Τρεις προτάσεις για δωρεάν online προγράμματα επεξεργασίας εικόνας

τρεις προτάσεις δωρεάν online πρόγραμμα επεξεργασία εικόνας, Τρεις προτάσεις για δωρεάν online προγράμματα επεξεργασίας εικόνας

Με τα smartphone να είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε φωτογραφίες που θέλουμε να μεταφέρουμε στον υπολογιστή μας και να τους δώσουμε μια νέα “πνοή” αλλάζοντας τα χαρακτηριστικά τους. Λύσεις υπάρχουν και μάλιστα δωρεάν, για να επεξεργαστούμε τις φωτογραφίες μας από το web browser του υπολογιστή μας.

Δε χρειάζεται να πληρώσουμε κάποια ακριβή σουίτα επεξεργασίας φωτογραφιών για να μπορέσουμε να αλλάξουμε χαρακτηριστικά όπως το μέγεθος, τη φωτεινότητα, τον κορεσμό των χρωμάτων αλλά και να προσθέσουμε κάποιο εφε. Υπάρχουν προσεγμένα προγράμματα τα οποία λειτουργούν μέσω του web browser στον υπολογιστή μας και είναι δωρεάν.

Το πρώτο πρόγραμμα που αξίζει την προσοχή μας είναι το Fotor, το οποίο προσφέρει ένα απλό περιβάλλον εργασίας και δυνατότητες επεξεργασίας των φωτογραφιών μας. Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί ένα περιβάλλον εργασίας το οποίο χρησιμοποιεί έξυπνα εικονίδια και tabs τα οποία κάνουν εύκολη και άμεση τη χρήση του ακόμα και απο χρήστες που δεν έχουν εμπειρία με προγράμματα επεξεργασίας εικόνας. Επίσης, υπάρχουν εργαλεία τα οποία βοηθούν την επεξεργασία φωτογραφιών που απεικονίζουν πορτραίτα στα οποία μπορούμε να επέμβουμε αλλάζοντας χαρακτηριστικά στο πρόσωπο.

Μπορούμε ακόμα να προσθέσουμε κείμενο και αυτοκόλλητα στις φωτογραφίες μας, δίνοντάς τους έναν πιο χαρούμενο και ανέμελο τόνο, ενώ η προσθήκη εφε είναι μια ακόμα διαδικασία που μπορεί να γίνει εύκολα, και μόλις είμαστε έτοιμοι, αποθηκεύουμε τις φωτογραφίες μας στον υπόγιστή ή στο Dropbox, ενώ υπάρχουν επιλογές για upload στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

BeFunky

Το πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών BeFunky δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επεξεργαστούν εκατοντάδες εφε και να χρησιμοποιήσουν κάποια τα οποία είναι ιδιαιτέρως αγαπητά από τους χρήστες της εφαρμογής όπως τα Cartoonizer, oil painting, και pop art effects. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν, μέσα από το περιβάλλον χρήσης να προσθέσουν γραφικά μέσα στις φωτογραφίες τους, με τα μενού να εμφανίζονται ομαλά και η χρήση των εργαλείων να είναι κατανοητή χωρίς να τρομάζει τους χρήστες.

Οι χρήστες μπορούν να εκμεταλλευτούν τα εργαλεία που προσφέρει το BeFunky με τρόπο απλό και άμεσο, μέσα από κάθετα μενού τα οποία δηλώνουν το τι κάνει το καθένα με τα αποτελέσματα να είναι πολύ ικανοποιητικά.

τρεις προτάσεις δωρεάν online πρόγραμμα επεξεργασία εικόνας, Τρεις προτάσεις για δωρεάν online προγράμματα επεξεργασίας εικόνας

Pixlr Editor

Το Pixlr Editor αποτελεί μια λύση η οποία είναι ό,τι πιο κοντινότερο στο Adobe Photoshop, τόσο εμφανισιακά αλλά και λειτουργικά, μιας και το περιβάλλον χρήσης θυμίζει τη σουίτα της Adobe σε πολύ μεγάλο βαθμό. Υπάρχει η δυνατότητα επεξεργασίας και προσθήκης layers, masks, κάνοντας τους casual φωτογράφους να νιώθουν άνεση για ένα εργαλείο που θα τους λύσει τα χέρια, μέχρι ενός βαθμού.

Οι χρήστες μπορούν να “ανεβάσουν” τις φωτογραφίες τους και να έχουν πρόσβαση σε layers και masks, αλλά και σε άλλα εργαλεία όπως αυτά για την επιλογή μέσα σε φωτογραφίες, clone stamps καθώς και όσα χρειάζονται για τις λειτουργίες Blur, Sharpen, Smudge, Sponge και άλλα. Η χρήση του Pixlr Editor απαιτεί την εγκατάσταση Adobe Flash Player, κάτι το οποίο θα αλλάξει μιας και η έκδοση βασισμένη σε HTML5 βρίσκεται υπό ανάπτυξη.

τρεις προτάσεις δωρεάν online πρόγραμμα επεξεργασία εικόνας, Τρεις προτάσεις για δωρεάν online προγράμματα επεξεργασίας εικόνας

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αγγελος

Το καλυτερο δε βαλατε snapseed

Κώστας Βλαχάκης

Άγγελος, ναι αλλά αυτό είναι app για Android και iOS.

Solon

Σπασμένο Photoshop από το Piratebay και είσαι αρχηγός!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Smartphones featured

Χρήσιμα tips για χρήστες Android smartphone

Πάμε να δούμε μερικές συμβουλές για τους χρήστες Android συσκευών που θα βελτιώσουν την ποιότητα χρήσης τους.

Smartphones Android Android Smartphones featured

Πως να διορθώσετε το πρόβλημα “H εφαρμογή Google…. σταμάτησε”[How to]

Μία λύση πρόβλημα που ταλαιπωρεί συχνά χρήστες Android και που οι παραδοσιακοί μέθοδοι μπορεί να χειροτερέψουν τα πράγματα.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Tips: Κάντε πιο εύκολη τη μετάβαση σας από άλλες συσκευές Android

Επειδή τις τελευταίες ημέρες βρέθηκα με Samsung συσκευή, θέλω να μοιραστώ μερικά tips για πιο εύκολη μετάβαση από άλλες συσκευές Android.

Smartphones Android Android Smartphones featured

Fluid Navigation Gestures: Αποκτήστε πλοήγηση μέσω χειρονομιών χωρίς root

Πάμε να δούμε μαζί πως θα βάλετε εύκολα και γρήγορα πλοήγηση μέσω χειρονομιών στη συσκευή σας, χωρίς root, με εύκολα και απλά βήματα.