Οι προδιαγραφές του προτύπου διασύνδεσης USB 3.0

Το USB Promoter Group ανακοίνωσε προχθές την ολοκλήρωση των προδιαγραφών για το πρότυπο διασύνδεσης USB 3.0 με το όνομα USB SuperSpeed. Το νέο πρότυπο παρέχει δέκα φορές μεγαλύτερες ταχύτητες από τον προκάτοχό του USB 2.0 (ή USB Hi-Speed) και αναμένεται να ενσωματωθεί στα μελλοντικά περιφερειακά και στις καταναλωτικές συσκευές. Η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 4.8Gbps σε αντίθεση με τα 480Μbps του USB 2.0.

Αυτό σημαίνει ότι ένα αρχείο χωρητικότητας 25GB μπορεί να μεταφερθεί σε 70 δευτερόλεπτα με το νέο πρότυπο σε σύγκριση με τα περίπου 14 λεπτά του USB 2.0 και με τις 9,3 ώρες του υπομονετικά αργού USB 1.0.

Το νέο πρότυπο είναι επίσης συμβατό με τα παλαιότερα, δίνει τη δυνατότητα ταυτόχρονης μεταφοράς και λήψης σε και από κάποιο φορητό μέσο αποθήκευσης αντίστοιχα (ταυτόχρονη ανάγνωση και εγγραφή), μπορεί να φορτίζει πιο γρήγορα μια συσκευή όπως επίσης και να φορτίζει περισσότερες από μία συσκευές και γενικώς είναι πιο αποδοτικό.

, Οι προδιαγραφές του προτύπου διασύνδεσης USB 3.0

, Οι προδιαγραφές του προτύπου διασύνδεσης USB 3.0

, Οι προδιαγραφές του προτύπου διασύνδεσης USB 3.0

Πηγή: https://www.usb.org/press/USB-IF_Press_Releases/2008_11_17_USB_IF.pdf

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gstam

Το καλώδιο που σχετίζεται με το νέο πρότυπο είναι πολύ παχύτερο από το καλώδιο του προκατόχου του (είναι περίπου το ίδιο σε μέγεθος με ένα καλώδιο ethernet).

Κώστας Βλαχάκης

Έχουν ανακοινώσει πότε θα βγει στην κυκλοφορία για να υπολογίσουμε και πότε περίπου θα καταφθάσουν οι πρώτοι υπολογιστές και τα περιφερειακά με αυτές τις θύρες?

HitMan

Αν και λέγανε για 2008… δυστυχώς:

USB 3.0, which will be called USB SuperSpeed in commercial devices, is expected to be available in commercial controllers in the second half of 2009. Consumer products are expected to become available in 2010.

[ via ]

Κώστας Βλαχάκης

Άρα δεν αγχώνομαι που σκέφτομαι να πάρω τον πρώτο μου iMac :p

Δημήτρης

Μπράβο !!! πολύ καλό άρθρο

rascal

Kαλά το ένα άκρο, καλά το πάχος του καλωδίου. Με το άλλο άκρο τι γίνεται; Πως θα διατηρηθεί η συμβατότητα προς τα πίσω εφ’όσον το “θηλυκό” είναι διαφορετικό απ’ τα usb 1 & 2;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones gstam

Bluetooth 3.0

Ανακοινώθηκαν οι προδιαγραφές της επόμενης έκδοσης του ασύρματου πρωτοκόλλου Bluetooth 3.0. Οι συσκευές που εφαρμόζουν τις νέες προδιαγραφές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές κεραίες και τη συνδεσιμότητα του επιπέδου προσαρμογής του πρωτοκόλλου 802.11 (WiFi), ώστε να βελτιώσουν τον ρυθμό μεταφοράς δεδομένων σε ταχύτητες που φτάνουν τα 24Mbps, το οποίο αποτελεί μεγάλη αύξηση σε […]

Smartphones gstam

Κινητά Τηλέφωνα, Τα νέα ηλεκτρονικά πορτοφόλια

Το τελευταίο διάστημα έχει κάνει την εμφάνισή της μια καινούργια τεχνολογία στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας με την ονομασία NFC (Near Field Communications – Επικοινωνία Κοντινού Πεδίου). H συγκεκριμένη τεχνολογία εν ολίγοις επιτρέπει τη χρήση του κινητού τηλεφώνου ως μέσου ασφαλών συναλλαγών και πληρωμής λογαριασμών μετατρέποντάς τα ουσιαστικά σε ηλεκτρονικό πορτοφόλι.

Μικρά νέα gstam

RoboCup, Οι διαφορές με αλλές ερευνητικές περιοχές και ηλεκτρονικά ποδοσφαιρικά περιβάλλοντα

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε κάνει μια εισαγωγή για το κύπελλο ποδοσφαίρου των ρομπότ με την κωδική ονομασία RoboCup. Όπως είχαμε δει η πρόκληση που τίθεται είναι τεράστια και κάθε χρόνο από το 1997 κεντρίζει το ενδιαφέρον εκατοντάδων ερευνητών και όχι μόνο από διάφορες χώρες, οι οποίοι συγκεντρώνονται για τη διεξαγωγή αυτού. Ας δούμε τώρα κάποιες […]

Μικρά νέα gstam

Lorem Ipsum…

Πολλοί δικτυακοί τόποι όταν βρίσκονται κατά τη φάση της σχεδίασης χρησιμοποιούν αντί για πραγματικό περιεχόμενο ψευδοκείμενο, γνωστό και ως lorem ipsum. Το Lorem Ipsum είναι απλά ένα κείμενο χωρίς νόημα για τους επαγγελματίες της τυπογραφίας και στοιχειοθεσίας. Αυτό δημιουργήθηκε τον 15ο αιώνα, όταν ένας ανώνυμος τυπογράφος πήρε ένα δοκίμιο και ανακάτεψε τις λέξεις για να […]