Computers

Intel 9th Gen: Νέοι επεξεργαστές που εκτοξεύουν τις επιδόσεις σε laptop, low-end και entry-level PC

Η Intel ανακοίνωσε μία νέα σειρά επεξεργαστών υψηλών προδιαγραφών για φορητούς υπολογιστές, οι οποίοι θα προσφέρουν βελτιωμένες ταχύτητες και καλύτερες επιλογές συνδεσιμότητας από ό,τι τα προηγούμενα chips.

Οι νέοι επεξεργαστές 9th Gen της σειράς H έχουν ισχύ 45W και σε σύγκριση με τα τους 15W επεξεργαστές που χρησιμοποιούνται σε λεπτότερα και ελαφρύτερα laptops διατίθενται σε εκδόσεις Core i5, i7 και i9. Επίσης, οι Intel 9th Gen επεξεργαστές έχουν σχεδιαστεί για απαιτητικές χρήσεις όπως η δημιουργία παιχνιδιών ή ψηφιακού περιεχομένου.

Το αστέρι των νέων επεξεργαστών είναι το Core i9-9980HK, το οποίο έχει 5GHz turbo speed 5GHz, μία ταχύτητα η οποία προηγουμένως ήταν ανέφικτη για έναν επεξεργαστή φορητού υπολογιστή.

Επίσης, ο Core i9-9980HK είναι ξεκλειδωμένο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να υπερχρονιστεί και να πιάσει ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες. Όπως και οι προηγούμενοι Core i9, το 9980HK έχει οκτώ πυρήνες και 16 threads, και έρχεται με 16MB μνήμης cache. Επιπλέον, τα νέα chips υποστηρίζουν τις τελευταίες κάρτες δικτύωσης Wi-Fi 6 της Intel, οι οποίες μπορούν να φτάσουν ταχύτητες μέχρι 2,4 Gbps.

Η Intel αναφέρει ότι οι νέοι επεξεργαστές παρέχουν έως και 54% ταχύτερη επεξεργασία 4K βίντεο και βελτίωση κατά 56% σε σχέση με έναν υπολογιστή τριών ετών. Τα νέα chips είναι ήδη διαθέσιμα σε συστήματα της Acer, της Asus, της Dell, της HP, της Razer, της Lenovo και της MSI.

Επιπλέον, η Intel επέκτεινε το φάσμα των chips 9ης γενιάς για τους επιτραπέζιους υπολογιστές σε περισσότερες από 25 διαφορετικές επιλογές CPU σε όλες τις σειρές Celeron, Pentium Gold, Core i3, i5, i7 και i9. Οι νέοι Celeron και Pentium Gold είναι τα πρώτα 9th Gen chips σε αυτές τις οικογένειες επεξεργαστών και θα πρέπει να δώσουν ώθηση στους low-end και entry-level υπολογιστές.

Όλοι οι νέοι επεξεργαστές εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τη διαδικασία 14nm, στην οποία η Intel έχει κολλήσει εδώ και μερικές γενιές. Θεωρητικά, η εταιρεία αναμένεται να κινηθεί σε μία νεότερη διαδικασία αργότερα φέτος, γεγονός που θα πρέπει να προσφέρει περισσότερες βελτιώσεις στις επιδόσεις και την αποδοτικότητα των νεότερων επεξεργαστών.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.