Η Apple ετοιμάζει υβριδικό υπολογιστή με ARM επεξεργαστή που συνδυάζει τεχνολογίες των iOS και Mac

apple υβριδικός υπολογιστής arm τεχνολογία ios mac, Η Apple ετοιμάζει υβριδικό υπολογιστή με ARM επεξεργαστή που συνδυάζει τεχνολογίες των iOS και Mac

Η Apple φημολογείται πως ετοιμάζει νέα σειρά προϊόντων με την κωδική ονομασία “Star” και αφορούν υβριδικό υπολογιστή που θα συνδυάζει τεχνολογίες των iOS και Mac συσκευών, παρά το γεγονός ότι ο Tim Cook είχε αναφέρει πως δε θα γίνει συγχώνευση των Mac και iPad μιας και θα επηρέαζε την εμπειρία χρήσης για τους καταναλωτές.

Δεν είναι γνωστό το ποιές τεχνολογίες από τις iOS συσκευές και Mac υπολογιστές θα ενσωματωθούν στο φημολογούμενο υβριδικό υπολογιστή, αλλά οι πρωτότυπες συσκευές διαθέτουν οθόνη αφής, ARM επεξεργαστή, υποδοχή για κάρτες sim, GPS, πυξίδα και είναι κατασκευασμένες έτσι ώστε να είναι αδιάβροχες.

Οι πρωτότυπες συσκευές έχουν κωδική ονομασία “N84” και οι πληροφορίες αναφέρουν πως κατασκευάστηκαν από τη Pegatron, έναν από τους προμηθευτές της Apple, και στάλθηκαν στα κεντρικά γραφεία της Apple στο Cupertino. Δυστυχώς δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας σειράς προϊόντων της Apple και απλά θα πρέπει να περιμένουμε τις σχετικές ανακοινώσεις, εφόσον οι φήμες επιβεβαιωθούν.

Τα συγκεκριμένα prototypes ενεργοποιούνται μέσω του Extensible Firmware Interface (EFI), ίδιο με αυτό που “κάνουν” boot οι τωρινοί Intel υπολογιστές της Apple, ενώ αναφέρεται πως διαθέτουν ARM επεξεργαστή και “τρέχουν” λειτουργικό σύστημα που είναι κοντά στη μορφή του iOS και όχι κάποια έκδοση του macOS.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tasos Spanos

Το ότι κάνουν δοκιμές, πειράματα, έχουν κάτι στο μυαλό τους η όπως αλλιώς θέλει να το πει ο καθένας δεν έχει καμία σχέση με αυτά που βλέπουμε εμείς να φτάνουν στα ράφια την καταστημάτων

Έχουν κάποιες ιδέες που την δοκιμάζουν

Agnostos13

Ήταν σίγουρο οτι θα το έχουν δοκιμάσει…
Το θέμα είναι αν θα αποδειχθεί λειτουργικό για να κυκλοφορήσει στην αγορά.

billaros

δεν. νμζ να τους. νοιαζει αμα ειναι λειτουργικο
κερδοφορο τους. νοιαζει να είναι
φαινετε απο αυτα που παραγουν τοσα χρονια
λειτουργικα. εν μερη 5 χρονια πισω απτην υπολοιπη αγορα κερδοφορα σαν τον χρυσο ομως

Konstantinos

Έβαλα emulator android στο pc και γλίτωσα… :/

ΝΙΚΟΣ

Το Mac Os ψόφησε με την διάλυση της ομάδας ανάπτυξης του κ ενσωμάτωσης στο iOS. Ο Cook θα συνεχίσει να μοιράζει σανό με διαφημίσεις ως Pc replacement για τα iPad.
Και όσο τραβήξει το μοντέλο. Κουφια αγελάδα η Apple ,χωρίς όραμα εδω και καιρό

john

μαληστα …ξανα τα ιδια λοιπον ωπος πριν 15 χρονια …. συμβατότητα τελος!!!!! δεν τους βλεπω καλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.