Η Apple ετοιμάζει τους δικούς της επεξεργαστές για Mac υπολογιστές;

apple ετοιμάζει δικούς της επεξεργαστές mac, Η Apple ετοιμάζει τους δικούς της επεξεργαστές για Mac υπολογιστές;

Η Apple είχε αποκαλύψει το Project Kalamata, το πλάνο της για να αντικαταστήσει τους Intel επεξεργαστές των Mac με επεξεργαστές δικής της κατασκευής. Η μετάβαση αυτή ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει μέσα στο 2020 αλλά φαίνεται πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες κάτω από άκρα μυστικότητα.

Μια ανάλογη μετάβαση είχε γίνει το 2005, όπου στα πλαίσια του WWDC 2005 ο Steve Jobs ανακοίνωσε πως πλέον οι Mac θα διαθέτουν Intel επεξεργαστές, βάζοντας τέλος στους PowerPC, που τους κατασκεύαζαν η Freescale (πρώην Motorola) σε συνεργασία με την IBM, με τη μετάβαση να ξεκινάει τον Ιούνιο του 2006 και να ολοκληρώνεται στα τέλη του 2007.

Μιλώντας για το παρόν, η Apple ακούγεται πως έχει καλέσει 24 πρώην εργαζόμενους της Intel αλλά και εργαζόμενους από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Όρεγκον για να ξεκινήσει σταδιακά η υλοποίηση αυτού του τεράστιου project, το οποίο θα βοηθήσει την Apple να μειώσει το κόστος παραγωγής των επεξεργαστών από τη στιγμή που θα είναι η ίδια υπεύθυνη για την ανάπτυξη και την κατασκευή των επεξεργαστών, έχοντας τον πλήρη έλεγχο για το κομμάτι των Mac υπολογιστών.

Άλλο ένα σημάδι της μετάβασης που δεν αποκλείεται να έχει ξεκινήσει, είναι πως η Apple έχει αρχίσει να κρατάει αποστάσεις από την εταιρεία Dialog Semiconductor, μειώνοντας τις παραγγελίες της κατά 30% στα chip διαχείρισης ενέργειας για τους Mac υπολογιστές, κάτι το οποίο θα συνεχιστεί και το 2019. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple διακόπτει τη συνεργασία της με third-party προμηθευτές, κάτι το οποίο έκανε με την εταιρεία Imagination το 2017, η οποία προμήθευε την Apple με chip γραφικών, μιας και η εταιρεία αποφάσισε να κατασκευάσει τα δικά της chip γραφικών για τους Mac.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ilias

“Η Apple είχε αποκαλύψει το Project Kalamata” Η Καλαμάτα, παλαιότερα Καλάμαι ή, κατά την εποχή του Ομήρου, Φαρές είναι πόλη της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, πρωτεύουσα του Νομού Μεσσηνίας και λιμάνι της νότιας ηπειρωτικής Ελλάδας. Η Καλαμάτα έχει πληθυσμό 54.100 κατοίκους, ενώ o Δήμος Καλαμάτας έχει πληθυσμό 69.849 κατοίκους, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011. Η πόλη είναι κτισμένη στους πρόποδες του όρους “Καλάθι” (παρυφή του Ταϋγέτου), στην καρδιά του Μεσσηνιακού κόλπου.

Πηγή : Wiki

Johnny

Μυρίζομαι ασυμβατότητα πάλι….. οπως πρην 17 χρόνια!!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.