Apple: Ετοιμάζεται να φέρει τη Siri στους Mac υπολογιστές

Η Siri είναι η ψηφιακή βοηθός που έχει βάλει η Apple στις iOS συσκευές και συναγωνίζεται τα αντίπαλα Google Now και Cortana. Από τότε που ήρθε σε iPhone και iPad πολλοί αναρωτιούνται πότε θα έρθει τελικά στους υπολογιστές της Apple και το Mac OS X.

Σύμφωνα με τις νέες φήμες η Apple θα φέρει τελικά την Siri στο Mac OS X 10.12, το οποίο λογικά θα το δούμε το καλοκαίρι στο WWDC και λέγεται ότι θα είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που θα τονίσει η Apple.

Υπάρχουν από το 2012 δοκιμαστικές εκδόσεις του Mac OS X με ενσωματωμένη τη Siri, αλλά φέτος μάλλον η Apple φαίνεται πως είναι έτοιμη να δώσει το νέο χαρακτηριστικό στους χρήστες της.

Η Siri for Mac θα “ζει” μέσα στο menu bar, στην δεξιά πλευρά, εκεί θα είναι τοποθετημένο το εικονίδιό της το οποίο θα ενεργοποιεί το voice control feature. Όταν κάνεις κλικ στο εικονίδιο, εμφανίζεται το σκούρο διάφανές περιβάλλον, όπως στην παρακάτω εικόνα, και τα πολύχρωμα ηχητικά κύματα.

Η Siri θα έχει το δικό της κομμάτι στο Mac System Preferences, επιπλέον θα μπορείς να επιλέξεις τη δημιουργία συντόμευσης στο πληκτρολόγιο για να την ενεργοποιείς εύκολα. Η φωνητική εντολή “Hey Siri” θα είναι ενεργή όταν το Mac είναι στην πρίζα.

Εκτός από την Siri, η νέα έκδοση του Mac OS X δεν αναμένεται να φέρει πολλά νέα χαρακτηριστικά, αλλά μικρές αλλαγές στο UI.

siri coming to mac os x, Apple: Ετοιμάζεται να φέρει τη Siri στους Mac υπολογιστές

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mike Ts

Ωραια η Siri δε λεω….αλλα δε κοιταει να φτιαξει λεω γω καλυτερα το λογισμικο της που εχει καταντησει να κολλαει μεχρι και στο κουνημα του κερσορα??αν ειναι δυνατον….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.