Microsoft: Τέλος η υποστήριξη Windows 8, Internet Explorer 8, 9 και 10

Από σήμερα η Microsoft σταματά την υποστήριξη των Windows 8 και παλαιότερων εκδόσεων του Internet Explorer. Οι χρήστες των Windows 8 που δεν έχουν αναβαθμιστεί σε Windows 8.1 και όσοι δεν έχουν Internet Explorer 11 δεν θα έχουν πρόσβαση σε patches και updates για να κρατήσουν το software ασφαλές.

Windows 8
Αν και τα Windows 8 κυκλοφόρησαν μόλις το 2012 και η Microsoft τυπικά υποστηρίζει ένα λειτουργικό σύστημα για τουλάχιστον 10 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, τα Windows 10 θεωρούνται “prior service pack” από τότε που ήρθαν τα Windows 8.1. Τα prior service packs υποστηρίζονται μόνο για 24 μήνες, μετά την κυκλοφορία νέου service pack.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα service packs που έχουν συνήθως διάφορα fixes, τα Windows 8.1 ήρθαν με νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις. Αρχικά τα Windows 8 είχαν πολύ χλιαρή υποδοχή από τους χρήστες, οι οποίοι είχαν μπερδευτεί με το tile-based interface και την εξαφάνιση χαρακτηριστικών όπως το παραδοσιακό start button.

Όταν γίνει η εγκατάσταση των Windows 8.1, οι χρήστες έχουν την επιλογή να αναβαθμιστούν δωρεάν σε Windows 10, τα οποία κυκλοφόρησαν τον Ιούλιο.

Internet Explorer
Όσο για τον Internet Explorer, οι χρήστες Windows 7, Windows 8.1 και Windows 10 πρέπει να αναβαθμιστούν σε IE 11 καθώς σταματά η υποστήριξη IE 8, 9, 10. Τα IE 9 και 10 θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται μόνο για κάποια λειτουργικά που δεν υποστηρίζουν IE 11, βλέπε Windows Vista SP2.

Η Microsoft έχει πει ότι το IE 11 θα είναι η τελευταία έκδοση του Internet Explorer. Στα Windows 10 υπάρχει ο νέος Microsoft Edge browser.

microsoft ends support windows 8 internet explorer, Microsoft: Τέλος η υποστήριξη Windows 8, Internet Explorer 8, 9 και 10

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

37 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilist

Πολύ γρήγορα τα σταμάτησε τα 8, δηλαδή θα υποστηρίζει τα 7 και όχι τα 8?
Τόσο χάλια ήταν?

Agnostos13

Σαν να σου λεει τα 8 μας τελειωσαν… Η 10 ή τίποτα! Μήπως όμως μένει η υποστήριξη για 8.1;

ChrisG

windows 7 γερά…πάρτους τα μυαλά:)
εγώ πάντως σοβαροαστεία ξεκίνησα να ψάχνω για κανά Linuxaki διότι με την μικρομα….άκρη δεν βγάζεις.πρέπει να φυλάς τα νώτα σου.όσο πάνε τα 7 και μετά παίρνω διαζύγιο απο αυτήν.πολύ κρεβατομουρμούρα και απιστίες.δεν μπορεί να κρατήσει πλέον ο γάμος μας.

Darth

ειναι απλό…. γιρι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να προωθήσουν τα w10. και αυτο επειδή

w10 = spyware
spyware = έχεις ολα τα δεδομένα των πελατών
όλα τα δεδομένα = έλεγχος
έλεγχος = δύναμη – χρήμα

ChrisG

@Darth
να και ένας άνθρωπος λογικός μέσα σε αυτό το site.ο μόνος που κατάλαβε με τα w10 και σε επέκταση όλων των υπολοίπων συστημάτων που αποσκοπεί η κατασκόπευση όλων των ανθρώπων και πως μεταφράζεται αυτό.έχει και συνέχεια…αλλά προς το παρόν σωστός.

Agnostos13

Μα ειναι γνωστο οτι η Microsoft στα Windows 10 αποκτα προσβαση στα δεδομενα του χρηστη με την συμφωνη γνωμη του (ορους χρησης). Γι αυτο και τα δινει δωρεαν!
Μονο η Google θα το σκεφτοταν δηλαδη?

ChrisG

Ελπίζω να μην υπονοείς οτι η apple προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα και μας τα κρατά ασφαλή μέσα στην συσκευή…

Στέφανος

Για κάποιους που ανησυχούν τόσο για την ιδιωτικότητα τους ας γυρίσουν στην παλαιολιθική εποχή, ή ας χρησιμοποιήσουν οτιδήποτε πιο ασφαλές όπως mac, ios, android (γελανε και οι κότες). Τα δίνει δωρεάν για τον πρώτο χρόνο σε όσους έχουν ήδη πληρώσει για ένα λειτουργικό που δεν ήταν αυτό που περίμεναν (8, 8.1) και θέλει να τους αποζημιώσει. Και αν νομίζετε ότι είναι τόσο πολύτιμα τα προσωπικά δεδομένα σας που να βγάζει τόσα κέρδη η εταιρία για να καλύψει τα έξοδα της τότε σκεφτείτε πραγματικά να τα πουλήσετε, μπορεί να πλουτίσετε!

ChrisG

Το να μην σου παίρνει κανείς τα προσωπικά δεδομένα και να επαφίεται στην κρίση μου τι να κάνω με αυτά παίζει σε κάποιο λειτουργικό και παραλληλο σύμπαν;γιατί πρέπει να με παρακολουθεί κάποιος και να το θεωρώ φυσιολογικό;αυτοί που μας παρακολουθούνε κανούν σωστά την δουλειά τους…είναι high tech…όσοι μιλήσουν για ιδιωτικότητα είναι οπισθοδρομικοί,υπερβολικοί,γραφικοί κλπ…κάτι δεν πάει καλά με τον κόσμο τελικά….

Darth

@ChrisG δλδ το να ξέρουν τα πάντα για σένα σε βαθμό να ελέγχουν ΠΛΥΡΟΣ το τι θα κάνεις που θα πας πως θα πας γιατι θα πας η να μην πας κλπ κλπ (και καθώς συνεργάζονται πλήρως με αμερικανική και όχι μόνο κυβέρνηση) το τι θα πεις γιατί θα το πεις… και αν δεν τους αρέσει δεν θα το πεις κλπ το θεωρείς δλδ φυσιολογικό? το να ζεις σε μια φυλακή όπου είσαι ένα παιχνιδάκι και elit παίζουν και χαίρονται με σένα? αν ναι τότε πάσο

ChrisG

Φίλε Darth ξαναδιάβασε σε παρακαλώ το σχόλιο μου.λέμε το ίδιο πράγμα.εγώ απευθύνθηκα σε αυτούς που μας λένε τεχνοφοβικούς κτλ τις ίδιες @@ εν ολίγοις.είπα οτι θεωρώ την παρακολούθηση απαράδεκτη που γίνεται απο ΟΛΟΥΣ ,κάτι που η απέναντι πλευρά της λογικής(τι με εμένα θα ασχολούνται?)το θεωρεί φυσιολογικό και αποδεκτό.είπα οτι κάποιοι θεωρούνε τις εταιρείες οτι λειτουργούνε σωστά με το να μας παρακολουθούνε λές και είναι οτι πιο φυσιολογικό…ενώ όταν το καταγγέλουμε άτομα όπως εγώ εσύ ο άλλος μας χαρακτηρίζουν τεχνοφοβικούς,γραφικούς,οπισθοδρομικούς και όλες τις γνωστές @@…τα λεγόμενα σου με βρίσκουν 100% σύμφωνο.άλλωστε η συνήθεια στην τεχνολογία μέσω της τεχνολαγνείας και η παράδοση των ελευθεριών μας μέσω αυτής στην ΝΤΠ ξέρουμε που θα οδηγήσει και εσύ και εγώ και ό κάθε νοήμων σκεπτόμενο άτομο.ΠΛΗΡΗΣ παγκόσμιος έλεγχος.νέες σειρές και νεότερες,παλιές ταινίες δείχνουν και έχουν δείξει με φανταστική ακρίβεια το τι συμβαίνει και τι θα συμβεί.τυχαίο;δεν νομίζω…εκτός των όσων είναι αφελείς.

Theo

food for thought: όταν μιλάμε για την παρακολούθηση μας απο τον Α,Β,Γ γιατί πλέον αναφερόμαστε σε ιδιωτικότητα και όχι ανθρώπινο δικαίωμα? μήπως κάποιο θέλουν να το διαφοροποιήσουν?

ChrisG

Theo…μα η ιδιωτικότητα είναι και πρέπει να παραμείνει ανθρώπινο δικαιώμα.το οποίο φυσικά στερούνε απο τον κόσμο κάθε μέρα και περισσότερο και η ειρωνία είναι οτι το θεωρούνε φυσιολογικό.δεν τους βλέπεις οτι ενώ γνωρίζουν οτι τους παρακολουθούνε δεν αντιδρούν;και ότι πιο βελτιωμένο τους δίνουν κάθε φορά το υιοθετούνε άκριτα;ο Edward snowden τα είπε όλα.τι δεν καταλαβαίνει αυτή η ανθρωπότητα πλέον;

Ante_Geia

Να σημειωθεί παρακαλώ ότι μόνο στα windows 8 σταματάει η υποστήριξη και όχι στα windows 8.1. Όσοι χρησιμοποιούν Windows 8.1 θα έχουν κανονικά υποστήριξη μέχρι το 2023.

Kilplix

Darth εσυ ζησε με το ονειρο οτι δεν σε κατασκοπευουν στα 7… λες και θα κατσουν να δουν τι κανεις εσυ ή εγω νομιζεις..και σταματηστε να εκφοφιζετε τοσο πολυ τον κοσμο αντε μπραβο

ΝΙΚΟΣ

Τα σχόλια είναι κοπιά από το Prisonplanet του Λιακόπουλου. .. Έλεος!

nikmour

Τα σχόλια έρχονται απευθείας από τον “Ριζοσπάστη” και τον “Στόχο” μου φαίνεται. Αφήστε τα τεχνολογικά site και διαβάστε τα άπαντα του Παϊσιου.

Πέτρος Π

Ναι άλλη δουλειά δεν είχε η CIA και η Αμερικάνικη κυβέρνηση, από το να βλέπουν τι αναρτήσεις κάνω στο facebook, αν ακούω Radiohead, ποιες σειρές βλέπω, αν είμαι φίλος με το Γιώργο, κλπ κλπ..Και όλα αυτά με απώτερο σκοπό να εξουσιάσουν το μυαλό μου και να γίνω ο υπηρέτης τους.. Και είμαστε και σε τεχνολογικό site… Προσωπικά δεν βλέπω να έχει αλλάξει η ζωή μου τώρα που έχω βάλει τα Windows 10, ούτε μου έχει απαγορέψει κανείς να πάω για καφέ, ούτε τίποτα… 🙂 Τελικά νομίζω πολύ κακό και πολύ τρομολαγνεία για το τίποτα…

Στο θέμα μας πάντως έτσι κι αλλιώς δεν έχει μείνει κανείς με Windows 8, όσοι τα είχαν έχουν αναβαθμιστεί σε 8.1, ή ακόμα και σε 10… Οπότε δεν έχει καμιά σημασία η υποστήριξη για τα 8αρια…

Darth

@ChrisG μλκια μου δέχομαι το μαστίγωμα :p

@Kilplix οτι και να εχω εχω βαρβάτους firewall rules και εχω τσεκάρει αρκετές φορές τι μπαίνει και τι βγαίνει από trafficc analizer σε περίπτωση που ξέχασα κάτι

Junkermann

Στο Facebook μπαίνεις από τα 7άρια σου;

Εάν μπαίνεις, άντε… γεια.

_Junkermann

fotis

παιδια τα εχω ειδη αγορασει και βαλει τα windows 10 pro x64 και θα ελεγα οτι ειναι εξισου καλα και ισαξια με τα windows 7 αν τα προσαρμοσεις μεν και απενεργοποιησεις ολεσ τις περιττες εφαρμογες πανε πετωντας θεωρω παντα γνωμη μου οτι η microsoft εχει κανει μετα την αποτυχια των 8-8,1 την καλητερη δουλεια επισης θυμαστε οταν ειχαμε τα τα xp ηταν φοβερα μετα ηρθαν τα vista που ηταν αθλια επειτα τα 7 που ηταν φοβερα μετα τα 8 και 8,1 που τα θεωρω αθλια και μετα απο αυτο τα 10 που ειναι θεωρω το τελειο παντως μεχρι στιγμης ολα δουλευουν πληρως και οσο αφορα την παρακολουθηση το μονο που μπορεις να κανεισ ειναι να απενεργοποιησης της της αυτοματες λειτουργιες και να τισ κανεις χειροκινιτα ενα καλο antivarus εξαλου αν τηελουν να σε παρακολουθησουν οτι και να κανεις θα μπουν

ChrisG

Κλασική δικαιολογία στην παρακολούθηση…τι;εμένα ή με εμένα θα ασχολούνται;ε μα φυσικά και με σένα.υπερυπολογιστές σε όλο τον κόσμο και servers με διαστάσεις πόλεων για ποιόν είναι αφελούλη;για τους 500 και 1000 εγκληματίες;σε παρακολουθούνε 24 ώρες για τα πάντα.κάθε μήνα και χρόνο τα βελτιώνουν και τα αυξάνουν
.το σχόλιο του Darth δεν το κατάλαβε κανείς.λογικό.καλύτερα νσ κοιμάσαι παρά να είσαι ξύπνιος κυριολεκτικά.αναλύουν κάθε byte πληροφορίας.ο Snowden τι σας είπε;παραμυθάς κι αυτός ;με τον Παίσιο παρέα έκανε…δεν πειράζει…κοιμηθείτε.όλοι νοιάζονται για εσάς…χαχα…ο έλεγχος είναι γνώση και η γνώση δύναμη.θα την καταλάβετε καλύτερα με τον καιρό.άντε στο facebook σας τώρα για καμιά selfie…

Σταυρος Χρι

Από την στιγμή που κάτω δεξιά βλέπεις την μπάρα του WiFi ενεργή ξέρεις ότι είσαι εν γνώση σου στο διαδικτυακό κόσμο κι εν γένη αφήνεις αποτυπώματα…. Αν κάποιος έχει λόγο να σε παρακολουθήσει κι ξέρει ή του είσαι χρήσιμος μπορεί να το κάνει…. Αυτό γίνεται χρονια τωρα ανεξαρτήτως λογισμικού… Πάρτε χαμπάρι ότι από την στιγμή που έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο έχει κι αυτό πρόσβαση στις πληροφορίες σας… Οποτε αφήστε την κλάψα κι σκεφτείτε αν δέχεστε αυτό… Αν οχι κλειστε το WiFi 📶 Αν ναι συμβιβαστείτε !!! Ολα τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν με το τι UI προτιμάς να έχεις (windows Android Mac Linux)

Πέτρος Π

@ChrisG : Ωραία λοιπόν, σύμφωνοι! Οι υπερυπολογιστές χρησιμοποιούνται για να βλέπουν σε ποιες σελίδες μπαίνω, τι ποστάρω στο facebook, τι βλέπω στη τηλεόραση, πότε βγαίνω, με ποιους βγαίνω κλπ κλπ… Και τι θα γίνει δηλαδή? Θα ελέγξουν το μυαλό μου τελικά? Θα μου βάλουν το τσιπάκι? Θα με κάνουν μπαταρία, όπως βλέπαμε στο Matrix? Δηλαδή πως ακριβώς έχει αλάξει η ζωή σου, ή νομίζεις πως θα αλλάξει στο μέλλον επειδή σε παρακολουθούν??

Τελικά αν το σκεφτείς όσοι μπαίνουν σε αυτό το τριπάκι της παρακολούθησης παγιδεύονται μόνοι τους και καταλήγουν να φοβούνται να κάνουν ό,τι θέλουν γιατί νομίζουν οτι τους παρακολουθούν… Αυτοί που δεν δίνουν δεκάρα είναι πραγματικά ελεύθεροι!

Εβραιομασωνος σιωνιστής ιλλουμινατι

@ChrisG Σας ενημερώνουμε ότι η παρακολούθηση σας απο τα στελέχη μας εχει διακοπεί καθώς η καθημερινότητα σας κρίθηκε υπερβολικά ανιαρή με κυρία χαρακτηριστικά τον σχολιασμό σε αυτήν εδώ την ιστοσελίδα, την παρακολούθηση προφητειών του Παισιου στο YouTube, όπως και διαφόρων ιστοσελίδων ακατάλληλου περιεχομένου. Ακόμα, θα σας προτείναμε να εγκαταλείψετε την οικία των γονέων σας, μιας και φτάσατε τα 30 και να βρείτε μια δουλειά. Χαιρετίσματα απο τα κεντρικά της CIA!

ChrisG

@Πέτρος Π η ζωή σου έχει αλλάξει άρδην και σου την ελέγχουν είτε το θέλεις είτε δεν το θέλεις.και αυτή την δύναμη του την έχεις δώσει εσύ με την θέληση σου.εάν δεν έχεις την ελάχιστη κριτική σκέψη να το καταλάβεις πάντα θα ψάχνεις μια δικαιολογία για να πείθεις τον εαυτό σου οτι όλα είναι οκ γιατί έχεις αποφασίσει και έχεις δώσει την ζωή σου σε αυτούς.έχεις συμβιβαστεί υποσυνείδητα ότι δεν υπάρχει λόγος να σκεφτείς,να κρίνεις,να αντιδράσεις.ότι σου παίρνουν σου το παίρνουν πλέον με την συγκατάθεσή σου.(κάνω λάθος?) αυτό ήταν το πρώτο και το κυριότερο βήμα για αυτούς.πλέον τους ανήκεις.εχεις ιδέα πόσα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται αλλά κανείς δεν αντιδρά;όχι.αλλά αντιθέτως τα προσυπογράφεις.ελεύθερος ήσουν κάποτε όταν δεν μπορούσαν και δεν είχαν πρόσβαση στην ιδιωτική σου ζωή.τώρα τους την προσφέρεις με την θέλησή σου.απο το πρώτο μέχρι το τελευταίο. παρακολούθησε στο captain america 2 τον διάλογο του Dr. Arnim Zola.είναι όλο το ζουμί. οταν ξέρω τα πάντα για εσένα μπορώ να σχεδιάσω το αύριο όπως αυτό μου ανήκει και έχω την δύναμη να το διαμορφώσω.εάν είσαι μικρός σε καταλαβαίνω.εάν έζησες στην εποχή πριν των κινητών και υπολογιστών…ότι είχες ξέχνα το.ότι είχες δεν θα το ξαναδείς ποτέ.οι νέες γενιές είναι σαν τα φυλακισμένα ζωα… Συνέχεια »

Agnostos13

Περα απο συνομοσιολογικες θεωριες και κοιτοντας πιο ρεαλιστικα…το οτι οι κυβερνητικες υπηρεσιες εχουν την δυνατοτητα να μας παρακολουθησουν ειναι δεδομενο πλεον. Δεν χρειαζομαι καποιον προφητη να το “επιβεβαιωσει”.
Οταν εγραψα οτι στα Windows 10 η Microsoft αποκτα προσβαση στα δεδομενα του χρηστη δεν εννοουσα στα κρυφα, αλλα επισημα και νομιμα!
Σου λεει θες λειτουργικο τσαμπα; Ναι, αλλα θα μου δινεις την δυνατοτητα να μπαινω και να χρησιμοποιω τα δεδομενα σου για να βγαλω τα λεφτα που χανω απο την (μη) αγορα του (μεσω marketing κλπ) ή να γλυτωσω διαφυγοντα κερδη (κλειδωμα σπασμενων εφαρμογων). Επισης θα δινω αδεια και εργαλεια στις μυστικες υπηρεσιες (αυτοι πληρωνουν μαλλον) να μπαινουν οποτε θελουν και εγω απλα θα σε ενημερωνω…

fotis

Wd 6tb my book -240 και Wd 4tb my book -120 αγορασμενοι μαζι τον αυγουστο πωλουνται σε αριστη κατασταση λογο αγορας 12tb

fotis

Wd 6tb my book – 240 και Wd 4tb my book -120 αγορασμενοι μαζι τον αυγουστο πωλουνται σε αριστη κατασταση λογο αγορας 12tb til 6982602920

ChrisG

τα Windows 10 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ κανονικά και με το νόμο.τα windows 10 pro 64 έχουν 170 ευρώ.τι μας λέτε εδώ μέσα οτι τα δινει η microsoft τσάμπα και οτι πρέπει να θεωρήσουμε την παρακολούθηση και νόμιμη;θα μας τρελάνετε;μετά τον πρώτο χρόνο για αυτούς που έχουν ήδη άδεια απο προηγούμενα windows ισχύει για ένα χρόνο η προσφορα.
απλά η μικρομα….ακολουθεί το ρεύμα της “εποχής” και εκτός του πλουτισμού θέλει να βάλει και τα προσωπικά δεδομένα ΚΑΘΕ χρήστη στην κατοχή της προς εκμετάλευση δική της αλλά και τρίτων(τους γνωστούς).και θεωρίες συνομωσίας δεν υπάρχουν.υπάρχουν ΓΕΓΟΝΟΤΑ που κάποιοι εθελοτυφλούν γιατί δεν τους βολεύει…ιδεολογικά,συνειδησιακά…προσωπικά…χ@@@@@α.ο κόσμος το έχει τούμπανο και κάποιοι ακόμη βλέπουν “θεωρίες”…γιαχαγιούχα…

vladimiros

Παιδια διαβασα ολα τα σχολια σας..αλλα εγω θελω να σας ρωτησω αλλο..εχω τα windows 7 στο pc μου..ενω μπαινω φεισμπουκ κανονικα σβελτα ολα..αλλα οταν π.χ μπαινω καλη ωρα εδω στο techblock,αλλα και οτιδηποτε στην gοοgle με πεταει εξω αρκετες φορες και με βγαζει διαφορες διαφημησεις π.χ java η αναβαθμησει τα windows 7,το κανει συνεχεια εδω και μια βδομαδα και δεν ξερω τι να κανω..
Αναβαθμισα μια φορα το αντιβαριους που εχω κατι εκανε για λιγο,μετα παλι τα ιδια..ποιος καλος φιλος θα με πει τι σημβαινει?

ChrisG

Βλαδίμηρε το λειτουργικό σου έχει μολυνθεί με adware.σκανάρισμα με adwcleaner και malwarebytes.ότι βρείς σβήσιμο και αν επιμείνει το πρόβλημα restore σε ένα σημειό προ-προβλήματος.διαφορετικά αν συνεχιστεί backup πρώτα και format για να είσαι σίγουρος.

vladimiros

Ευχαριστω που με απαντησες..ναι ρε συ το κανει συνεχεια απο οπου και να μπω μπαινω απο χρωμ κ οπερα,και παλι τα ιδια..εχω και αρκετα παιχνιδια δεν θελω να κανω φορματ..δηλαδη αν συνεχιστει η λυση μονο φορματ? αν βαλω καποιο αλλο αντιβαριους? γιατι συνεχεια διαφημισεις μου βγαζει.

ChrisG

Βλαδίμηρε διάβασε το προηγούμενο σχόλιο μου σου έδωσα απάντηση.κάνε ΣΚΑΝΑΡΙΣΜΑ με ADWCLEANER και MALWAREBYTES.πιστεύω οτι θα καθαρίσεις.άν επιμείνει πές μου και το ξανασυζητάμε αύριο.

vladimiros

Ευχαριστω νασαι καλα θα κανω αυτο που λες…

vladimiros

Λοιπον @ChrisG σου χρωσταω εναν καφε φιλε!!!
Εκανα αυτο που ειπες και τωρα το pc μου ειναι οπως ηταν πριν,δεν βγαζει ουτε διαφημισεις,ουτε με πεταει εξω..T H A N K S !!!

ChrisG

κάτι ξέρουμε και΄μείς απο ιατρική…χαχα…νάσαι καλά Βλαδίμηρε.υγεία πάνω απόλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.