Η τιμή του ισχυρότερου iMac Pro προκαλεί… ζάλη

iMac Pro τιμή ισχυρότερου, Η τιμή του ισχυρότερου iMac Pro προκαλεί… ζάλη

Η κοστολόγηση των προϊόντων της Apple είναι εδώ και χρόνια λίγο… πάνω του μέσου όρου. Ο Αμερικανός τεχνολογικός γίγαντας φροντίζει να κατασκευάζει τις συσκευές του με τα καλύτερα δυνατά διαθέσιμα υλικά, ενώ τα εξοπλίζει και με hardware τελευταίας γενιάς, ζητώντας όμως το ανάλογο ποσό.

Ένας εκ των καλύτερων υπολογιστών που διαθέτει αυτή την στιγμή το Cupertino είναι ο iMac Pro. Σε πολλές χώρες βρίσκεται στην διάθεση του κοινού από χθές (Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου), αλλά βέβαια απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων και όχι στο ευρύ καταναλωτικό κοινό. Ενσωματώνοντας κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, είναι λογικό ο top-tier υπολογιστής της Apple να κοστολογείται αρκετά υψηλά. Συγκεκριμένα, τιμή του ξεκινάει από τα 5000 δολάρια, αλλά πόσο κοστίζει το ισχυρότερο μοντέλο;

Αν κάποιος θέλει να αγοράσει τον καλύτερο iMac Pro που εμπορεύεται η Apple, θα πρέπει να τον διαμορφώσει σύμφωνα με τις καλύτερες υπάρχουσες επιλογές. Να σημειωθεί πως η πλειοψηφία των χαρακτηριστικών που παρατίθενται στην επόμενη παράγραφο είναι άχρηστη ακόμα και για τους απαιτητικούς gamers. Όπως προαναφέρθηκε, ο iMac Pro απευθύνεται σε λίγους, κυρίως επαγγελματίες που χρειάζονται τεράστια υπολογιστική ισχύ. Η τιμή εν τέλει μπορεί να προκαλέσει… ζάλη, αλλά δικαιολογείται από το “τέρας” που ακούει στο όνομα iMac Pro.

iMac Pro τιμή ισχυρότερου, Η τιμή του ισχυρότερου iMac Pro προκαλεί… ζάλη

Αν λοιπόν κανείς θέλει στο εσωτερικό του iMac Pro (κρατηθείτε)… έναν Intel Xeon επεξεργαστή 18 πυρήνων στα 2.3GHz με Turbo Boost στα 4.3GHz, 128GB DDR4 ECC μνήμη συστήματος στα 2666 MHz, δίσκο SSD χωρητικότητας 4TB, κάρτα γραφικών Radeon Pro Vega 64 με 16GB αφιερωμένη μνήμη, προ-εγκατεστημένα τα επαγγελματικά προγράμματα Final Cut Pro X / Logic Pro X και τα περιφερειακά Magic Mouse 2, Magic Trackpad 2 και VESA Mount Adapter Kit, θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των… 13,926 δολαρίων. Ο λαός λέει πως “ό,τι πληρώνεις, παίρνεις” και στην περίπτωση του iMac Pro αυτό ισχύει, όσο εξωφρενικό και αν μοιάζει το ποσό.

Το αστείο είναι πως η παραπάνω έκδοση του νέου iMac δεν είναι το ακριβότερο σύστημα που πουλάει η Apple. Την πρωτιά έχει ο ισχυρότερος Mac Pro (διαφέρει από τον iMac – δεν είναι υπολογιστής και οθόνη σε ένα), του οποίου η τελική τιμή ξεπερνάει τα 20 χιλιάδες δολάρια. Αν συλλογιστεί κανείς πως οι παραπάνω τιμές αφορούν την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, αντιλαμβάνεται πως στην χώρα μας το ποσό θα είναι αισθητά υψηλότερο. Όπως και να έχει, η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών δεν χρειάζονται έναν top-tier υπολογιστή για να κάνουν την δουλειά τους. Για όσους είναι ανάγκη, έχουν προφανώς και το απαραίτητο κεφάλαιο για να τον αποκτήσουν.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

35 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis

Διαστημικό μηχάνημα και ακόμα πιο διαστημική τιμή. Βέβαια αυτοί οι υπολογιστές αφορούν πολύ συγκεκριμένο αγοραστικό κοινό. Ούτε τους φανατικούς gamers ούτε έναν μέσο επαγγελματία. Αυτό το μηχάνημα είτε θα κοσμεί κάποια γραφεία στους ουρανοξύστες της Ν. Υόρκης είτε κάποιες εξαιρετικά απαιτητικές εταιρείες.

NtinosMD

Μια χαρα η τιμη , τωρα για 300-400 ευρω διαφορα στην κατηγορια αυτη των ανω 4000 γιουρια για να παρεις part-by-part κομματια και να φτιαξεις κατι αντιστοιχο με windows δεν αξιζει. Το γεγονος οτι μπορω να το κανω dual-boot με windows χωρις πολλα πολλα ειναι more than worth it plus εχεις και το μοναδικο εμφανησιακα υπολογιστακι σου , που το diy built σου δεν θα το αγγιζε ποτε ( δεδομενω οτι θα αναγκαζοσουν να επαιρνες monitor και tower καθως all-in-one λυση απο πλευρας windows δεν υπαρχει σε αντιστοιχο ). Παραδοξως στα pc τους δεν ειναι τοσο υπερεκτιμημενες οι τιμες τους….

bezilys

Φυσική εξέλιξη το πραγμάτων εδώ έχουνε φτάσει τα κινητά να ξεπερνούν τα 1000 ευρώ!

Giorgosgek

Καλο , μια χαρα ειναι !

Charlie

Με αυτά τα χρήματα φτιάχνω 4 σταθμούς εργασίας με 16πύρινο threadripper και Nvidia που του γ@@@@νε τα πρεκια του mac pro χα χα χα χα χα

ster

+1 charlie

με τα μισα λεφτα φτιαχνεις αντιστοιχο “pc” , αν θες να λες πως εχεις “mac” οκ πληρωσε το και κανε ενα μπε για να παρει μπρος.

Gvirginia

@Charlie

Εγώ περιμένω κοστολόγιο, καθώς και αξιόπιστα benchmarks, από τα 4 (τέσσερα) συστήματα που φτιάχνεις με 14000$ (~11857€ ή ~14702€ με ΦΠΑ 24%).

Γιατί με μια πρόχειρη ματιά που έριξα, για να πάρεις 4 SSD των 4TB (4*1500€), 4 σετ ECC RAM των 128GB (4*1560€) και 4 Threadripper με 16 πυρήνες (4*964€) θες κοντά στα 16000€.
Θες ακόμα μητρικές, κουτιά, οθόνες, τροφοδοτικά, κάρτες γραφικών, περιφερειακά, προγράμματα κοκ…

χα χα χα χα χα

Chris _BMW

Επαγγελματικό μηχάνημα για λίγους κ απο κάτω διαβάζεις σχόλια απο ελληναρες ξερόλες
( ειναι η ίδιοι που χλευάζουν τα Porsche γιατι με το 1/3 της τιμής του κάνουν το Fiat 400hp )
Του τύπου» να κανεις ΜΠΕΕ να ανοίξει»

Εντελώς πληροφοριακά φίλε @ster ,ΜΟΝΟ ο επεξεργαστής που φοράει κ η μνήμη DDR4 στα 128 κοστίζουν ~ 5500€ ΕΥΡΟ το τονίζω όχι Dollars

Απο μένα τα χαιρετίσματα …..

@Charlie περιμένω κ απο εσένα να μου υποδείξεις ΠΟΥ μπορω να αγοράσω 4(!) αντίστοιχα μηχανήματα στα ίδια λεφτά …!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΙΤ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Chris _BMW

Επαγγελματικό μηχάνημα για λίγους κ απο κάτω διαβάζεις σχόλια απο ελληναρες ξερόλες
( ειναι η ίδιοι που χλευάζουν τα Porsche γιατι με το 1/3 της τιμής του κάνουν το Fiat 400hp )
Του τύπου» να κανεις ΜΠΕΕ να ανοίξει»

Εντελώς πληροφοριακά φίλε @ster ,ΜΟΝΟ ο επεξεργαστής που φοράει κ η μνήμη DDR4 στα 128 κοστίζουν ~ 5500€ ΕΥΡΟ το τονίζω όχι Dollars

Απο μένα τα χαιρετίσματα …..

@Charlie περιμένω κ απο εσένα να μου υποδείξεις ΠΟΥ μπορω να αγοράσω 4(!) αντίστοιχα μηχανήματα στα ίδια λεφτά …!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΙΤ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

NtinosMD

5Κ monitor παει 1500 το μαλλι απο μονο του… just saying.

Charlie

@Gvirginia

3600 – 4000€ 1950x, 128GB Ram, MB X399, Nvidia 1080, CPU WaterCooler + Case, PSU 900w, 2tb SSD, 4gd HDD, 24″
Με 4000 ευρω απο σκρουτζ το ιδιο με τιμες γεμανιας πεφτει στα 3600 οποτε τα 4 τεμαχια στην μια 16000 και στην δευτερη 14400

Οι παρακατω συνδεσεις του γ@@@νε τα πρεκια με πολυ καλυτερη GPU μια με amd και μια με intel
5447€ 1950x 16core, 128GB Ram, MB X399, Nvidia 1080ti, CPU WaterCooler + Case, PSU 1200w, 4tb SSD, 4gd HDD, 24″

6500€ i9 18core, 128GB Ram, MB X399, Nvidia 1080ti, CPU WaterCooler + Case, PSU 1200w, 4tb SSD, 4gd HDD, 24″

@Chris _BMW μόνο που έχεις bmw δεν σου απαντάω LOL

Charlie

Στην δεύτερη σύνθεση με τον ι9 είναι x299 η MB λαθάκι εκ παραδρομής στο γράψιμο.

Όσο για το παραπάνω σε διάθεση πλάκας το είπα αλλά μερικοί έχετε το Θράσος να σχολιάζεται το ότι σχολιάζουμε σε site τεχνολογίας (για σένα φίλε μπεμβεδακια το λέω) χα χα χα χα

Charlie

Και για να κλείσω το θέμα στα 15000 σου φτιάχνω dual EPYC με 2×32 core πιπίλα μηχάνημα με διπλές 1080ti.

Έτσι για να ξέρουμε τι λέμε για κοστολόγια. Το μηχάνημα mac pro το λατρεύω αλλά είναι ληστεία από άποψη τιμής.

Chris _BMW

@Charlie

Καλα εννοείτε πως έκανες πλάκα …
Και εγώ έτσι θα έλεγα μετά το κράξιμο που θα έτρωγα κ αφού κοιτούσα τις τιμές ..

Υ.Γ Το Οθονιτσα μου ξέχασες .. την 5 Κ…

Chris _BMW

@Charlie

Τωρα θέλω να μου απαντήσεις ειλικρινά .Αυτο το μηχάνημα με αυτά τα χαρακτηριστικά κ αυτή την οθόνη (πολλοί την χαρακτηρίζουν ανώτερη των αντίστοιχων Lg κτλ) + περιφερειακά + τα προεγκατεστημένα προγράμματα (έχουν κ αυτά το κόστος τους ) σε αυτή την τιμή τη θεωρείς Ληστεία;;;;

Δεν μπορώ να καταλάβω τι προσπαθείτε να αποδείξετε κάποιοι …

Charlie

@Chris _BMW Προσωπικά δεν έχω να αποδείξω τίποτα αλλά μην πας να δημιουργήσεις εντυπώσεις τις τιμές χονδρικά τις είπα και επειδή έπεσα πάνω κάτω μέσα . Όσο για το εάν έκανα πλάκα από την αρχή δεν το post που από την αρχή είχα τα χαχανητά γραμμένα. Απλά δεν περίμενα μερικοί να τρελαθείτε τόσο…. Με τα 15000 κοντά που θα κάνει εδώ φτιάχνεις διαστημόπλοιο όχι απλά workstation. Ασε που με μια οθόνη workstation δεν υπάρχει θέλει ελάχιστα 2 και DUAL GPU αν δουλεύεις με unbiased raytracers. To μηχάνημα αυτό είναι καλό μόνο για video editing ή game devepment χωρίς την δυνατότητα εγκατάστασης πρόσθετης gpu και πολύ ακριβό όταν μπορείς να φτιάξεις ένα DUAL CPU & DUAL GPU τέρας με αυτά τα χρήματα. Απλά δεν μπορώ τις μπούρδες του ότι όλοι είμαστε ελληναραδες όταν λέμε κάτι σε αυτήν την χωρά που ζούμε για την Apple την samsung και την bmw mercedes και wv. Πάντως είτε 3 είτε 4 που είπα με τα ιδιά λεφτά είναι πολύ ακριβό μηχάνημα για να σταθεί σε άλλες συνθέσεις workstation που περίπου στο ½ με 1/3 της τιμής μπορούν να δώσουν ισάξιες επιδόσεις σε επιχειρήσεις που χρειάζονται μερικές δεκάδες από αυτά. Για να κλεισω και τα γραφομενα… Συνέχεια »

Charlie

Να συμπληρώσω για το λογισμικό που δίνεται μαζί έτσι συμφέρουν μόνο αυτόν που θα αγοράσει για πρώτη φορά μηχάνημα από την apple. Είναι κάτι σαν promo γιατί αν αναβαθμίζει κάποιος που έχει ήδη αντίστοιχο imac pro έχει το αντίστοιχο λογισμικό ήδη αγορασμένο οπότε χασούρα έχει παρα κέρδος που το φούσκωσαν μέσα την τιμή.

Gvirginia

@Charlie

Περιμένω και τα benchmarks για τα “πρεκια”, γιατί το να αλλάζεις μία Workstation κάρτα* με μία consumer gaming δε νομίζω ότι είναι λογικό.
Άσε που έκανες και έκπτωση στον SSD. Από τα 4TB πηγές στα 2TB, διαφορά ~900€ έκαστος.

Το να φτιάξεις ένα μηχάνημα πιο δυνατό και συνάμα πιο φθηνό, σαφώς και γίνεται. Το πρόβλημα μου ήταν ότι φτιάχνεις 4.

Θα μπορούσα να πω, “Τα μηχανήματα που λες δεν είναι AIO” με ότι συνεπάγεται στην εξοικονόμηση χώρου / ενέργειας, αλλά το άφησα στην άκρη.

eGPU μπορείς να βάλεις με ένα dock.

Προσωπικά δε τρελάθηκα, συζήτηση να γίνεται. Απλά δες για παράδειγμα το σχόλιο αμέσως μετά το πρώτο δικό σου. Πλάκα εσύ, πλάκα και ο άλλος.
Δεν είναι χώρος σχολιασμού, το Δελφινάριο είναι…

*Δεν έχω βρει κάτι για την κάρτα. Υπάρχει μία φωτογραφία από το support chat της Apple που λέει ότι η GPU έχει ECC HBM2 μνήμη. Δε συγκρίνεται δηλαδή με άλλη κάρτα εκτός της Workstation κατηγορίας. Επιφυλάσσομαι όμως.

Chris _BMW

Φίλε μου .. επειδή έχω βαρεθεί το λεζάντα εδω μέσα θα σου πω οτι αυτή τη στιγμη δεν έχω καν Bmw για καθημερινό μου αυτοκίνητο όντας πλέον οικογενειάρχης .

Δεν σου κρύβω πάντως οτι είμαι κάτοχος μιας E 30 M3 με τον δίλιτρο τετρακύλινδρο τετραπεταλουδο κινητήρα που έβγαινε μονο Ιταλία (για λόγους φορολογίας ) την οποία χρεώθηκα πιτσιρικάς να την πάρω γιατι ήταν η αγάπη μου απο μικρό παιδι κ την οποία προσπαθώ ακόμα κ τωρα παρα τις προτροπές της γυναίκας μου να την πουλήσουμε να την κρατήσω … Ειναι μοντέλο του 88 και μονο λεζάντα δεν ειναι για το 95 % αυτών που θα τη δουν …
Να εισαι σίγουρος πως BMW δεν αγόρασα ποτε μου για λεζάντα κ ουτε πρόκειται να αγοράσω κάποιο απο τα καινούργια τους μοντέλα ..

Παρόλα αυτά το σκεπτικό σου που ταυτοποίησε τα I phone + BMW με την λεζάντα επιβεβαιώνει το συμπέρασμα που εβγαλα δυστυχώς για εσένα …

Αυτό το nickname με ακολουθεί απο οταν είχα Nokia 7650 κ πήγαινα λύκειο . Ήταν το όνομα προφίλ μου .. και όχι Bmw για λεζάντα δεν είχα .. ουτε καν μηχανάκι ..

Φιλικά …

Chris _BMW

Όσον αφορά τις τιμές που παρέθεσες σου απάντησε ο Virginia τον οποιο κ εκτιμώ πολυ γιατι ειναι απο τους ελάχιστα αντικειμενικούς . Δεν επεκτάθηκα γιατι δεν νομίζω να έχει νόημα . Και οπως προανέφερα ξέχασες στην τιμή την 5Κ …
Αυτά απο εμένα ..

Charlie

@Chris _BMW Το E 30 M3 είναι υπέροχο classic ασχολούμαι και εγώ με το σπορ των classic ως άνθρωπος με οικογένεια και άνθρωπος που δουλεύω σε διαστημικούς υπολογιστές λόγο δουλειάς. Εσύ το χόντρυνες και άρχισες να σχολιάζεις κάτι που έγραψα για πλάκα και συνεχίζεις να προσβάλεις. Έβγαλες συμπέρασμα για εμένα χωρίς να με ξέρεις μέσα από 4 γραμμές κείμενο. Μπράβο σου και μετά κατηγορείς τους άλλους για ελληναρες ενώ πρέπει να σου δώσουν το βραβείο. Δεν μπορώ να ακούω σχόλια από ανθρώπους που δεν έχουν χρειαστεί ποτέ στην ζωή τους να δουλέψουν σε ένα πραγματικό workstation και να εκφέρουν την γνώμη τους χωρίς συνέπειες επειδή απλά σχολιάζουμε μια από τις συγκεκριμένες μάρκες αν ήταν HP κανείς δεν θα ασχολούνταν. Αν ήσουν επιχειρηματίας ας ξόδευες 50000 για 4 υπολογιστές αντί για το 25000. @ Gvirginia Φίλε μου κουβέντα να γίνεται τα μηχανήματα αυτά είναι διαστημικά για τους περισσοτέρους και δεν πρόκειται ποτέ στην ζωή τους να δουλέψουν ποτέ με αυτά έτσι και αλλιώς και ιδιαίτερα από αυτούς που παρεξηγήθηκαν από το αρχικό μου σχόλιο και δώσαν υπερβολική σημασία επειδή το προϊόν είναι συγκεκριμένης εταιρίας. Αν ήταν άλλης εταιρίας θα περνούσε στα ψιλά. Το ότι έβαλα 2TB ssd για το δικό μου… Συνέχεια »

Βασίλης London

Σπάνια γράφω σχόλιο αλλά αφού μερικοί είστε τόσο ενάντια και δεν θέλετε να το αγοράσετε ή δεν μπορείτε γιατί να σχολιάσετε καν?
Όποιος θέλει και μπορεί.Ειπαμε κάθε τι είναι για ένα συγκεκριμένο κοινό.Δεν είχα ποτέ μου τίποτα Apple ούτε pc ούτε κινητό,ένα απλό Dell desktop 9010 έχω με i7 3770,16gb ram,256 samsung ssd και 1050ti που τρέχει με αξιοπρέπεια όλα τα προγράμματα και παιχνίδια που μου αρέσουν τουλάχιστον σε High 60fps και μου κόστισε…£600 όλα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι αν αγοράσεις κάτι παραπάνω δεν αξίζει.Αν θέλεις παιχνίδια δεν παίρνεις Apple αυτό το γνωρίζουν όλοι αλλά αν θέλεις ένα αξιόπιστο μηχάνημα για επεξεργασία βίντεο η ήχου να σου αντέξει καμιά 6-8 χρόνια τότε τα iMac είναι καλή επένδυση,είναι επένδυση αυτό.Επισης η μεταπωλητικη του αξία θα είναι υψηλή.
.Το ότι μπορεί να δώσεις λιγότερα για παρόμοιο μηχάνημα δεν λέει τίποτα.
Ακόμη και οι εκπρόσωποι των εταιρειών δεν είναι τόσο φανατισμένοι όσο μερικοί αναγνώστες και σχολιαστές του techblog.gr

Wave

Απίστευτο μηχάνημα όπως πάντα απο την apple, μόνο για λίγους!

Charlie

Τζάμι είναι η 10 πύρινη εκδοσή για λίγους όπως το είπες

John

Εχει ξεφυγει τελειως η συγκεκριμενη εταιρεια , πραφανως ξερει οτι απευθυνεται σε ιθαγενεις και προσαρμοζει τις τιμες αναλογα.

Darth

@Charlie 1080 δεν ειναι για γραφιστες κλπ οπος αυτη η gpu που φοραει βαλε κατι αντιστιχο και μετα μηλαμε

constantine

την radeon pro 64 την εβγαλε η amd για να κοντραρει την σειρα 1080 αρα ουτε αυτη ειναι καρτα για γραφιστες…

Darth

ετσι για πλακα να δουμε τι θα βγει

Intel Xeon 6140 3.5 χιλιαρικα
Samsung 128GB DDR4-2666MHz 3 χιλιαρικα
4 TB NVMe SSD 2.800
NVIDIA Quadro P5000 16GB 3 χιλιαρικα
ΜΒ Intel S2600STB 800 EURO
+ οθονη που εχει κανει κανα 800

τα μαθηματικά κανε μόνος σου…….

μηχανημα δεν ειναι gaming pc (παιζει να μην μπορει να τραβιξει καθολου games) ειναι designer machine κλπ
ουτε i7 μπορεις να βαλεις ουτε gtx αλλα μονο quado και xenon και τα αντίστοιχα της amd

constantine

ρε ανρωπε…για την καρτα μιλαω….ειναι η radeon vega 64 καρτα ΜΟΝΟ για γραφιστες?

Gvirginia

@constantine

Άλλο η Radeon RX Vega 64 και άλλο η Radeon Pro Vega 64.
Η πρώτη είναι η Gaming που έχει κυκλοφορήσει ενώ η άλλη είναι – πιθανόν – μία παραλλαγή της Frontier Edition.

@Darth

Δεν έχει νόημα η συνέχεια της συζήτησης. Εξήγησε ο άνθρωπος ότι έκανε πλάκα και υπερέβαλλε λίγο. Πέρα από αυτό, δε λέει κάτι λάθος.
Όσο για τις κάρτες, εξαρτάται τι τις θες. Αν θες CUDA βάζεις και GTX Titan και κάνεις τη δουλειά σου.
Απλά το παραπάνω μηχάνημα είναι ότι πρέπει για τους YouTubers. Ο Marques Browlee, που πολλοί τον έχουν θεοποιήσει εδώ μέσα, ήταν ενθουσιασμένος με αυτό.

Charlie

Ρε παιδιά χωρίς παρεξήγηση μην λέτε ότι σας κατεβαίνει για τα θέματα των GPU. Εδώ κάποιοι που γράφεται και είναι προφανώς ότι δεν έχετε αγγίξει καμία από αυτές τις κάρτες στα χεριά σας για επαγγελματική χρήση λέτε τα κουλά σας από το μυαλό σας και βγάζετέ και συμπεράσματα.

Δείτε τα Videaκια γιατί βαριέμαι να εξηγώ και ότι δεν υπολείπετε σε επιδόσεις μια GTX από μια Quadro για video rendering και raytracing. Στο κόστος της μια Quandro 6000 που κάνει 6000 € αγοράζεις 4 x Titan X.

Οκ η παραπάνω μνήμη της Quadro έχει νόημα αλλά σε πολύ συγκεκριμένο workload.

Αυτό που λέει ο Linus στο πρώτο videaki το έζησα live με τον στόκο πελάτη που πήγε πήρε την Quadro 6000 και μετα χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο.

https://www.youtube.com/watch?v=LC_sx6A5Wko
https://www.youtube.com/watch?v=JtX5o-MlyaU

https://www.youtube.com/watch?v=Bk2lr5R4vww

https://www.youtube.com/watch?v=ziqW_pmj10E

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Premiere-Pro-CC-2017-GeForce-GTX-1080-Ti-11GB-Performance-912/

Το 95% των επαγγελματιών χρησιμοποιούμε αυτές παγκοσμίως γιατί ή αντίστοιχη Quadro έχει πολλαπλάσιο κόστος και δεν έχουμε να κερδίσουμε κάτι παραπάνω στο workflow μας απο την έξτρα μνήμη της.

Bill

Από απορία και περιέργεια θα ήθελα κάποιον να μου απαντήσει στο παρακάτω σύστημα που τσέκαρα στα πρόχειρα μέσω skroutz και εξωτερικών καταστημάτων. Θα ήθελα όσο γίνεται αντικειμενική άποψη και όχι στυλ “ναι αλλά δεν έχει mac os ή έξτρα προγράμματα”…

Motherboard: Asrock X99 Extreme4 238$ Amazon / 201€ Skroutz (Socket 3647 = LGA 2011-3)
CPU: Intel Xeon Gold 6140 (18cores 2.3Ghz) 2445$ Intel / 3069€ Sktroutz
GPU: AMD Radeon RX Vega 16gb 740$ Newegg / 1180.52€ Skroutz
RAM: HyperX Savage 128GB DDR4-2666MHz 1568$ / 1334€ Skroutz
SSD: 2 x Crucial MX300 2TB 1060$ Amazon / 1073.8€ Skroutz
PSU: Corsair CS Series 850W 80 PLUS Gold 109.99$ Amazon / 121€ Skroutz
OS: Windows 10 Home 120$ Microsoft Store / 96.89€ Skroutz
Case: Phanteks Eclipse P400 Tempered Glass 70$ Newegg / 85€ Skroutz
Screen: Asus ProArt PA329Q 1249$ Amazon / 1400€ Skroutz

Final Price: 7600$… σε σχέση με το new imac 13926$…
8565€… Ελλάδα δεν ξέρω ποσό θα κάνει το imac…
Ξέρω ότι τα δυο συστήματα δεν συγκρίνονται λόγω υποκειμενικών πλεονεκτημάτων του mac αλλά και από την άλλη ενός custom build, αλλά πραγματικά από περιέργεια το έχει σκεφτεί κάποιος άλλος ή μόνο εγώ είμαι ο περίεργος εδώ…

panosK

Η τιμή είναι εξωπραγματική σίγουρα…

Επίσης να συμφωνήσω οτι απευθύνεται ΜΟΝΟ μα ΜΟΝΟ μα ΜΟΝΟ σε επαγγελματίες για Video Editing και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

Οποιοσδήποτε άλλος πάρει τέτοιο μηχάνημα ή είναι μπιπ, ή απλά το γουστάρει γιατί..ετσι!

Για gamers εννοείται δεν είναι γιατι…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ GAMES
Για γραφίστες εννοείται ΔΕΝ είναι γιατι ΟΤΙ μα ΟΤΙ κι αν θες να κάνεις, δεν είναι πλέον θέμα ισχύς το πρόβλημα στη γραφιστική όσο καλών εργαλείων και καλής ανάλυσης οθόνης.
Για προσωπική χρήση ΔΕΝ είναι γιατί είναι σαν κάποιος να αγοράσει μια 1200 μηχανή για να κάνει delivery…

Το μόνο που μένει και που πραγματικά μπορεί να αξιοποιηθεί σωστά σε όσο δυνατότερο μηχάνημα έχεις είναι το Video Editing και εκεί πάλι πέφτουμε στο προφανές…

Πόσοι πραγματικά έχουν πρόβλημα με ένα μηχάνημα των 5.000 ευρώ ωστε να αναγκαστούν να πάνε σε μια τέτοια λύση;;

Στον επαγγελματικό τομέα δεν πάει η λογική “εχω τα λεφτά ε οκ ας το πάρω” Πρέπει να αξίζει κι όλας. Και ρε παιδιά.. πιστέψτε με.. από τα 4-5 χιλιάρικα… να πάω στα 13+ για να κάνω κάτι…10% γρηγορότερα, συγνώμη αλλα ΔΕΝ.

Johnis

Παιδιά ξέρει κανένας πόσο πιάνει ενα νεφρό σημερα? Νομίζω οτι και τα δύο να πουλήσεις ολο και κάτι θα μένει για δόσεις…

NtinosMD

Τελικα που καταληξαμε ? Θα μας φτιαξουν οι σχολιαστες του comment section εδω ΑiO υπολογιστη με τα ιδια ακριβως χαρακτηριστικα και πιο φτηνο ή μπα ? ( τελειωσε και το ποπ-κορν παναθεμα με )
Αν εινια και hackintosh ακομα καλυτερα. Περιμενω offers !!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.