Windows 10: Η Microsoft μπορεί να μπλοκάρει τα πειρατικά παιχνίδια

Τα Windows 10 είναι διαθέσιμα λιγότερο από έναν μήνα αλλά μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει να φτάσουν αισίως σε συνολικά 53 εκατομμύρια χρήστες. Από αυτόν τον τεράστιο αριθμό χρηστών όμως ελάχιστοι είναι αυτοί που διαβάζουν τους όρους χρήσης με τους οποίους συμφωνούν για να προχωρήσουν στην εγκατάσταση.

Όσοι τους διάβασαν θα παρατήρησαν ότι στη νέα End-User License Agreement (EULA) η Microsoft έχει προσθέσει μια ενδιαφέρουσα παράγραφο (7b) η οποία αναφέρει ότι η Microsoft μπορεί να αποκλείει την πρόσβαση σε μη αυθεντικά παιχνίδια και να εμποδίσει την χρήση μη εγκεκριμένου harware.

Η επίμαχη παράγραφος αναφέρει: “We may automatically check your version of the software and download software updates or configuration changes, including those that prevent you from accessing the Services, playing counterfeit games, or using unauthorised hardware peripheral devices”.

Οι όροι δείχνουν με σαφήνεια ότι η Microsoft εξουσιοδοτείται να μην επιτρέψει στους χρήστες Windows 10 να παίζουν πειρατικά παιχνίδια, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί κάποιο περιστατικό που να σταμάτησε κάποιο παιχνίδι ή μη εξουσιοδοτημένη περιφερειακή συσκευή να λειτουργεί.

Ωστόσο, ο ερώτημα που γεννάται είναι αν η Microsoft έχει το δικαίωμα να εμποδίζει τους χρήστες της να εγκαθιστούν οτιδήποτε στους υπολογιστές τους και επίσης πρέπει να διευκρινιστεί τι εννοεί “unauthorised hardware peripheral devices”.

Windows 10: Η Microsoft μπορεί να μπλοκάρει τα πειρατικά παιχνίδια, Windows 10: Η Microsoft μπορεί να μπλοκάρει τα πειρατικά παιχνίδια

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Αν ισχυει αυτο με τα παιχνιδια και τα περιφερειακα βλεπω πολλους να γυρνανε σε windows 7…

pazzo

εντάξει τα παιχνίδια. 40 ευρω max το ένα κάνει. μην γίνει το ίδιο σε προγραμματα όπως autocad photoshop 3dmax και αλλα, που χρειαζεσαι μια περιουσία για αυτα..

akis

επιτέλους κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει αυτό από την microsoft…! όλη έχουμε συνηθίσει να κατεβάζουμε πειρατικά παιχνίδια… όμως σκεφτήκαμε ποτε πως αυτή που τα φτιάχνουμε πρέπει να πληρώνονται??? είναι κρίμα ρε παιδιά… και τώρα μην έρθει κάποιος και μου πει αν εσύ έχεις λεφτά πήγαινε και αγόρασε τα…! όχι παιδιά δεν είναι έτσι…! θα σας άρεσε εσάς να έχετε μια δουλειά και να μην σας πληρώνουνε?

πάντως μην σας ανησυχεί καθόλου αυτό…! δεν πρόκειται σε εσάς να μπλοκάρει η microsoft τίποτα…. υπάρχει τρόπος αποκλεισμού στα services τις microsoft…! κανεις δεν θα χρειαστεί λοιπόν να γυρίσει σε παλιότερα windows… 🙂

One

Τα Windows 8.1 είναι τα γρηγοροτερα και πιο αξιοπιστα windows που βγηκαν ποτε και δε προκειται να ξαναβγουν. Τα Windows 10 αργουν να εκκινησουν και μου εμφανισαν μπλε οθονη μετα από 3 σχεδόν χρονια. Οποτε γυρισα στα 8.1 και όλα μελι γαλα.

Τωρα αμα καποιος είναι επαγγελματιας πρεπει να πληρωνει το λογισμικο που παιρνει. Δε γινεται ενας μηχανικος που εχει τζιρο να βαζει πειρατικο AutoCAD. Μονο για τους φοιτητες το δικαιολογώ.

Τωρα οι gamers είναι λογικο όταν χρυσοπληρώνουν το hardware να προσπαθούν να κανουν εξυκονομηση από το software αλλα καποια στιγμη επρεπε να σταματούσε κι αυτό γιατι αυτος είναι ο λογος που εχει απαξιωθεί το pc-gaming από τους developers. Ακομα κι εγω που εχω πανω από 15 χρονια να παρω κονσόλα τωρα το σκεφτομαι σοβαρα να στραφω στο PS4 και να γλυτωσω τα εσοδα από νέο PC και οθονη υπολογιστή.

tolkien

Τα Windows 10 ειναι οτι ποιο γρηγορο εχει βγαλει η Microsoft. Μην ακουω βλακειες. Πολυ πιο γρηγορα και απο win 8.1. Με αλλαγη απο κλασσικο σκληρο σε ssd βλεπεις αλλο μηχανημα.
Τωρα ως προς τα πειρατικα καλα κανει. Δεν καταλαβα γιατι να κλεβουν ολοι σε μονιμη βαση? Αν δεν μπορεις δεν το αγοραζεις. Απλο. Και σε οποιον κακοφαινεται προχωραει. 🙂 🙂 (sorry but… ετσι παει. Γι αυτο πολλες εταιρειες εδω και χρονια σνομπαραν τα Windows, επειδη ολοι κλεβανε). Καιρος να αλλαξει αυτο.

NZ

Λογική κίνηση της MS. Έδωσε τσάμπα τα Win10, αλλά με κάποιο τίμημα. Δε γίνεται να τα έχουμε όλα δικά μας. Όπως δε γίνεται να τα έχουν όλα δικά τους.
Θα συμφωνήσω με τον φίλτατο @One. Και εγώ σκέφτομαι σοβαρά να μεταπηδήσω σε κονσόλα. Το πισι δυστυχώς σε αναβάθμιση κοστίζει και πρέπει αν είσαι όλη την ώρα στην πρίζα αφού η τεχνολογία προχωράει με γοργούς ρυθμούς.
Τα Win10 όντως αργούν στην εκκίνηση χαρακτηριστικά, κάτι που στα 7 δεν υπήρχε πρόβλημα, μιας και ο main hard disk είναι SSD. Όπως επίσης παρατηρώ γενικά μικροθεματάκια στην απόδοση. Θα συμφωνήσω ότι είναι πολύ smooth, δε θα συμφωνήσω με το πως διαχειρίζεται το privacy (άσχετα ότι μπορείς να τα απενεργοποιήσεις).
Πάντως θα συμβούλευα να μη βιαστείτε στην δωρεάν αναβάθμιση. Νομίζω ότι ένας χρόνος είναι υπερ-αρκετός έτσι ώστε να Win10 να γίνουν πιο σταθερά και πιο αξιόπιστα. Τουλάχιστον να μην χάσετε και την αναβάθμιση.

Kostas

Τα windows 10 αργούν στην εκκίνηση????πλακα μας κάνετε τωρα???οτι ποιο γρήγορο εχω δει σε pc ειναι,σε κλασματα δευτερουλεπτου ανοιγουν

tech21man

Απο τη στιγμη που εγινα επαγγελμαατιας τα πληρωσα τα windows και το λογισμικο που χρησιμοποιω.

Και ειναι λογικο. Και θα συνεχισω.

Για τους αλλους, οι πειρατες θα βρουν τροπους, εδω το xbox live επι καιρο δεν εβλεπε χακαρισμενο 360 κτλ…

Kostas

@tech21man ακριβός,αν θες να λέγεσαι επαγγελματίας ή gamer θα πληρώσεις και το software και το hardware,δεν γίνεται να δίνεις 300 ευρώ για μια κάρτα γραφικών και να μην δίνεις για ένα παιχνίδι τον 50 ευρώ,όπως δεν γίνεται να έχεις κινητό 700-800 ευρώ και να μου το κανείς jailbreak για να κατεβάζεις σπασμένες εφαρμογές

nick2010

Άλλος ένας λόγος να μην περάσω στα 10 και να μεινω στα εντελώς σουπερ σταθερά 7, καταλαβαίνεις βρε αδερφέ ότι ελέγχεις εσύ το λειτουργικό σου περιβάλλον και όχι κάποιος απομακρυσμένος ματάκιας μικρομαλακός. Συμφωνώ ότι η πειρατεία είναι θέμα, απλά υπάρχουν ζητήματα και η συζήτηση είναι πολύ μεγάλη για το τί προσφέρουν οι game developers και τί ζητάνε ως αντάλλαγμα…. τεσπα, κανένα λειτουργικό δεν έχει δικαίωμα να σου διαλέγει αυτό το υλικό που θα χρησιμοποιείς, ακόμη κι όταν θεωρητικά συμφωνείς πριν σε κάποιο EULA (καθαρά νομικά, θα μπορούσε να υποστηριχτεί ότι δεν τηρείται η αρχή της αναλογικότητας σε μία τέτοια “υποχρέωση” αποδοχής του τελικού χρήστη, ιδίως όταν το συγκεκρμένο λογισμικό αφορά στο βασικό λειτουργικό σύστημα πάνω στο οποίο στηρίζεται η λειτουργία του υπολογιστή, το οποίο, εξάλλου, κανονικά λειτουργούσε μέχρι σήμερα, ακόμη και με πειρατικά προγράμματα ή παιχνίδια, ή με custom hardware). Απλά, βλέπω με σκοτεινή ματιά και έντονη καχυποψία πλέον αυτή την αλλαγή στην πολιτική της microsoft και την προσπάθειά της να “περάσει” νέους κανόνες ελέγχου, φυσικά προς το (οικονομικό) συμφέρον της. Και αυτό το λέω γιατί μπορεί να λέει ότι υπάρχουν on/off διακόπτες στις privacy επιλογές, αλλά ποιος μας εγγυάται ότι δεν θα υπάρχουν fantom services και κρυμένες registry entries… Συνέχεια »

spirios1992

παιδες εγω τα βλεπω ενα κλικ πιο αργα απο τα 8.1, σε συστημα με hdd βεβαια. κι αυτο σε 2 υπολογιστες παντως. τα 8.1 πεταγαν, και με ενα start8 ηταν στη πενα!

Darth

οσο πάει σιγουρεύομαι οτι πραγματικά ΔΙΚΑ μας windows ήταν(και ειναι ) τα 7 απο εκει και περα καραγκιοζιλίκια με τα 10 να αποκορυφώνονται σε αυτο

X

Η χαρά της παραπληροφόρησης εύγε σε όλους για τα σχόλια !!! Το θέμα της πειρατείας το έχει ήδη αντιμετωπίσει η Microsoft με άριστο τρόπο στο Mstore και στις εφαρμογές που διαθέτονται σε αυτό καθώς σε αντίθεση με το Appstore και το GooglePlay το Mstore δεν μπορεί να σπάσει με τίποτα και αυτός είναι και ο λόγος που το συγκεκριμένο κατάστημα είναι νεκροταφείο εφαρμογών σε αντίθεση με το Appstore που σκίζει και το GooglePlay που το ακολουθεί. Εδώ που τα λέμε όταν η MS διαθέτει εφαρμογές μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα της έχει κάθε δικαίωμα πάρει μέτρα ασφαλείας άλλωστε αυτό είναι κάτι που τη δεσμεύει σε ότι αφορά την αξιοπιστία της απέναντι στους Developers. – Η πειρατεία όμως υπάρχει παράλληλα με την αγορά και λειτουργεί ως κάποιον βαθμό σαν διαφήμιση και προώθηση η στυγνή απαγόρευση της δεν θα ωφελήσει κανέναν και αυτό η MS το ξέρει και κατά την ταπεινή μου γνώμη κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση παίρνοντας μέτρα ελέγχου και παρακολούθησης, όχι απαγόρευσης. Η απαγόρευση της πειρατείας είναι κάτι πολύ πιο εύκολο που θα έρθει στα επόμενα χρόνια με την απαγόρευση των Torrent η Ms δε χρειάζεται να βάψει τα χέρια της με το αίμα των πειρατών αυτό θα το… Συνέχεια »

gt-i9506

Και εψαχνα να βρω λογο που δεν επαιζε το GTA V αππ την στιγμη που εκανα το update σε 10αρια με βλεπω να επιστρεφω ξανα στα 7….

Nick

Δυστυχώς τα 8.1 είναι γρηγορότερα και στα games τα 10 έχουν θέμα freeze είναι αλήθεια πως τα. 8.1 είναι πιο γρήγορα και αξιόπιστα και δεν είναι θέμα pc I 7 990 x έχω 24gb ram amd randeon 6840 hd

sephinnroth

Ο σωστός gamer θα πάρει γνήσιο . Θα κάτσει μόνος εβλαβικα να ανοίξει σακουλάκι αφού πρώτα το μυρίσει σαν πρεζακι. Θα συνεχίσει μυριζοντας το κουτί ,cd , οδηγίες … Θα διαβάσει τις οδηγίες και μετά αφού καθαρίσει Pc , κάνει αναβάθμιση κάρτα γραφικών …Θα κάνει εγκατάσταση … Κατά την εγκατάσταση προσεύχεται στο GAMER GOD και τον ευχαριστεί για το ύστατο αυτό δώρο … ΈΤΣΙ … !!!

ZM

Τελικά αυτή η είδηση δεν ισχύει.

Barbarian

sephinnroth παλιές καλές εποχές…Τώρα αναγκαστικά αγοράζεις κωδικό μόνο, ένα βρώμο serial number και όσο και να χώνω τα ρουθούνια στην οθόνη δεν μυρίζει φρεσκαδούρα!

stolis

Pε παιδιά τη PC έχετε!!? με XP !? και μετά βάλατε τα VISTA και μετά WIN 7 και 8.1 και τώρα 10!? και λέτε ότι σέρνετε!!!!? λογικό!!

Μιχάλης

Ειχα το 8,1 και το photoshop δουλευε θαυμάσια.Εβαλα τα 10 και δεν πανε καθόλου.Θα γυρισω πάλι στα παλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Software featured Windows

Windows 11: Τo Android smartphone σας γίνεται επίσημη web κάμερα του PC

To πρόγραμμα Windows Insider προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του τηλεφώνου ή του tablet Android ως web κάμερα.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.