Qualcomm Snapdragon 850 για Η/Υ με ARM αρχιτεκτονική και Windows 10

qualcomm snapdragon 850 υπολογιστές arm αρχιτεκτονική windows 10, Qualcomm Snapdragon 850 για Η/Υ με ARM αρχιτεκτονική και Windows 10

Πριν λίγες ημέρες υπήρχε η πληροφορία πως ετοιμάζονται υπολογιστές αρχιτεκτονικής ARM με επεξεργαστή Snapdragon 845 και λειτουργικό σύστημα Windows 10, ενώ καταχωρήσεις στο Geekbench έδειχναν πως ο επεξεργαστής ήταν χρονισμένος υψηλότερα από τον Snapdragon 845, αλλά στην πραγματικότητα είχαμε τον Snapdragon 850.

Σύμφωνα με το Winfuture.de, o συγκεκριμένος επεξεργαστής αναμένεται να κυκλοφορήσει νωρίτερα από ότι αναμενόταν και στην ουσία έχουμε έναν Snapdragon 845 χρονισμένο υψηλότερα, όπως ακριβώς είχε γίνει με τους Snapdragon 820 και 821. Η διαφορά σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι ο επεξεργαστής αυτός θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά σε Windows 10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές βασισμένους στην ARM αρχιτεκτονική.

Παρά το γεγονός πως ο επεξεργαστής θα είναι υψηλότερα χρονισμένος, θα διαθέτει το ίδιο X20 modem και Gigabit LTE για υψηλές ταχύτητες σύνδεσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως νέες συσκευές βρίσκονται υπό ανάπτυξη, με την HP να ετοιμάζει τη δεύτερή της συσκευή, τη Chimera 2 όπως την ονομάζει, μιας και η Chimera αναφερόταν στο HP Envy X2 που “φόραγε” τον Snapdragon 835. Η Chimera 2 θα κατασκευαστεί από την Ταϊβανέζικη εταιρεία Quanta.

Η Lenovo ετοιμάζει με τη σειρά της, σε συνεργασία με την Ταϊβανέζικη Compal, μια νέα συσκευή με την ονομασία ELZE1, έχοντας κάνει την πρώτη της προσπάθεια με το Lenovo Miix 630. Επίσης, η Dell ετοιμάζεται να μπει στο “παιχνίδι” των ARM υπολογιστών την ώρα που η ASUS ετοιμάζει τη δική της πρόταση με την κωδική ονομασία Thanos.

qualcomm snapdragon 850 υπολογιστές arm αρχιτεκτονική windows 10, Qualcomm Snapdragon 850 για Η/Υ με ARM αρχιτεκτονική και Windows 10

qualcomm snapdragon 850 υπολογιστές arm αρχιτεκτονική windows 10, Qualcomm Snapdragon 850 για Η/Υ με ARM αρχιτεκτονική και Windows 10

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.