Ανεβαίνει το ποσοστό των Windows 8.1 στην αγορά. 46,4% για τα Windows 7

Σύμφωνα με τον γνωστό web tracker, Net Applications, τον Οκτώβριο που μας πέρασε το web traffic προήλθε σε ποσοστό 1,72% από υπολογιστές με Windows 8.1. Τα Windows 8.1 κυκλοφόρησαν ως έκδοση “Preview” τον περασμένο Ιούνιο, ωστόσο επισήμως κυκλοφόρησαν σε κανονική έκδοση στις 17 Οκτωβρίου. Τον Αύγουστο, το ποσοστό ήταν 0,24% ενώ τον Σεπτέμβριο 0,87%.

Από την στιγμή που τα Windows 8.1 έρχονται ως δωρεάν αναβάθμιση για τους χρήστες των Windows 8, είναι πολύ πιθανό η αύξηση στο ποσοστό να οφείλεται στο συγκεκριμένο παράγοντα.

Η κίνηση στο Internet από υπολογιστές με Windows 8 πάντως σημείωσε μείωση, από 8% τον περασμένο Σεπτέμβριο στο 7,53% τον Οκτώβριο. Είναι η πρώτη μείωση που σημειώνεται από το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα, από τότε που άρχισε να “φαίνεται” στους πίνακες της Net Applications. Τα Windows 7 συνεχίζουν να κυριαρχούν στο τοπίο με μερίδιο 46,4%, ενώ τα Windows XP παραμένουν δημοφιλή, με 31,2% ποσοστό στην κίνηση στο Internet. Να επισημάνουμε, ότι η Microsoft αναμένεται μέσα στο 2014 να σταματήσει την υποστήριξη των Windows XP.

Όσο αφορά στα ποσοστά της κίνησης στο Internet που κατέγραψε η Net Applications και αφορούν στα λειτουργικά συστήματα για φορητές συσκευές, το iOS παρέμεινε στην πρώτη θέση με ποσοστό 55,3%, παρουσιάζοντας αύξηση (53,6% τον προηγούμενο μήνα). Και το ποσοστό του Android πάντως αυξήθηκε, από 29,4% στο 30,5%. Το BlackBerry OS σημείωσε πτώση επίσης, από το 3,2% τον περασμένο μήνα, στο 2,5%.

ποσοστό Windows 8.1, Ανεβαίνει το ποσοστό των Windows 8.1 στην αγορά. 46,4% για τα Windows 7

ποσοστό Windows 8.1, Ανεβαίνει το ποσοστό των Windows 8.1 στην αγορά. 46,4% για τα Windows 7

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tsitos

Το ποσοστο των Wp?

sakis

Έχω windows 8.1 και απλά είναι τέλεια δεν τα αλλάζω με κανένα άλλο λειτουργικό 😀

Conx

Η αλήθεια είναι οτι και γω έβαλα τα wp 8.1 και ομολογώ πως είναι το πιο γρήγορα λειτουργικό που είχα ποτέ…πολύ πολύ πολύ πιο γρήγορα από τα 7αρια που είχα και μετά απο 1 μέρα χρήσης τα θεωρώ και πιο εύχρηστα.

George

Τα windows 8 που ειχα αγοραει λογω προσφορας 15€ ηταν το χειροτερο λογισμικο που εχω χρησιμποιησει. Τα κρατησα γυρω στις 16 ωρες. Τα 8,1 εχουν διαφορες; Αν ειναι με το απισιο metro και χωρις πληκτρο εναρξης αλλα και αυτα τα απαισια γραφικα μαλλον δεν αξιζει η εγκτατασταση τους.

jonjon

Τα καλύτερα και ασφαλέστερα Windows ever , και τώρα που έβαλαν πάλι καιαι τα start button δεν υπάρχει δικαιολογία!

alxgiann

Τα έχει η γυναίκα μου στο λάπτοπ της. Μετά από σύντομη επαφή, αποφάσισα πως όταν (με το καλό) θα χρειαστώ νέο πισί/λάπτοπ θα είναι μόνο με οθόνη αφής – αλλιώς, τα Winows 8X δεν είναι παρά ένας ατέλειωτος μπελάς.
ΥΓ: Χρησιμοποιώ Windows απο την έκδοση 2… (αχ, ωραίες εποχές τότε… )

Sotiris

@ jonjon ΔΕΝ εβαλαν start button (με την ιδιοτητα που το γνωριζαμε χρονια τωρα) μια απλη συντομευση στο metro ui ειναι απ οσο γνωριζω ….

jonjon

Sotiris έχεις δίκιο μια συντόμευση είναι! Τα 8.1 έχουν βελτιωθεί στα σημεία , είναι σχεδιασμένα για αφής οθόνη αλλά δεν παύουν να είναι εύκολα στην χρήση , τώρα για τα πλακάκια τι να κάνουμε σε άλλους αρέσουν σε άλλους όχι.

sokel

Αν και ανήκω στο 1,61 λόγο ότι στο λαπτοπ δεν αλλάζω το λίνουξ με τίποτα λόγο ότι είναι πολύ σύγχρονο και τελείως δωρεάν οφείλω να πω ότι είχα δοκιμάσει την beta των 8 και φόρτωνε σφαίρα και φαινότανε ότι θα πήγαινε πολύ καλά μετά όταν βγήκε η σταθερή των 8 έγινε ανεξήγητα βαρύ σαν λειτουργικό τώρα αν με 8,1 βελτιώθηκε σε ταχύτητα νομίζω θα κερδίσει αρκετούς ο μόνο λόγος βέβαια να αλλάξει κάποιος από τα 7 δεν υπάρχει ενώ αν βρίσκετε κάποιος στα ΧΡ και δηλώνει αμετανόητος με τα παράθυρα νομίζω ότι τα 8.1 θα τον καλύψουν
βέβαια τα 8/8,1 φτιάχτηκαν με γνώμονα της οθόνες αφής και για αυτό νομίζω ότι για καιρό θα έχουν πολύ χαμηλά ποσοστά πωλήσεων

Xristos

@George Το κουμπι ‘start’ τι να το κανεις; που θες να πας και δε μπορεις;

jonjon

Xristos +1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Windows 10 Mobile Windows 8.1

Χρήση Windows 10 Mobile smartphone το 2020; Καμία ελπίδα…

Η εμπειρία μας με μία εβδομάδα χρήσης smartphone με Windows 10 Mobile και οι περιπέτειες με ένα νεκρό OS.

Software Adobe Adobe Flash Microsoft

Windows 10 και 8.1: Νέο update αφαιρεί εντελώς τον Adobe Flash Player

Το τέλος του Adobe Flash Player έρχεται γρηγορότερα, καθώς η Microsoft με νέο update αφαιρεί εντελώς την υποστήριξη από τα Windows 10.

Software Microsoft Windows 10 Windows 7

Windows 10: Δωρεάν αναβάθμιση από Windows 7 και 8, ακόμα και σήμερα [How To]

Αν και δε θα έπρεπε κανονικά, μπορείτε ακόμα να αναβαθμίσετε τα Windows 7 ή Windows 8 σε Windows 10 εντελώς δωρεάν.

Software Microsoft Windows 7 Windows 8.1

Microsoft: Patches για Spectre, Meltdown και για Windows 7/8.1

Τις προσπάθειές της να αντιμετωπίσει τις ευπάθειες που σχετίζονται με τα Meltdown και Spectre επεκτείνει η Microsoft ανακοινώνοντας patches ασφαλείας για τα Windows 7 και Windows 8.1.