Mac Pro for (RED) από τον Jony Ive στη μάχη κατά του AIDS

Η Apple για άλλη μια φορά δείχνει το φιλανθρωπικό της πρόσωπο μιας και στην δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στον οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη, θα δημοπρατηθεί ένα μοναδικό Mac Pro στην έκδοση (Product) RED με σκοπό την ενίσχυση του φιλανθρωπικού οργανισμού (RED) στην καταπολέμηση του HIV και του AIDS.

Η ειδική έκδοση του Mac Pro σχεδιάστηκε από τον επικεφαλή του Design στην Apple σε συνεργασία με τον Industrial Designer Marc Nawson και η τιμή εκκίνησης έχει τοποθετηθεί ανάμεσα στα $40.000 – $60.000, με τη δημοπρασία να ξεκινά στις 23 Νοεμβρίου.

Ο Jony Ive και ο Marc Nawson έχουν συνεργαστεί όχι μόνο μια φορά, με τη δημιουργία της Leica M for (RED) κάμερας, αλλά και στη δημιουργία ενός αλουμινένιου γραφείου καθώς και μιας χρυσής έκδοσης των ακουστικών Earpods της Apple. Μια πολύ σημαντική κίνηση της Apple ενάντια στον αγώνα κατά του AIDS μιας και απο το 2006 έχει προφέρει πάνω απο 65 εκατομμύρια δολλάρια.

Mac Pro for (RED), Mac Pro for (RED) από τον Jony Ive στη μάχη κατά του AIDS

Mac Pro for (RED), Mac Pro for (RED) από τον Jony Ive στη μάχη κατά του AIDS

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Petran

Πανέμορφο! 🙂

Γιάννης

Σε αυτό το νέας γενιάς Desktop πως μπορείς να βάλεις διάφορες κάρτες?
Διαβαζω οτι εχει θεαματικά αποτελεσματα σε επεξεργασία ήχου αλλα κάποια από τα extra εργαλεία-μηχανήματα που πρέπει να έχει ένα music studio για παράδειγμα απαιτούν κάρτες οι οποίες ως τώρα συνδέονταν στις motherboard των desktop. Εδώ που???

geohot

Α ναι τον είχα ξεχάσει τον κουβά…

demetrius

@geohot

ρε αμα στον χάριζαν μην το έπαιρνες!!

nick

Καλή κίνηση αλλά ψιλά μπροστά στα κέρδη της εταιρείας. Όσο για το φιλανθρωπικό πρόσωπο που δείχνει “για άλλη μια φορά”, γρήγορα ξεχνάμε τις συνθήκες στα εργοστάσια παρασκευής και το σκάνδαλο που είχε γίνει.

Nick συμφωνώ με το ύφος της κριτικής σου… όμως και τα 40-60 χιλιαρικα δε θα τα πληρώσει η ίδια
η Apple, αλλά ο πραγματικός δωρητής που στη δημοπρασία θα δώσει το μεγαλυτερο ποσό…στην ουσία η Apple κερδίζει, με το πολυ 500-1000 dollars κόστος, μια μεγάλης προσοχής διαφήμιση για το ολοκαίνουργιο προϊόν και φισικά ένα πολύ ανθρώπινο και ευγενικό προφίλ…που αυτό θα την κάνει ακόμα πιο δημοφιλή και στο μέλλον θα τις μεγαλώσει τις πωλήσεις! Προσωπικά ακόμα και εάν η Apple διέθεται αρκετούς mac pro στα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα ανάπτυξης εμβολίου κατα του AIDS και πάλι η ουσία του όλου θέματος περα του ανθρωπιστικού, θα ήταν γλυκια διαφήμιση και γλυκό πλασάρισμα…αλλά Nick πιστεύω πως αυτά θα ήταν ψιλά, μπροστά στα κέρδη της εταιρίας όπως επισημαίνεις… τώρα η εταιρία αυτη…δεν εδωσε ουτε τον ψύλλο απο τον κόρφο της! οταν θα καταλάβουμε τη διαφορά του ανθρώπινου απο τον ανθρωπιστικό…θα καταλάβουμε και και αυτη, του μάγκα και του τζάμπα… Το μηχανημα προς απάντησει κάποιου άλλου φίλου, ναι παίρνει καποιες αναβαθμίσεις https://www.youtube.com/watch?v=rcxMRARm2ME

Thodoris

Έχει δίκιο ο nick. Αυτά τα ποσά είναι ψίχουλα για την εταιρεία και σιγά τη φιλανθρωπία που έκανε βάφοντας έναν υπολογιστή κόκκινο ή επαλείφοντας τα ακουστικά με χρυσό. Βέβαια, καλύτερα από το τίποτα.

Γιάννης

Παρακαλώ κάποιος γνώστης να απαντήσει στο δικό μου ερώτημα???

Tasos

Δυστυχώς δε με πείθει, έχει εντυπωθεί βαθιά στην αντίληψη μου ότι η Apple το μόνο που θέλει είναι να βγάλει λεφτά με οποιοδήποτε κόστος, και όσα περισσότερα μαθαίνω τόσο χειρότερα…Σορυ , αλλά εγώ ούτε εμπιστευομουν, ούτε εμπιστεύομαι , ούτε και θα εμπιστευτώ την Apple… Είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο να αλλάξει την εικόνα της για μένα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.