Άνοδος στις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών στο τετράμηνο του 2009

Ανοδικά κινήθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών στο τετράμηνο του 2009. Σύμφωνα με την εταιρία μετρήσεων GFK Hellas, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο του 2009 οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών αυξήθηκαν κατά 26,8%. Κυριότερο χαρακτηριστικό της πορείας των πωλήσεων της συγκεκριμένης κατηγορίας των ηλεκτρονικών προϊόντων είναι η εκρηκτική άνοδος των φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι πωλήσεις των οποίων αντιστοιχούν στο 74% του συνόλου των πωλήσεων στον κλάδο.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι αναλυτές της GFK Hellas, η άνοδος στις πωλήσεις των τεμαχίων δε συνοδεύτηκε από την αντίστοιχη άνοδο στην αξία των πωληθέντων προϊόντων. Συγκεκριμένα η άνοδος της αξίας των πωληθέντων τεμαχίων στο τετράμηνο του 2009 διαμορφώθηκε στο 3,2%. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην πτώση των τιμών των συγκεκριμένων προϊόντων, ως αποτέλεσμα του ισχυρού ανταγωνισμού των εταιριών παραγωγής αλλά και των αλυσίδων καταστημάτων λιανικής. Σύμφωνα με την GFK, η μείωση των τιμών στο τετράμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης διαμορφώθηκε στο 18,5%, ενώ εξίσου σημαντική (26,5%) είναι η μείωση των τιμών στους φορητούς υπολογιστές. Σχετικά με τα κανάλια διανομής, σύμφωνα με τα στοιχεία της GFK Hellas,τη μερίδα του λέοντος απέσπασαν τα εξειδικευμένα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών.

Πηγή: ΣΕΠΕ

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business SEPE

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του digital economy forum 2020: Χτίζοντας την Ψηφιακή Ελλάδα

Ο Ψηφιακός μετασχηματισμός καίριων κλάδων της οικονομίας και το μέλλον των ψηφιακών υποδομών έδωσαν το στίγμα του digital economy forum 2020.

Business featured SEPE

Το Techblog Χορηγός Επικοινωνίας του digital economy forum 2020

Για ακόμα μια χρονιά το Techblog είναι Χορηγός Επικοινωνίας digital economy forum του ετήσιου συνεδρίου που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας.

Internet SEPE

Η τεχνολογία συνδράμει με δωρεάν λύσεις στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού

Δωρεάν λύσεις οι οποίες συνδράμουν στον περιορισμό των προσωπικών επαφών σε ειδική ενότητα στο portal του ΣΕΠΕ.

Business SEPE

Εκλογή του Γενικού Διευθυντή του ΣΕΠΕ κ. Γιάννη Σύρρου στο ΔΣ του DIGITALEUROPE

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομηχανίας Ψηφιακής Τεχνολογίας – DIGITALEUROPE για τη διετία 2019-2021, εκλέχθηκε ο κύριος Γιάννης Σύρρος, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ.