Computers

H Apple διαθέτει δωρεάν λογισμικό, για να το χρησιμοποιήσεις πρέπει να δώσεις $16.000

H 32άρα οθόνη Apple Pro Display XDR ανάλυσης 6K με 1600 nits peak φωτεινότητα και λόγο αντίθεση 1.000.000:1 είναι ότι καλύτερο μπορεί να έχει στην κατοχή του ο επαγγελματίας της φωτογραφίας και του βίντεο. Για να την αποκτήσετε θα πρέπει να διαθέσετε μια μικρή περιουσία μιας και οι δύο εκδόσεις της έχουν τιμή 5.350 ευρώ και 6.300 ευρώ.

Όμως η Apple σας σκέφτεται διαθέτοντας σήμερα δωρεάν – ναι δωρεάν! – το λογισμικό Pro Display XDR Calibrator 1.0.0 για να μπορείτε να βαθμονομήσετε (calibration) την οθόνη για συγκεκριμένες εργασίες που μπορεί να θέλουν διαφορετικές ρυθμίσεις. Όμως υπάρχει μια μικρή λεπτομέρια…

Για να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν λογισμό της Apple θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα από τα φασματοφωτόμετρα (εργαλεία μέτρησης φωτός που μπορεί να μετρήσει τόσο το μήκος κύματος όσο και το πλάτος του φωτός που εκπέμπεται από μια πηγή φωτός) και συγκεκριμένα να επιλέξετε ανάμεσα στα Photo Research SpectraScan PR-740, PR-745 or PR-788 και Colorimetry Research CR-300.

Όλα καλά έως εδώ. Και πόσο κοστίζει ένα από αυτά τα “spectroradiometers”; To Colorimetry Research CR-300 για παράδειγμα έχει $15.990.

Πηγή

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.