Σε άνοδο το κακόβουλο λογισμικό στα Mac

malware mac, Σε άνοδο το κακόβουλο λογισμικό στα Mac

Η γενική πεποίηση όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι λόγω της διαφορετικής φύσης του το Mac OS είναι περισσότερο προστατευμένο από τη μεγάλη γκάμα κακόβουλου λογισμικού, το οποίο πλήττει τα Windows PCs. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί αύξηση malware στα Mac και η έρευνα της McAfee, δείχνει ότι η άνοδος αυτή συνεχίζεται.

Το McAfee June 2017 Threat Report δείχνει ότι το malware σε Mac έχει ανοδική πορεία, βρήκε σχεδόν 250.000 νέες περιπτώσεις κακόβουλου λογισμικού σε Mac, το πρώτο τρίμηνο του 2017. Ο συνολικός αριθμός για το τρίμηνο είναι 700.000.

Το γράφημα που συνοδεύει την έκθεση δείχνει ξεκάθαρα την ανοδική τάση τα τελευταία χρόνια. Οι συνολικές περιπτώσεις ήταν κάτω από 100.000 το τέταρτο τρίμηνο του 2015 και ανέβηκαν στις 500.000 το ίδιο τρίμηνο του 2016.

malware mac, Σε άνοδο το κακόβουλο λογισμικό στα Mac

Υπήρηχε η εσφαλμένη αντίληψη ότι τα Mac έχουν ανοσία σε ιούς ή κακόβουλα προγράμματα, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αυτό που ισχύει είναι ότι δεν ήταν ευάλωτα στο είδος των ιών ή κακόβουλου λογισμικού, με το οποίο μολύνονταν τα PCs.

Ο λόγος που το malware σε Mac είναι σε αύξηση, είναι ότι το κακόβουλο λογισμικό έχει γίνει πιο εξελιγμένο τα τελευταία χρόνια. Ακόμα και η Apple μέσα από τις διαφημίσεις της έχει σταματήσει να ισχυρίζεται ότι το Mac OS έχει πλήρη ανοσία σε αυτές τις απειλές.

Η αναφορά της McAfee επισημαίνει πως η άνοδος του κακόβουλου λογισμικού στα Mac μπορεί επίσης να αποδοθεί στο adware. Οι κακόβουλες διαφημίσεις έρχονται μέσω hijacked websites ή “σκοτεινών” σελίδων, που έχουν δημιουργηθεί για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Ωστόσο, σε σύγκριση με τα Windows, η Apple είναι σε καλύτερη κατάσταση. Κατά την διάρκεια της ίδιας περιόδου, βρέθηκαν 700 εκατ. περιπτώσες malware σε Windows PCs και 700.000 σε Mac.

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Οκ, McAfee αλλά όσοι έχουν Mac OS και iOS γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν χρειάζονται antivirus και αλλά συναφή προγράμματα που βλέπουμε κατά καιρούς γιατί το λειτουργικό είναι φτιαγμένο να δουλεύει μόνο του χωρίς ” πατερίτσες ..

@Dinos

Άμα έχεις αγορασμένο λειτουργικό από τη Microsoft το Professional δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Darth

@Dinos
Σχετικά με τι?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.