Η Microsoft ετοιμάζει πληκτρολόγιο χωρίς πλήκτρα αλλά με αισθητήρες πίεσης

microsoft πατέντα πληκτρολόγιο αισθητήρες πίεσης αφής, Η Microsoft ετοιμάζει πληκτρολόγιο χωρίς πλήκτρα αλλά με αισθητήρες πίεσης

Η Microsoft δείχνει μέσω πατέντας, τα πλάνα της για πληκτρολόγιο το οποίο αντί πλήκτρων θα διαθέτει επιφάνεια αφής με αισθητήρες πίεσης που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικά laptop και υπολογιστές 2-σε-1.

Η τεχνολογία στην οποία βασίζεται η πατέντα της Microsoft έχει να κάνει με την άσκηση πίεσης και gestures κατά την πληκτρολόγηση στο εικονικό πληκτρολόγιο που θα μπορεί να ενσωματωθεί σε laptop και υπολογιστές 2-σε-1. Επίσης, οι χρήστες με την τεχνολογία αυτή θα μπορούν να πληκτρολογούν και να ενεργοποιούν εντολές ανάλογα με το βαθμό πίεσης των πλήκτρων, κάτι που θυμίζει την τεχνολογία Force Touch/3D Touch της Apple σε MacBook και iPhone αντίστοιχα.

Η Microsoft αναφέρει πως ανάλογα με το πως πληκτρολογούμε και την πίεση που ασκούμε στην επιφάνεια, θα βγαίνει και το ανάλογο αποτέλεσμα, ενώ ανάλογα με την πληκτρολόγησή μας θα μπορεί να αναγνωρίσει το αν πληκτρολογούμε με κεφαλαία ή μικρά γράμματα. Επιπλέον, ανάλογα με την πίεση που ασκούμε θα μπορεί να ενεργοποιήσει διαφορετικό τρόπο γραφής, χρήση gestures, γραφή μέσω swipes, χρήση συμβόλων καθώς και τροποποίηση του κειμένου που πληκτρολογούμε.

Μένει να δούμε εαν τελικά θα προχωρήσει κάποια στιγμή αυτή η ευρεσιτεχνία στην παραγωγή πληκτρολογίου το οποίο θα διαφέρει από όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα, ενσωματώνοντας πολλαπλές λειτουργίες καθώς και τον τρόπο με τον οποίον θα λειτουργούν αυτές.

microsoft πατέντα πληκτρολόγιο αισθητήρες πίεσης αφής, Η Microsoft ετοιμάζει πληκτρολόγιο χωρίς πλήκτρα αλλά με αισθητήρες πίεσης

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.