HGST Ultrastar He6, Σκληρός δίσκος με ήλιο και χωρητικότητα 6ΤΒ

Σήμερα, οι ανάγκες για χώρο αποθήκευσης δεδομένων είναι μεγαλύτερες από ποτέ. Οι ανάγκες για ακόμα περισσότερες δυνατότητες αποθήκευσης στο σύννεφο, χωρίς παράλληλα να αυξάνεται το ενεργειακό αλλά και το φυσικό αποτύπωμα, είναι επίσης μεγαλύτερες για τις εταιρείες που διαθέτουν τέτοιες υπηρεσίες. Η εταιρεία HGST (Hitachi Global Storage Technologies) που ανήκει από το 2012 στην Western Digital ανακοίνωσε τον πρώτο σκληρό δίσκο με χωρητικότητα 6TB.

O Ultrastar He6, όπως είναι η ονομασία του σκληρού δίσκου διαθέτει 7 platters (7Stac design) και κάνει χρήση είτε του πρότυπου διασύνδεσης SAS είτε του SATA III (6Gbps).

Μία σημαντική καινοτομία είναι ότι στο εσωτερικό του (ο σκληρός δίσκος είναι ερμητικά σφραγισμένος με μία μέδοδο που η εταιρεία ονομάζει HelioSeal), αντί για αέρα διαθέτει αέριο ήλιο. Χάρη στην μικρότερη πυκνότητα του συγκεκριμένου αέριου, δημιουργούνται σημαντικά λιγότερες τριβές στο εσωτερικό του σκληρού δίσκου, με αποτελέσμα να παρατηρείται μείωση στην θερμοκρασία λειτουργίας έως και 5 βαθμούς Κελσίου καθώς και μείωση στην κατανάλωση από 23% έως και 25% σε κατάσταση αδράνειας και από 18% έως και 36% σε κατάσταση λειτουργίας.

HGST Ultrastar He6 HDD 6TB, HGST Ultrastar He6, Σκληρός δίσκος με ήλιο και χωρητικότητα 6ΤΒ

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κωστας

Ιδανικός για οικιακή χρήση αλλά και να χωρέσει 3000 ταινίες των 2GigaByte.

Dante

Ποια είναι η τιμή του?

Τάσος Βαρνάβας

@Dante, δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση για το κόστος ακόμα. Λογικά, θα είναι αρκετά ακριβότερος από τους παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους. Εξάλλου, το συγκεκριμένο μοντέλο ανήκει στην κατηγορία “enterprise” και δεν απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε τελικούς χρήστες, αλλά κυρίως σε εταιρείες, data centers κ.λπ. Το ότι δεν έχει ανταγωνισμό αυτή την στιγμή στην αγορά επίσης, δεν κάνει τα πράγματα καλύτερα όσο αγορά στο κόστος του.

Nio

Το μελλον παρ’ ολα αυτα ειναι στους SSD. Εκει θα πρεπει να εστιασουν σε καινοτομιες αλλα κ σε τροπους φτηνης παραγωγης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Υπολογιστές Mac Pro

Mac Pro, Ταυτόχρονο render με εφε ανάλυσης 4Κ σε πραγματικό χρόνο χωρίς κολλήματα!

Οι νέοι Mac Pro έφτασαν στα χέρια των πρώτων reviewers και οι πρώτες εντυπώσεις που έχουν να κάνουν με την απόδοση τους είναι ιδιαίτερα θετικές και τα πρώτα αποτελέσματα, εντυπωσιακά. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα FCP.co και τις εντυπώσεις των reviewers από την πρώτη μέρα χρήσης του Mac Pro, αναφέρονται στις μεγάλες ταχύτητες ανάγνωσης (Read speed) […]

Computers Υπολογιστές Toshiba

Η Toshiba εξαγοράζει την OCZ

Η κλιμακούμενη αύξηση ανταγωνιστικότητας στην αγορά των SSD, ανάγκασε την OCZ να υποβάλει αίτηση πτώχευσης με την Toshiba να την εξαγοράζει για μόλις 35 εκατομμύρια δολάρια. Φυσικά εκτός από το brand name της OCZ, εξαγόρασε όλο το τεχνολογικό χαρτοφυλάκιο με τις πατέντες και το προσωπικό που δούλευε πάνω στους SSD της OCZ.

Computers Intel Υπολογιστές

Intel, Αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την επόμενη γενιά Intel Xeon Phi

Η Intel αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες για την επόμενη γενιά επεξεργαστών Intel Xeon Phi στην εκδήλωση για υπερυπολογιστές SC’13. H Intel σχολίασε στην εκδήλωση Supercomputing Conference στο Ντένβερ, τους συντελεστές μορφής και λεπτομέρειες για τη διαμόρφωση της μνήμης στην επόμενη γενιά επεξεργαστών Intel Xeon Phi (με κωδική ονομασία “Knights Landing”).

Computers Υπολογιστές Mac OS X Mavericks OS X Mavericks

OS X Mavericks, Στοιχεία που θα θέλαμε να υπάρχουν και στο iOS

Το νέο λειτουργικό σύστημα OS X Mavericks έφερε πληθώρα νέων χαρακτηρηστικών στους υπολογιστές της Apple και ορισμένα από αυτά θα θέλαμε να υπήρχαν και στις iOS συσκευές μιας και θα έκαναν πιο εύκολες ορισμένες λειτουργίες. Δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να υλοποιηθούν αλλά προς το παρόν είναι διαθέσιμες μόνο στο OS X Mavericks.