Qualcomm Snapdragon 8cx στα 7nm και βελτιωμένες επιδόσεις για Η/Υ με Windows 10

Κατά τη διάρκεια του event στη Χαβάη για τους Snapdragon επεξεργαστές, η Qualcomm δεν παρουσίασε μόνο τον Snapdragon 855 στα 7nm και σύνδεση στα 5G δίκτυα αλλά και τον Snapdragon 8cx με βελτιωμένες επιδόσεις για υπολογιστές με Windows 10.

Ο Snapdragon 8cx είναι ο διάδοχος του Snapdragon 850 ο οποίος ήταν μια τροποποιημένη έκδοση του Snapdragon 845, και είναι το πρώτο SoC της εταιρείας ειδικά κατασκευασμένο για υπολογιστές με Windows 10. Είναι βασισμένος στην αρχιτεκτονική των 7nm και θα είναι έτοιμος για μαζική παραγωγή σε υπολογιστές που θα κυκλοφορήσουν το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Σύμφωνα με την Qualcomm, ο Snapdragon 8cx θα πετυχαίνει διπλάσιες επιδόσεις από το Snapdragon 850 και μπορεί να συγκριθεί με τις επιδόσεις του Intel Core i5 της σειράς U σε native Windows ARM εφαρμογές. Πρέπει να θυμίσουμε πως ο Snapdragon 850 είχε καλύτερες επιδόσεις σε multi-core benchmark από τον i5-6300U, οπότε και ενδεχομένως να δικαιολογείται το ότι ο Snapdragon 8cx θα είναι καλύτερος από τη συγκεκριμένη Intel Core i5 σειρά U.

Στον τομέα της GPU, η Adreno 680 θα μπορεί να χειρίζεται διπλές 4K HDR οθόνες και θα παρέχει ενίσχυση σε αναπαραγωγή 4K HDR video στα 120fps. Οι πυρήνες της CPU του 8cx είναι οι Kryo 495 και υπάρχει ενσωματωμένο το X24 Cat.20 LTE modem με ταχύτητες που μπορούν θεωρητικά να φτάσουν τα 2Gbps και 316Mbps download και upload αντίστοιχα.

Qualcomm Snapdragon 8cx 7nm βελτιωμένες επιδόσεις Η/Υ Windows 10, Qualcomm Snapdragon 8cx στα 7nm και βελτιωμένες επιδόσεις για Η/Υ με Windows 10

Υπάρχει επιπλέον υποστήριξη για τρίτης γενιάς PCI-E και δεύτερης γενιάς USB 3.1 περιφερειακών καθώς και υποστήριξη για αποθήκευση NVMe SSD δίσκων. Η ενσωματωμένη Hexagon 685 DSP θα επιτρέπει τη χρήση ψηφιακής βοηθού όπως Cortana και Alexa, ενώ υπάρχει διαθέσιμη η τέταρτης γενιάς AI της Qualcomm. Το Bluetooth δε θα μπορούσε να λείψει μιας και υποστηρίζεται το Bluetooth 5.0, Quick Charge 4+, ενώ από τα χαρακτηριστικά του νέου επεξεργαστή φαίνεται πως έχουμε τον πιο γρήγορο Snapdragon επεξεργαστή μέχρι σήμερα μιας και η διαχείριση της θερμότητας είναι καλύτερη στα 2-σε-1 laptop από ότι στον περιορισμένο χώρο των smartphone. Δε θα πρέπει να παραλείψουμε πως το “cx” στο όνομα του επεξεργαστή αντιστοιχεί στα “compute” και “extreme”, δείχνοντας το ότι η Qualcomm τον προορίζει ειδικά για υπολογιστές οι οποίοι θα είναι περισσότερο ανταγωνιστικοί από κάθε άλλη φορά.

Η Qualcomm υπόσχεται ακόμα και πολλές ημέρες αυτονομία των συσκευών που θα είναι εφοδιασμένες με τον Snapdragon 8cx, ο οποίος είναι και ο πρώτος επεξεργαστής της εταιρείας με πιστοποίηση για Windows 10 Enterprise, κάτι το οποίο είναι χρήσιμο για τη χρήση του από εταιρείες που θέλουν υπολογιστές που στηρίζονται σε αυτήν την πλατφόρμα.

Qualcomm Snapdragon 8cx 7nm βελτιωμένες επιδόσεις Η/Υ Windows 10, Qualcomm Snapdragon 8cx στα 7nm και βελτιωμένες επιδόσεις για Η/Υ με Windows 10

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
παναγιωτης

ακομα και στο βιντεο φαινεται ποσο lag εχει…

NikosAr

Όνειρα θερινής νυχτός …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.