Μάθε τα πάντα για τους νέους Intel Whiskey Lake και Amber Lake 8ης γενιάς

Η Intel ανακοίνωσε τους όγδοης γενιάς επεξεργαστές Whiskey Lake (σειρά U) και Amber Lake (σειρά Y), οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι για λεπτά και ελαφριά notebooks.

Οι νέοι “Amber Lake” της σειράς Y επεξεργαστές περιλαμβάνουν τους i7-8500Y, i5-8200Y, και m3-8100Y, οι οποίοι είναι το επόμενο βήμα των επεξεργαστών που χρησιμοποιεί η Apple στα MacBook των 12 ιντσών, των οποίων η αναβάθμιση αναμένεται να γίνει μέσα στο φθινόπωρο και αναμένεται να είναι εφοδιασμένοι με αυτούς τους επεξεργαστές.

Οι επεξεργαστές των 15W “Whiskey Lake”, της σειράς U, περιλαμβάνουν τους i7-8565U, i5-8265U, και i3-8145U, οι οποίοι θα ήταν ό,τι καλύτερο για τα νέα MacBook Air, τα οποία φημολογούνται πως βρίσκονται υπό ανάπτυξη, με την Apple να τα εφοδιάζει με Retina Display, χωρίς να είναι γνωστό το παραμικρό σχετικά με το πότε αλλά και το αν θα υπάρξει αναβάθμιση από την Apple.

Σύμφωνα με την Intel, οι νέοι επεξεργαστές Whiskey Lake και Amber Lake επεξεργαστές ανεβάζουν επίπεδο τη συνδεσιμότητα, τις επιδόσεις, τη διασκέδαση και την παραγωγικότητά μας. Η σειρά U (Whiskey Lake) υποστηρίζει ταχύτητες Gigabit Wi-Fi μέχρι και δώδεκα φορές πιο γρήγορες, ενώ παράλληλα υποστηρίζει ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων USB 3.1 δεύτερης γενιάς και δυνατότητα χρήσης των ψηφιακών βοηθών Alexa και Cortana. Ενώ η σειρά Y (Amber Lake) θα διαθέτει υψηλότερες Wi-Fi και LTE ταχύτητες, διπλάσιες επιδόσεις σε σύγκριση με τους επεξεργαστές της προηγούμενης γενιάς ενώ βελτιώσεις θα υπάρχουν και στον τομέα της αυτονομίας.

Η Intel τονίζει πως αν συγκρίνουμε έναν προσωπικό υπολογιστή πενταετίας με τους νέους επεξεργαστές της σειράς U, οι νέοι επεξεργαστές θα διπλασιάσουν τις επιδόσεις σε κάθε διαδικασία που πραγματοποιούμε, με τον high-end Intel Core i7 8565U να διαθέτει την τεχνολογία Intel Thermal Velocity Boost για επιπλέον υπολογιστική ισχύ.

Χρησιμοποιώντας αυτούς τους επεξεργαστές, υπάρχουν ωφέλη στον τομέα της αυτονομίας μιας και οι υπολογιστές που θα τους διαθέτουν, πρόκειται να έχουν αυτονομία 16 ωρών με μια φόρτιση, ενώ η Intel αναφέρει πως οι επεξεργαστές της σειράς U θα μπορούν να δώσουν στους υπολογιστές αυτονομία μεγαλύτερη των 10 ωρών.

Τέλος, η Intel έκανε γνωστό πως οι υπολογιστές με τους νέους επεξεργαστές Whiskey Lake και Amber Lake θα είναι διαθέσιμοι το φθινόπωρο και μένει να δούμε στην πράξη τις επιδόσεις αλλά και την αυτονομία των νέων υπολογιστών που θα διαθέτουν αυτούς τους νέους επεξεργαστές από την Intel.

intel ανακοίνωση Whiskey Lake Amber Lake notebooks, Μάθε τα πάντα για τους νέους Intel Whiskey Lake και Amber Lake 8ης γενιάς

intel ανακοίνωση Whiskey Lake Amber Lake notebooks, Μάθε τα πάντα για τους νέους Intel Whiskey Lake και Amber Lake 8ης γενιάς

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.