Windows 10: Για πρώτη φορά ξεπέρασαν Windows XP και 8.1

Τα Windows 10, το μεγάλο στοίχημα της Microsoft, κατάφεραν για πρώτη φορά να περάσουν μπροστά από Windows XP και Windows 8.1 παίρνοντας μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Τα στοιχεία της NetMarketShare δείχνουν ότι το OS της Microsoft έχει το 11.85% της αγοράς.

Αντίστοιχα τα Windows Windows XP έχουν μερίδιο 11.42% και τα Windows 8.1, 10.4%. Τα Windows 7 παραμένουν τα πιο δημοφιλή παίρνοντας για τον μήνα Ιανουάριο το 52.47% της αγοράς, αλλά ακολουθούν καθοδική πορεία.

Τα Windows 98 πλησιάζουν στα 20α γενέθλιά τους, βρίσκονται ακόμη σε κάποια PC, αλλά όχι σε αρκετά έτσι ώστε να ξεπεράσουν το 0.01% της αγοράς.

Στο στρατόπεδο της Apple, Mac OS X 10.10 και 10.11, μαζί έχουν το 5.77%, σημειώνοντας μικρή άνοδο από το 5.22% του προηγούμενου μήνα.

windows 10 market share, Windows 10: Για πρώτη φορά ξεπέρασαν Windows XP και 8.1

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikmour

macOS is dead

TechGeek

@nikmour Παραμένει σταθερό στο 9-10% εδώ και πολλά χρονια. Μονο νεκρό δεν είναι. Αν σκεφτεί κανεις ότι τα περισσότερα Mac OS devices είναι laptops των 1000+ euro και imacs των 1300+ euro μονο νεκρό δεν είναι.

Αυτό που είναι νεκρό πλέον είναι τα Windows Phones. Με 1.1% market share τέλος του 2015 σε σύγκριση με τα 14% πριν 5 χρονια.

ChrisG

Windows 7(εμένα)52.47%…χαχα…και θα είναι για πολλά χρόνια ακόμη με τα καμώματα της microsoft.μπορούσε να δώσει σταθερότητα ακόμη καλύτερη και fixes κρατώντας το UI όπως στα 7 έστω και χωρίς aero,αλλά προτίμησε το Spying και τις σαβουριές.σήμερα θα είχε 70%.δεν πειράζει…ίσως κάποτε να βάλει μυαλό.καλά για τα υπόλοιπα…άσε…ίσως στο μέλλον να δούμε Windows Please Install Me v12.

tech21man

δεν νομιζω οτι 1000 και 1300 ειναι σοβαρα ποσα για τα Mac. Ξεχνας ποσα δινανε παλια.

Το θεμα δεν ειναι τι γινεται στα desktop σαν ποσοστα αλλα ποσοτικα, ποσo εχει χασει το desktop απο τις φορητες gadgeto συσκευες που ασχολουνται πλεον ολοι τα τελευταια χρονια.

Πλεον οι πωλητες σκανε μυτη με ipad mini που για επαγγελματια ειναι μια @@@@ρια. Τους κοροιδευω, παρολαυτα μπορουν και κανουν τη δουλεια τους. Παλαιοτερα απλωναν το laptop.

dimitrisdim14

Microsoft rules … Όλα νεκρά μπροστά στον Κολοσσό!

Junkermann

Ναι, θα είναι για πολλά χρόνια ακόμα… Για τέσσερα.

_Junkermann

j3535902

@dimitrisdim14 Hello brainwashed monkey. How was your day today?

o.k.man

Φίλε @techGeek που το είδες το 9-10% ότι δήθεν έχει η apple;;!
Εάν εξαιρέσουμε τα others τα αλλα 2 συστηματάκια της βγάζουν άρθρισμά 5,77% μόνο!
Στα others υπάρχουν δεκάδες άλλα λειτουργικά συστήματα, win 95, win 98, vista και ιδιαίτερα τα linux κ.α. Όντως τα mac os είναι νεκρό σύστημα !
Όσο γιά τα smartphones σαφώς και υπερτερούν πολλαπλώς σε πωλήσεις και σε ζήτηση το android απο το ios που έχει αρχίσει να πέφτει!

nikmour

@TechGeek η αλήθεια είναι ότι έκανα πλάκα. Δεν μου αρέσει το mac OS αλλά δεν παίρνω σβάρνα όλα τα site να τους πρήξω τα α#$#ια όπως κάνουν μερικοί. Αυτό πήγαινε στο άρθρο “windows phone is dead” στο iverge, οι οποίοι βέβαια έκαναν γαργάρα το παραπάνω άρθρο. Αν και δεν πιστεύω ότι το macOS είναι νεκρό. Κουτσό, στραβό και ανάποδο ίσως, νεκρό όχι. Αααα και απλά μαθηματικά (2,33+3,44=5,77 < 9 %)

Nick

Windows I 7 24 gb ram και vmware για να έχεις και Mac και Linux και ότι τραβάει η ψυχή σου και όλα αυτά for free κορόιδα που πάτε και πετάτε τα λεφτά σας στα I sucks δώστε 1000 ευρώ να πάρετε τον.. Extreme I 7 και να έχετε pc για δέκα χρόνια τουλάχιστον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.