Lenovo ThinkPad P52 με 128GB RAM, Intel Xeon hexa-core και Nvidia Quadro P3200 GPU

lenovo thinkpad p52 128gb intel xeon hexacore nvidia quadro p3200, Lenovo ThinkPad P52 με 128GB RAM, Intel Xeon hexa-core και Nvidia Quadro P3200 GPU

Στα πλαίσια της διάσκεψης NXT BLD η Lenovo παρουσίασε το ThinkPad P52, ένα laptop στις 15.6 ίντσες με τεχνικά χαρακτηριστικά που μόνο απαρατήρητα δεν περνούν μιας και ενσωματώνει στοιχεία τα οποία τον κάνουν ίσως από τους ισχυρότερους φορητούς υπολογιστές της αγοράς.

Το ThinkPad P52 διαθέτει χαρακτηριστικά τα οποία το κάνουν VR-ready και ικανό για εξομοιώσεις AI σκηνών ενώ τα πηγαίνει περίφημα και σε ό,τι έχει να κάνει με το 3D rendering. Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά δείχνουν πως είναι εφοδιασμένο με τον όγδοης γενιάς Intel Xeon hexa-core επεξεργαστή και 128GB RAM, ενώ τον τομέα των γραφικών αναλαμβάνει η Nvdia Quadro P3200 GPU η οποία διαθέτει 6 GB GDDR5 μνήμη.

Όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο, το P52 διαθέτει χωρητικότητα μέχρι και τα 6TB, αρκετά για την αποθήκευση κάθε είδους αρχείου, και θα είναι κάτι που θα σκορπίσει χαμόγελα σε όσους 3D artists θέλουν να κατασκευάσουν 3D και VR περιβάλλοντα, τα οποία θα προβάλλουν στην 15.6 ιντσών οθόνη αφής με ανάλυση 4Κ και φωτεινότητα στα 400 nits.

Το επίτευγμα της Lenovo έχει κατασκευαστεί στα πρότυπα των σκληροτράχηλων ThinkPad και έχει εξοπλιστεί με τρεις θύρες USB 3.1 Type-A, δύο USB-C, μια HDMI 2.0, ενώ δε λείπει η mini DisplayPort 1.4 και θύρα για την ανάγνωση καρτών SD. Επίσης, στον τομέα της συνδεσιμότητας υπάρχουν όλες οι επιλογές διαθέσιμες μιας και θα βρούμε τη θύρα για χρήση καλωδίου Ethernet, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5 αλλά και δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 4G LTE μέσω του Cat 9 4G LTE.

Τέλος, η Lenovo δίνει την επιλογή ανάμεσα σε πέντε λειτουργικά συστήματα όπως Windows 10 Pro για Workstations, Windows 10 Pro, Windows 10 Home, Ubuntu, ή Red Hat Linux, ενώ θα υπάρχει διαθέσιμο το Lenovo Vantage που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν επιδιορθώσεις και βελτιώσεις στη λειτουργία του ThinkPad P52 καθώς και μια δοκιμαστική έκδοση του Microsoft Office 2016. Επίσης, οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν log-in στο Windows Hello μέσω αναγνώρισης προσώπου που μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας την υπέρυθρη κάμερα που υπάρχει ενσωματωμένη στο P52 το οποίο θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στον Ιούνιο σε τιμή που δεν είναι ακόμα γνωστή.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Oτι πρεπει να μπαινω fb …

Flagship killer

Συγνώμη…. Υπάρχει προϊόν της Lenovo με RAM μικρότερη των 4TB??????

*Θα τρολαρω τη συγκεκριμένη εταιρεία μέχρι να πετάξουν οι πιγκουίνοι μετά το πρόσφατο φιάσκο που οι ΙΔΙΟΙ δημιούργησαν.-

Παναγιώτης

NtinosMD κάνει και για instagram. Axαχαχαχαχα.

Μάκης

Ωραίο εργαλείο το συγκεκριμένο ρε μάγκα μου!
Όταν με το καλό κυκλοφορήσει σίγουρα θα το έχω στα υπόψιν μιας και ψάχνομε για κάτι δυνατό και γρήγορο!!

Αλέξανδρος

Flagship killer μάθε πρώτα τη διαφορά αποθηκευτικου χώρου και ram και μετά έλα να τρολλαρεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Lenovo

Lenovo Project Crystal: Το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED

To Project Crystal της Lenovo είναι σαν να βγήκε από ταινία αφού είναι το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED.

Smartphones Lenovo

Lenovo: Θα παρουσιάσει τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024

H Lenovo σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα concept για ένα τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024, σύμφωνα με render που διέρρευσε.

Smartphones Lenovo Motorola

H Motorola παρουσίασε πρωτότυπο τηλέφωνο που λυγίζει σαν βραχιόλι

Η Motorola παρουσίασε μερικές περίεργες ιδέες στο Lenovo Tech World ’23 που δεν είναι σίγουρο εάν θα κυκλοφορήσουν ποτέ.

Gear IFA 2023 Lenovo

Lenovo Legion Go: Επίσημη η φορητή κονσόλα [IFA 2023]

Η Lenovo παρουσίασε στην IFA 2023 την πρώτη της φορητή gaming συσκευή Windows, το Legion Go, το οποίο διαθέτει αφαιρούμενα χειριστήρια.