Microsoft DX12: Επιβεβαιώνεται η συνένωση καρτών Nvidia και AMD

Σε προηγούμενες δηλώσεις της η Microsoft δεν είχε καταστήσει σαφές το πώς θα λειτουργεί το DX12 σε κάρτες γραφικών AMD και Nvidia. Σήμερα, όμως, η Microsoft επιβεβαιώνει πως η συνένωση καρτών γραφικών της AMD και της Nvidia μεταξύ τους είναι δυνατή επιλογή.

Μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε online απεικονίζει το chat του Answer Desk της Microsoft όπου ένας πελάτης έχοντας απορία σχετικά με τη συνένωση των καρτών γραφικών παίρνει θετική απάντηση επίσημα.

Microsoft DX12: Επιβεβαιώνεται η συνένωση καρτών Nvidia και AMD, Microsoft DX12: Επιβεβαιώνεται η συνένωση καρτών Nvidia και AMD

Με αυτή τη δυνατότητα επιβεβαιωμένη πλέον, οι χρήστες καρτών γραφικών θα μπορούν να αποκτήσουν πολλά νέα χαρακτηριστικά και βελτιστοποιήσεις στο gaming τους. Αυτή είναι άλλη μία κίνηση της Microsoft ώστε να φέρει πελάτες ξανά στο μέρος της, λίγους μήνες πριν την κυκλοφορία των Windows 10.

To μπαλάκι πλέον έπεσε στη μεριά των προγραμματιστών των studio παιχνιδιών. Είναι τώρα η σειρά τους να στηρίξουν μια τέτοια επιλογή Hardware & ΟS, καθώς πρέπει να γίνει καθορισμός για το πώς θα λειτουργήσουν δύο «ξένες» κάρτες μεταξύ τους, παράγοντας το καλύτερο δυνατό αναμεμιγμένο αποτέλεσμα. Αυτό που μένει να μάθουμε είναι αν τα 4GB vRAM είναι το όριο ή αν είναι δυνατή η χρήση όλου του εύρους σε πιθανή συνένωση GPU με 4GB ή κάθε μία, κάτι που όπως έχουμε αναφέρει μέσα από τα λόγια του Robert Hallock, υπεύθυνου μάρκετινγκ της AMD, ότι το Mantle υποστηρίζει.

Microsoft DX12: Επιβεβαιώνεται η συνένωση καρτών Nvidia και AMD, Microsoft DX12: Επιβεβαιώνεται η συνένωση καρτών Nvidia και AMD

Επεξηγήσεις:
Mantle: είναι το αντίστοιχο API της AMD για τις δικές της κάρτες. Αντίπαλος του DX11 και μελλοντικά του DX12.

Πηγή

Δημήτρης Μηλόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κώστας Βλαχάκης

Δεν νομίζω man.

Δημήτρης

Τα studio θα τη θάψουν αυτή τη δυνατότητα. Παίρνουν γέρο χρήμα από nvidia,amd για διαφήμιση μέσω της αποκλειστικοτητας σε graphic options.επίσης θα πρέπει να μιλάμε για κοινούς drivers(οι διπλοί είναι εφιαλτικό σενάριο για τους πόρους) και στην τελική μιλάμε για ένα σωρό δουλειά από πλευρας developers χωρίς τρελό λόγο και οφέλη. Ειδωμεν

Gvirginia

Το ότι θα το αφήνει το DX 12.0 δε σημαίνει ότι θα το αφήνει η AMD/NVIDIA..
Λογικά θα το μπλοκάρουν από τα drivers και ίσως υπάρξουν τίποτα σπασμένοι για πειράματα.

mimis13

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η AMD θα βγάλει καινούργιο update στο Mantle για να μπορέσει να συνενώσει και στις δικές τις τη vRAM και να μπορέσει να κάνει καλύτερη διαχείριση hardware στα παιχνίδια της. Κάτι που μέχρι πρότινος δεν ήταν και τόσο καλό γιατί η πρώτη θύρα pci είναι x16 και οι άλλες x8. και έπεφταν όσο να ναι οι επιδόσεις. στις δεύτερες και τρίτες κάρτες. Eνώ, τώρα οι καινούργιες μητρικές προσφέρουν 3 θύρες pci με x16. Θα αλλάξουν πολλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.