Μάθε τα πάντα για τους νέους Intel Xeon Cascade Lake

Intel Xeon Cascade Lake επεξεργαστές 48 πυρήνες, Μάθε τα πάντα για τους νέους Intel Xeon Cascade Lake

Η Intel προχώρησε σε ανακοίνωση της νεότερης σειράς Xeon επεξεργαστών για servers αναβαθμίζοντας τους 28 πυρήνες της προηγούμενης γενιάς σε έως 48, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί ευθέως την σειρά EPYC της AMD.

Η ονομασία των νέων επεξεργαστών είναι Cascade Lake AP -όπου AP σημαίνει Advanced Performance- και μπορούν να “κουβαλήσουν” έως 48 πυρήνες, αντί για 28 πυρήνες και 56 threads των προκατόχων τους. Ακόμη, βελτιώνουν το die τους και από μονολιθικό πηγαίνουν σε multi-die process, παρόμοιο με αυτό των AMD EPYC, χωρίς ωστόσο να έχει αποκαλυφθεί ακόμη πόσα threads φέρουν ή εάν έχουν Hyper-Threading. Οι Cascade Lake AP επεξεργαστές υποστηρίζουν έως 12 ξεχωριστά DDR4 dims, με δύο CPUs σε dual socket μητρικές. Έτσι, επιτρέπεται σε ένα σύστημα να εξοπλίζεται με 96 πυρήνες και 24 μνήμες DDR4, που μπορούν να φτάσουν έως και τα 12TB RAM.

Η διαφορά στην απόδοση των Cascade Lake AP έναντι των Intel Scalable Processors φτάνει το x1.21 στα Linpack benchmarks και το 1.83x στο Steam Triad. Μάλιστα, ενάντια στους EPYC της AMD τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα προσφέροντας 3.4x και 1.3x βελτιωμένη απόδοση. Επίσης, οι Cascade Lake AP διατηρούν την αρχιτεκτονική τους στα 14 νανόμετρα δείχνοντας πόσο δύσκολο είναι για την Intel να μεταβεί στα 10nm.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.