Intel Cannon Lake στα 10nm μέσα στο 2019;

intel cannon lake 10nm δεύτερο εξάμηνο 2019, Intel Cannon Lake στα 10nm μέσα στο 2019;

Η Intel επιβεβαίωσε πως οι επεξεργαστές Cannon Lake βασισμένοι στην αρχιτεκτονική των 10nm θα κυκλοφορήσουν για high-end σταθερούς και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Οι Intel Cannon Lake επεξεργαστές φαίνεται να καθυστερούν για ακόμα μια φορά μιας και δε θα τους δούμε στην αγορά πριν το δεύτερο μισό του 2019, έχοντας σαν στόχο να εμφανιστούν στους Η/Υ μέσα στην αγορά των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τον πρώην CEO, Brian Krzanich, ο στόχος της εταιρείας δεν είναι να κατασκευάσουν επεξεργαστές για να βγουν σε μαζική παραγωγή αλλά να βελτιώσουν τα προβλήματα που υπάρχουν πριν ο επεξεργαστής κυκλοφορήσει στην αγορά.

Μέχρι στιγμής έχουμε δει μια μικρή ποσότητα των 10nm Cannon Lake με τον διπύρηνο Intel Core i3-8121U χρονισμένο στα 2.2GHz με δυνατότητα να φτάσει τα 3.2GHz με Turbo Boost να είναι κατάλληλος για notebooks, χωρίς απαιτήσεις για υψηλές επιδόσεις. Θα πρέπει επίσης να τονίσουμε πως η καθυστέρηση αυτή δεν αφορά μόνο τους σταθερούς και φορητούς υπολογιστές αλλά και τους servers μιας και οι Xeon επεξεργαστές με τη συγκεκριμένη αρχιτεκτονική να φθάνουν στους servers μετά την κυκλοφορία τους σε οικιακούς σταθερούς και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Από αυτές τις καθυστερήσεις επηρεάζεται και η Apple η οποία περίμενε αυτήν την κατηγορία επεξεργαστών οι οποίοι υποστηρίζουν μνήμες LPDDR4 και LPDDR4X που εξασφαλίζουν χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και χρήση μέχρι 32GB RAM, μιας και τα MacBook Pro υποστήριζαν μέχρι σήμερα τη χρήση 16GB RAM LPDDR3. Για αυτό το λόγο, η Apple χρησιμοποίησε DDR4 μνήμες οι οποίες καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια αλλά υποστηρίζουν χρήση μέχρι και 32GB μνήμης RAM, μιας και τα λιγότερο ενεργοβόρα LPDDR4 chip καθυστερούν συνεχώς.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.