MacBook Pro (2018): Σοβαρό πρόβλημα υπερθέρμανσης με τον Intel Core i9

Η Apple ανανέωσε πρόσφατα τη νέα σειρά MacBook Pro (2018) και δίνει την επιλογή στους χρήστες να επιλέξουν το μοντέλο με τον όγδοης γενιάς επεξεργαστή Intel Core i9-8950HK, ο οποίος όπως φαίνεται δημιουργεί πρόβλημα υπερθέρμανσης με την Apple να μην έχει φροντίσει τη σωστή του ψύξη.

Αγοράζοντας ένα MacBook Pro επενδύουμε ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό για ένα επαγγελματικό εργαλείο το οποίο μπορούμε να το εφοδιάσουμε με όσο καλύτερο hardware προσφέρει η Apple και με την προϋπόθεση ότι μπορούμε να σηκώσουμε το οικονομικό βάρος μιας τέτοιας επένδυσης. Όταν όμως επιλέγουμε έναν ακόμα καλύτερο επεξεργαστή, στη συγκεκριμένη περίπτωση τον Intel Core i9-8950HK, τότε οι προσδοκίες μας είναι ακόμα μεγαλύτερες αφού ο συγκεκριμένος επεξεργαστής μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις μέχρι και 70% σε σχέση με το προηγούμενο high-end MacBook Pro.

Οι δοκιμές που έγιναν από το Dave Lee στο YouTube δείχνουν πως όλα αυτά είναι μακριά από την πραγματικότητα μιας και το σύστημα ψύξης του MacBook Pro των 15 ιντσών δε μπορεί να “σηκώσει” τον Core i9 και όχι μόνο υπερθερμαίνεται αλλά ρίχνει την απόδοσή του αφού αναγκάζεται να “τρέξει” από τα 2.9GHz που είναι η βασική του ταχύτητα, στα 2.2GHz, δηλαδή 700MHz λιγότερης ταχύτητας. Εαν σε αυτό προσθέσουμε το ότι ο συγκεκριμένος επεξεργαστής έχει τη δυνατότητα να γίνει overclock και να αυξήσουμε την ταχύτητά του, τότε διαπιστώνουμε πως κάτι τέτοιο δε μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η δοκιμή στο Adobe Premier όπου χρονομετρήθηκε ο χρόνος που χρειάζεται για να γίνει render ένα video ανάλυσης 5K και να διαπιστωθεί πόσο επηρεάζεται η απόδοση από τη θερμοκρασία. Το MacBook Pro (2017) με επεξεργαστή i7 χρειάστηκε 35 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα για να πραγματοποιήσει το render ενώ το MacBook Pro με τον i9 39 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα, τη στιγμή που το laptop της Gigabyte Aero 15X με τον i7-8750H και κάρτα γραφικών τη GTX 1070 σε περιβάλλον Windows 10 χρειάστηκε μόλις 7 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα.

Τέλος, το MacBook Pro με τον i9 τοποθετήθηκε στην κατάψυξη για να διαπιστωθεί πόσο θα αλλάξει ο χρόνος του render και έγινε το προφανές μιας και χρειάστηκαν 27 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα για να γίνει το render του 5K video, διαπιστώνοντας τα λάθη που έχει κάνει η Apple που δε φρόντισε για την καλύτερη ψύξη ενός τέτοιου επεξεργαστή, κάνοντάς τον ακατάλληλο για χρήση σε αυτά τα MacBook, για τα οποία οι καταναλωτές θα χρειαστούν ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό για να τα αποκτήσουν.

macbook pro 2018 intel core i9 πρόβλημα υπερθέρμανση, MacBook Pro (2018): Σοβαρό πρόβλημα υπερθέρμανσης με τον Intel Core i9

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bill

ε και?
εχει τν καλητερο σσδ της αγορας (και. καλα)
δν. μπορεί να τα εχει ολα
του χρονου θα εφευρουν κ τν σωστη ψυξη
ενα ενα οι καινοτομιες οχι ολες μαζι
δεν γινετε ετσι

Takis

Apple είναι αυτή. Κάτι θα ξέρει παραπάνω. γκουχ γκουχ.. 😁

piperistostoma

Εγώ πιστεύω ότι το έκαναν γιατί θέλουν να κάνουν promote το Macbook και σε άλλα επαγγέλματα εκτός φωτογράφους, γιατρούς, αρχιτέκτονες. Απο φέτος θα μπορούν όλοι οι Χασάπιδες και καταστήματα με Κατεψυγμένα να βάλουν ενα γραφείο μέσα στο ψυγείο προκειμένου να απολαύσουν το μηχάνημα αυτό σε σούπερ επιδόσεις. Κάνω εικόνα απο τώρα το κρέας στην οθόνη σε 3D περιβάλλον, όπως έχει ενας ζωγράφος απέναντι του ένα μοντέλο και ζωγραφίζει. Ποιος είπε ότι οι χασάπιδες δεν έχουν δικαίωμα στην τέχνη?

Επιπλέον τον χειμώνα αν αφήνεις την πόρτα σου ανοιχτή του σπιτιού και το παράθυρο δεν θα έχει θέμα κανένας μέσος χρήστης. Οικονομία και στο πετρέλαιο. Ορίστε η απόσβεση του μηχανήματος!!!
Η Apple ειναι χρόνια μπροστά γατάκια…αλλα δεν το έχετε καταλάβει.

Chris_BMW

Λογικό και επόμενο ..
Οταν βάζεις ένα τέτοιο επεξεργαστή σε μια τόσο λεπτή κατασκευή να έχει στο λεπτό προβλήματα υπερθέρμανσης ..

Πραγματικά αυτή η εμμονή της Apple σε κάποια πράγματα ειναι ακατανόητη ..

Έχω το 13 αρι MacBook Pro 2015 (Για μένα απο τα καλύτερα μαζί με το αντίστοιχο 15αρι) και για να ξεκινήσει η λειτουργία ψύξης θα πρέπει να έχει φτάσει τους 80-90 βαθμούς ..
Άλλη μια εμμονή της Apple για αθόρυβη λειτουργία .
Και δεν ξερω κατα ποσο αυτό ειναι καλο για τον επεξεργαστή ..
Και στην τελική σιγά το θόρυβο που κάνει …

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

αυτο λεω παντα κρινοντας εναν νεο επεξεργαστη της qualcomm,samsung! δεν με ενδιαφερει τι σκατα θεωρητικη δυναμη εχει αλλα ποσο σταθερη λειτουργια μπορει να διατηρησει…

βαρεθηκαμε τις παπατζες! ΤΩΡΑ ΟΥΣΙΑ !!

Γιάννης

Εγώ έχω το 13άρι MacBook Pro του 2012 με τον 750 δίσκο, τον i7 και 8 GB RAM. Μέχρι τώρα δουλεύει καθημερινά και πάρα πολλές ώρες. Τελευταία, επειδή ο δίσκος έχει πια μόνο 60 GB ελεύθερα, είπα να βάλω έναν SSD. Εξαιρώντας το (σταθερότατο) MacOS, ό,τι και να λέμε, η ποιότητα κατασκευής είναι κορυφαία και το μηχάνημα έχει αποδειχθεί με τέλεια σχέση money for value.

KnightRider

Μου θέλει η Apple λεπτότερα macbook – γενικά οι εταιρίες έχουν χαζέψει που κοιτάνε να είναι όσο το δυνατόν πιο λεπτό ένα laptop ενώ δεν καταλαβαίνουν πως δεν έχει καλή ροή αέρα ώστε να κάνει σωστή ψύξη !!!!
Δεν είναι τυχαίο που τα Alienware έχουν πάχος !!!!!

bill

ειδαμε. κ σύγκριση με. αλιενγουεαρ
εδω μεσα συγκρίνουμε κουκουτσια λεμονιου με χοιρηνη μπριζόλα χωρις κανενα οικτο
μπραβο 🙏🙏🙏🙏

John

Πόσο άσχετος κόσμος υπάρχει!!! Είναι το νέο fature iHeat για θέρμανση των δακτυλων (αυτά που ήταν μικρούτσικα για οθόνη 4″ αλλά τώρα μεγάλωσαν και επαρκούν για 6.5″) κατά την διάρκεια του Χειμώνα!

NikosAr

Εσείς ολοιιιι που θα το αγοράζετε …. αλλά προέκυψε πρόβλημα με την σωστή ψύξη …. λυπόμαστε ρε παιδιά κοιτάξτε άλλου … κοροϊδεύοντας τα σχόλια των περισσότερων … στο θέμα μας λοιπόν … Apple you fail

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.