OCZ Intrepid 3700: Νέα σειρά SSD έως 2TB

Η OCZ, μια από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες στο χώρο των υπολογιστών, γνωστή για τα τροφοδοτικά της, τις RAM της και πλέον όχι και τόσο στους SSD, επέστρεψε μετά από λάθη του παρελθόντος δυναμικά με νέα σειρά SSD, την Intrepid 3700.

Η νέα αυτή σειρά θα περιλαμβάνει μοντέλα SSD που θα φτάνουν τα 2ΤΒ σε χωρητικότητα, κάτι που αυτή τη στιγμή είναι το ταβάνι των εξελίξεων και καμία άλλη εταιρεία δεν έχει προσφέρει. Λέγεται επίσης πως οι νέοι δίσκοι θα προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις και αποκρίσεις Input/Output (I/O) που βελτιώνουν την απόδοση των εφαρμογών.

OCZ Intrepid 3700: Νέα σειρά SSD έως 2TB, OCZ Intrepid 3700: Νέα σειρά SSD έως 2TB

Ο δίσκος με τα 2TB δεν είναι ακόμα διαθέσιμος, αλλά είναι διαθέσιμες οι τρεις πιο κοινές χωρητικότητες SSD, 240GB, 480GB και 960GB. Οι δίσκοι έχουν φτιαχτεί με το φημισμένο Toshiba A19nm NAND και ελεγκτή τον Everest 2 της OCZ με βελτιστοποιημένη αρχιτεκτονική υλικολογισμικού και προχωρημένη διαχείριση μνήμης flash.

Η σειρά Intrepid 3700 φτάνει τα 540MB/s για ανάγνωση και 470MB/s για εγγραφή. Η απόκριση του Ι/Ο ανά δευτερόλεπτο (IOPS) φτάνουν τις 91.000 για ανάγνωση και 13.000 για εγγραφή σε random 4k απόδοση για block των 4KB.

Οι SSD έρχονται με τεχνολογίες για τη διασφάλιση της άριστης χρήσης όπως τα TRIM, SMART, το Garbage Collection, Error Correcting Coding, προστασία διαδρομής αρχείων από άκρο εις άκρον, προστασία για απώλεια ενέργειας και εσωτερικό SSD RAID που δημιουργεί διπλότυπα δεδομένα ώστε αν υπάρχουν λάθη κατά το φλασάρισμα, ένα backup να έχει δημιουργηθεί για να παρέχει επιπρόσθετη ασφάλεια αρχείων.

Η εγγύηση που δίνεται στους δίσκους είναι τα 5 έτη και η διαθεσιμότητά τους είναι ακόμα άγνωστη, μαζί και η τιμή τους. Ελπίζουμε τα λάθη του παρελθόντος που έφεραν την OCZ στο χείλος του γκρεμού και την εξαγορά της από την Tosbiha να αποφευχθούν αυτή τη φορά και να μείνουν όλοι οι καταναλωτές ικανοποιημένοι.

Πηγή

Δημήτρης Μηλόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Επιτέλους οι SSD πιάνουν σε χωρητικότητα τους HDD. Πιστεύω πως το 2016 θα δούμε και SSD 2.5 στα 4TB.

mimis13

@Solon, θα μπορείς να τον αγοράσεις όμως το 2020. απρόσιτοι τελείως. Αν ισχύει αυτό που διάβασα και κοστίζει 800-900 δολάρια, τότε δεν μπορείς να τον αγοράσεις τον 2TB για κανένα λόγο. Άσε που είναι άχρηστος κιόλας τόσο μεγάλος. Αποθηκευτικό μέσο θα τον κάνεις;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Samsung

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC): Νέο gaming monitor με προηγμένη τεχνολογία AI upscaling

Η Samsung Odyssey OLED G9 διαθέτει λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό που περιλαμβάνει ένα κομψό, μεταλλικό πλαίσιο. Στο πίσω μέρος της οθόνης κρύβεται το δημοφιλές CoreSync και Core Lighting+.

Computers featured

Προτάσεις για να χτίσετε ένα οικονομικό gaming PC

Για να χτίσεις ένα οικονομικό gaming PC, θα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά εξαρτήματα (hardware) σε συνδυασμό με τον προϋπολογισμό σου (budget).

Computers Qualcomm Qualcomm Snapdragon

H Qualcomm έτοιμη να ανακοινώσει τον νέο Snapdragon

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία του νέου chipset Snapdragon με μια ανάρτησή της στη δημοφιλή κινεζική social media πλατφόρμα Weibo.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.