Η AMD παρουσίασε τη Radeon 7, την πρώτη gaming GPU με αρχιτεκτονική 7nm [CES 2019]


Κατά τη διάρκεια του keynote στη CES 2019, η AMD παρουσίασε την επόμενη flagship κάρτα γραφικών της με την ονομασία Radeon 7 η οποία είναι η πρώτη GPU στον κόσμο που βασίζεται στην αρχιτεκτονική των 7nm και υπόσχεται υψηλού επιπέδου εμπειρία gaming.
Η AMD προχώρησε στην αποκάλυψη της ναυαρχίδας των gaming καρτών γραφικών της στη CES 2019, όπου το Techblog βρίσκεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, με τη Radeon 7 να είναι η πρώτη παγκοσμίως που βασίζεται στην αρχιτεκτονική των 7nm και υπόσχεται 25% καλύτερες επιδόσεις από τις προηγούμενες Vega κάρτες, κάτι το οποίο πιθανόν να σημαίνει πως θα τη δούμε σε κάποιον high-end iMac Pro ή Μac Pro στο μέλλον.
Για να κάνει επίδειξη των δυνατοτήτων της, η AMD έδειξε ένα preview video του Devil May Cry 5 το οποίο έτρεχε σε 4Κ ανάλυση με τα καρέ ανά δευτερόλεπτο να ξεπερνούν τα 100, τη στιγμή που τα maximum settings σε video games όπως το Battlefield V, είναι στα 60fps. Επιπλέον, η AMD ανακοίνωσε πως η Radeon 7 έχει 16GB VRAM και χαρακτηριστικά τα οποία, για πολλούς, την κάνουν ικανή να αναμετρηθεί με τις αντίστοιχες κάρτες της NVidia.
Τέλος, η AMD Radeon 7 θα κυκλοφορήσει το Φεβρουάριο με τιμή 699 δολάρια.
AMD Radeon 7 πρώτη gaming GPU αρχιτεκτονική 7nm CES 2019, Η AMD παρουσίασε τη Radeon 7, την πρώτη gaming GPU με αρχιτεκτονική 7nm [CES 2019]
AMD Radeon 7 πρώτη gaming GPU αρχιτεκτονική 7nm CES 2019, Η AMD παρουσίασε τη Radeon 7, την πρώτη gaming GPU με αρχιτεκτονική 7nm [CES 2019]
Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers AMD AMD Zen featured

Ryzen 7000-series: Η AMD θα αποκαλύψει επίσημα τους νέους επεξεργαστές στις 29 Αυγούστου

H AMD ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει τη νέα σειρά επεξεργαστών Zen 4 Raphael για υπολογιστές desktop σε μια διαδικτυακή εκδήλωση.

Computers AMD AMD Ryzen

Οι Ryzen 7000 CPUs της AMD θα σπάσουν το φράγμα των 5 GHz

Κατά τη διάρκεια του Computex 2022, η AMD αποκάλυψε τα βασικά χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς των Ryzen 7000 CPUs.

Computers GPU NVIDIA AMD

Οι τιμές των GPU δείχνουν να πέφτουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Κατά μέσο όρο, στην ευρωπαϊκή αγορά οι τιμές των GPU είναι κατά 25% χαμηλότερες σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Business NVIDIA AMD

Μήπως ήρθε η αρχή του τέλους των ελλείψεων σε GPUs;

Η πρόσφατη κρίση στην αγορά των GPUs δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς.