Nvidia DGX Station A100: Το απόλυτο workstation με GPU έως 320GB


H Nvidia παρουσίασε το απόλυτο workstation της, με την ονομασία DGX Station A100 και τέσσερις GPU στα έως και 80GB η κάθε μία. Το νέο της workstation αφορά εταιρικούς πελάτες, καθώς συνδυάζει τις βαριές εργασίες ενός data station, χωρίς όμως να χρειάζεται το σύστημα ψύξης ή το χώρο που χρειάζεται ένα data station.

Στο εσωτερικό του DGX Station A100 βρίσκουμε έναν επεξεργαστή της AMD με 64 πυρήνες και 512GB μνήμης RAM, τα οποία συνοδεύονται από 7,68ΤΒ NVME SSD. Το καλύτερο βέβαια είναι πως το νέο μοντέλο θα πωλείται είτε με τέσσερις ξεχωριστές GPU των 40GB, είτε με τέσσερις κάρτες γραφικών των 80GB, με το δεύτερο να φέρνει δηλαδή συνολικά 320GB GPU για τις εργασίες που χρειάζονται οι καταναλωτές του.

Nvidia, Nvidia DGX Station A100: Το απόλυτο workstation με GPU έως 320GB

Το νέο DGX A100 είναι το μοναδικό workgroup server που υποστηρίζει την τεχνολογία Multi-Instance GPU της Nvidia, δηλαδή μπορεί να παρέχει 28 ξεχωριστά GPU instances για παράλληλες εργασίες ή να επιτρέπει την ταυτόχρονη χρήση από διαφορετικούς χρήστες. Βέβαια, τόση δύναμη αξιοποιείται από εταιρείες που βασίζονται σε machine learning και AI, οπότε δεν προορίζονται (και βάση τιμής) για τους απλούς χρήστες ή για gaming.

Πηγή

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Φώτης

Καλα ολα αυτά, αλλα minecraft παίζει 😂

Νικόλαος

Αρχική μου σκέψη!!

Vasilis_Ferrari

200.000 ευρώ? Χμ. Θα το πάρω black Friday.

Νικόλαος

Καλά όλα αυτά, το Microsoft Flight Simulator, το σηκώνει?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.