Τα Windows 10 υποστηρίζουν πλήρως το USB 3.1 πρότυπο

Η Microsoft μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημέρωσε πως τα Windows 10 θα υποστηρίζουν επίσημα το πρότυπο του USB 3.1 και όλες του τις λειτουργίες όπως τα περιφερειακά διπλών ρόλων, εξωτερικές οθόνες και τη σύνδεση Τύπου C.

Αν και κάτι τέτοιο δε θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη, κάθε άλλο παρά ξαφνικό θα μπορούσε να είναι, αυτή η δήλωση ενθαρρύνει πολύ τους κατασκευαστές υπολογιστών και κάθε τεχνολογικού μέσου που θα τα υποστηρίζει. Αυτό, γιατί πρόσφατα εξηγήσαμε πως το USB 3.1 Τύπου C έχει πολλές περισσότερες δυνατότητες από τα προηγούμενα πρότυπα.

Πάνω σε αυτό η Microsoft υποστήριξε πως οι συσκευές που φτάνουν τα 100 Watt ισχύος είναι δυνατό να τροφοδοτούνται άμεσα από μια θύρα USB 3.1 Type C χωρίς την ανάγκη ξεχωριστού καλωδίου σε πρίζα ρεύματος αλλά άμεσα από τη μητρική ή από περιφερειακά διπλού ρόλου.

Το μόνο που μένει είναι οι κατασκευάστριες εταιρείες να δημιουργήσουν τον αντίστοιχο driver ώστε οι υπάρχουσες συσκευές τους να μπορούν να συνδεθούν με αυτόν τον τρόπο και να αναγνωριστούν από το λειτουργικό. Επίσης, αν κάποια συσκευή δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει με αυτού του είδους τροφοδότηση, η Microsoft καλεί να ανανεώσουν τις πληροφορίες των προϊόντων τους κάνοντας γνωστή αυτή τη μη υποστήριξη.

Τα Windows 10 υποστηρίζουν πλήρως το USB 3.1 πρότυπο, Τα Windows 10 υποστηρίζουν πλήρως το USB 3.1 πρότυπο

Δημήτρης Μηλόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.

Software featured Microsoft Windows 10

Η Microsoft θα αρχίσει να χρεώνει για ενημερώσεις ασφαλείας των Windows 10

Τα Windows 10 κυκλοφόρησαν πριν από σχεδόν δέκα χρόνια, στις 29 Ιουλίου 2015, και ο κύκλος ζωής τους φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του.

Software Microsoft Windows 10 Windows 11

Microsoft: Επιβεβαιώνει bug που εμποδίζει το άνοιγμα του Outlook στα Windows

Oι χρήστες των Windows 10 και 11 ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ένα σφάλμα που εμποδίζει την εκκίνηση του Outlook και άλλων εφαρμογών.

Software Android Windows 10

Google Play Games beta: Τα Android games έρχονται στο PC

H υπηρεσία Google Play Games για τα Windows βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία σε επιλεγμένες αγορές στον κόσμο.