Intel Coffee Lake με 6 πυρήνες το Σεπτέμβριο του 2017;

Intel Coffee Lake 6 cores, Intel Coffee Lake με 6 πυρήνες το Σεπτέμβριο του 2017;

Σύμφωνα με roadmap που είχε γνωστοποιήσει η Intel, μετά την κυκλοφορία της Extreme Series αναμενόταν να παρουσιάσει στις αρχές του 2018 και την 8η γενιά επεξεργαστών για την mainstream πλατφόρμα με την ονομασία Coffee Lake.

Αντ’ αυτού η Intel φαίνεται να επισπεύδει την κυκλοφορία των 6πύρηνων και 4πύρηνων μοντέλων της νέας γενιάς για το Σεπτέμβριο του 2017 στη νέα mainstream πλατφόρμα της 3xx προκείμενου να ανταγωνιστεί την αντίστοιχη πλατφόρμα της AMD που προσφέρει έως 8 πυρήνες.

Αυτό σημαίνει πως ο κορυφαίος i7 της γενιάς θα διαθέτει 6 πυρήνες και 12 threads κάτι που συναντάμε για πρώτη φόρα σε mainstream πλατφόρμα της Intel με την αρχιτεκτονική να παραμένει στα 14nm. Βέβαια με τις νέες μητρικές, πληροφορίες θέλουν να έρχεται και νέο socket (1151 v2) καθιστώντας έτσι τη νέα γενιά μη συμβατή με τις παλαιότερες μητρικές που φιλοξενούν το 1551 socket.

Πρώτα την εμφάνιση τους αναμένεται να κάνουν τα 6πύρηνα και 4πύρηνα μοντέλα της 8ης γενιάς μαζί με το Z370 chipset ενώ οι υπόλοιποι 4πύρηνοι και 2πύρηνοι επεξεργαστές θα συμπληρώσουν το line-up το Q1 του 2018 μαζί με τα H370 και Β350 chipsets.

Με αγωνία περιμένουμε τις επίσημες κινήσεις από Intel και AMD καθώς οι 2 εταιρίες δίνουν μάχη για το ποιος θα κλέψει τις εντυπώσεις με τις νέες κυκλοφορίες μέσα στο καλοκαίρι.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Δώσε νέα chipset στο λαό!!!

Κάθε εβδομάδα κι από νέο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.