Η Microsoft φαίνεται πως ετοιμάζει το πρώτο της foldable PC

foldable pc, Η Microsoft φαίνεται πως ετοιμάζει το πρώτο της foldable PC
Χθες έγιναν γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με μια νέα προσθήκη στον κώδικα των Windows 10, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης από την Microsoft και αφορά την δημιουργία, foldable (αναδιπλούμενων) φορητών υπολογιστών.
foldable pc, Η Microsoft φαίνεται πως ετοιμάζει το πρώτο της foldable PC
Να σημειωθεί ότι η αναφορά “Windows 10 Build 18,313.1004 rs_shell_devices_foldables” καταστά σαφές ότι το λειτουργικό σύστημα είναι σχεδιασμένο για μια νέα οικογένεια συσκευών και όχι για μια συγκεκριμένη συσκευή. Μια άλλη φήμη υποστηρίζει ότι η Microsoft έχει ξεκινήσει ήδη συνεργασία με την Dell και την Lenovo για να αναπτύξει μια έκδοση των Windows 10, σχεδιασμένη ειδικά για αυτά τα συγκεκριμένα είδη φορητών υπολογιστών.
foldable pc, Η Microsoft φαίνεται πως ετοιμάζει το πρώτο της foldable PC
Το Verge αναφέρει ότι “πηγές που είναι εξοικειωμένες με τα σχέδια της Microsoft“, επιβεβαίωσαν ότι η Microsoft αναπτύσσει πτυσσόμενες συσκευές και υλικό με διπλές οθόνες “…μια μεγάλη επενδυτική κίνηση τόσο για τα Windows όσο και για τα μοντέλα Surface“.
Αυτό θα περιλαμβάνει αλλαγές στα Windows ως λειτουργικό σύστημα καθώς επίσης και στις ενσωματωμένες εφαρμογές που θα λειτουργούν σε αναδιπλούμενες οθόνες ή συσκευές με διπλή οθόνη. Η Dell εργάζεται πάνω σε μια συσκευή διπλής προβολής με Windows 10, που ονομάζεται Januss, ενώ η Lenovo θα κυκλοφορήσει το 3ης γενιάς Lenovo Yoga, πιθανώς το 2019, το οποίο φαίνεται να παρουσιάζει μια πτυσσόμενη οθόνη. Επίσης, η Microsoft σχεδιάζει μια συσκευή μεγέθους φορητού υπολογιστή με διπλή οθόνη, όπως και η Asus με το Asus Precog.
foldable pc, Η Microsoft φαίνεται πως ετοιμάζει το πρώτο της foldable PC
Το Verge δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει πότε ακριβώς αυτές οι συσκευές θα βγουν στην αγορά, αλλά σημείωσε ότι ένα κύμα πτυσσόμενων τηλεφώνων (foldable smartphones) θα ανοίξει το δρόμο τους, τη χρονιά που διανύουμε.
Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

Ξεκάθαρη αντιγραφή των MacBook Air και των ipad pro που με χάρη και design βγαίνουν ελαφρώς λυγισμένα (τα Ipad) (εντός προδιαγραφών πάντα για το καλό σας) , ενώ η αποσπώμενη retina οθόνη ( σε πολλά μικρά κομμάτια/φλούδες) του 1ου άνοιξε νέα αγορά για τις οθόνες. Και έρχονται τώρα οι βλάχοι, οι τίποτα, οι τελευταίοι παραθυράκηδες οι LOOSERS έρχονται κ καλά να μας πουν για καινοτομία.
Θλίψη κύριε Βλαχάκη που αναπαράγεται τέτοια άρθρα, ενώ ήδη βγήκαν οι νέες πρωτοπόρες μπαταρίες θήκης για τα XS, Xs MAX, και είναι μια ομορφιά, ένα innovation μόνες τους.
Αναμένουμε το αντίστοιχο άρθρο σε κεντρική θέση φυσικά.

VasilisN9

Microsoft respect, και σύντομα η εταιρία που θα γίνει η νέα Apple, με την διαφορά οτι η Microsoft θα μείνει για πολλά χρόνια No 1.

egio

Αν καταφερει και φτιαξει κανενα σταθερο λειτουργικο ισως.
Blue Screen Of Death παντως στο Macβοοκ Αιρ που ειχα 7 χρονια δεν ειδα ποτε.

VasilisN9

@egio !!!!! Blue Screen Of Death??? Κατάλαβα έχεις να δεις λειτουργικό Windows απο εποχή XP. Τον τελευταίο καιρό πάντως έχει γίνει τρομερή δουλειά απο την Microsoft.

Stathis

@egio Γιατί έχεις δει BSOD στα Windows 10? α κάτσε να μαντέψω.. δεν τα χεις χρησιμοποιήσει ποτέ και έχεις “πρόσφατες” αναμνήσεις απο τίποτα Vista επί παλιού ΠΑΣΟΚ.
ΠΟΛΛΑ μπορείς να πεις για τις άστοχες επιλογές της MS αλλά για το ότι δεν έφτιαξε ένα σταθερό λειτουργικό (Windows 10) όχι, εκτός αν έχεις μείνει καμιά 15ρια χρόνια πίσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.