Μάθε τα πάντα για τους νέους Intel Coffee Lake 9ης γενιάς

τεχνικά χαρακτηριστικά intel core ένατη γενιά, Μάθε τα πάντα για τους νέους Intel Coffee Lake 9ης γενιάς

Πληροφορίες διέρρευσαν σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των οκταπύρηνων Intel CPU ένατης γενιάς, οι οποίοι είναι βασισμένοι στην αρχιτεκτονική Coffee Lake των 14nm, με την παρουσίασή τους να γίνεται τον Οκτώβριο.

Μετά την αναβολή των επεξεργαστών που θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική των 10nm για το 2020, και πάντα με την προϋπόθεση πως δε θα προκύψει κάτι απρόοπτο, οι καταναλωτές θα μπορούν να επιλέξουν τους Intel επεξεργαστές 9ης γενιάς, μέσα στους οποίους βρίσκονται οι Core i7-9700K και i9-9900K, οι οποίοι θα είναι οι πρώτοι με οκτώ πυρήνες που θα είναι διαθέσιμοι για το ευρύ κοινό, μιας και θα κοστίζουν για την αγορά των Η.Π.Α περίπου 350 και 450 δολάρια αντίστοιχα.

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν κάνουν λόγο για ορισμένες σημαντικές αναβαθμίσεις ειδικά για τους i7 και i9 επεξεργαστές. Ο Intel Core i9-9900K που διαθέτει 8 πυρήνες και 16 threads, είναι χρονισμένος στα 3.6GHz και μπορεί να φτάσει μέσω boost τα 5.0GHz σε single και dual core διεργασίες, 4.8GHz στις quad core και 4.7GHz στις εξαπύρηνες και οκταπύρηνες.

Ορισμένοι καταναλωτές πιθανόν να επιλέξουν τον Core i7-9700K ο οποίος είναι ο πρώτος οκταπύρηνος i7 επεξεργαστής χρονισμένος στα 3.6GHz με τη διαφορά του από τον i9-9900K να είναι στο ότι δε θα φτάνει τις τόσο υψηλές ταχύτητες όπως το κορυφαίο μοντέλο, μιας και θα φτάνει τα 4.6GHz κατά τη διάρκεια των εξαπύρηνων και οκταπύρηνων διεργασιών.

Τέλος, αυτό που παρατηρείται είναι πως ο ένατης γενιάς Core i5-9600K διαθέτει έξι πυρήνες και είναι σχεδόν ίδιος με τον όγδοης γενιάς Core i5-8600K με τη μόνη διαφορά του να βρίσκεται στο ότι είναι χρονισμένος στα 3.7GHz με μέγιστη τα 4.6GHz.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.