Windows 8.1 Update 1

Μπορεί να μην έχει γίνει ακόμα επίσημα διαθέσιμη η αναβάθμιση των Windows 8.1 (update 1), όμως εδώ και μερικές ώρες βρίσκεται σε αρκετά sharing sites. Από τα πρώτα screenshots που έχουν κάνει την εμφάνιση τους, μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε ότι η Microsoft κάνει προσπάθεια να δημιουργήσει ένα πιο φιλικό λειτουργικό σύστημα όσον αφορά την εμπειρία χρήσης με ποντίκι και πληκτρολόγιο (αντί της οθόνης αφής).

Αυτό που τραβάει πρώτο το ενδιαφέρον μας στην νέα έκδοση είναι η νέα μπάρα που ενσωματώνεται στο πάνω μέρος όλων των ειδικά σχεδιασμένων εφαρμογών για Windows 8. Εκεί, μας δίνεται η δυνατότητα να κλείσουμε, ελαχιστοποιήσουμε ή ακόμα και να “κουμπώσουμε” εφαρμογές την μία δίπλα στην άλλη, απλά χρησιμοποιώντας το ποντίκι μας.

Παρόμοιες λειτουργίες συναντάμε επίσης και στην έναρξη, όπου κάνοντας κλικ σε ένα εικονίδιο εμφανίζεται ένα νέο μενού με επιλογές όπως αλλαγή μεγέθους, ξεκαρφίτσωμα από την έναρξη κ.α.. Ακόμα, στο πάνω μέρος της οθόνης έχουν ενσωματωθεί δύο νέα κουμπιά, ένα για αναζήτηση και ένα για τις λειτουργίες της επανεκκίνησης, απενεργοποίησης κλπ.

Τέλος, έχει προστεθεί και μία καινούρια επιλογή στην οθόνη Desktop, η οποία μας επιτρέπει να εμφανίσουμε εφαρμογές από το Windows Store στο taskbar.

Όλα τα παραπάνω λοιπόν, μαζί με κάποιες ακόμα μικρές αλλαγές αποτελούν τα πρώτα χαρακτηριστικά της νέα έκδοσης των Windows. Λίγο υπομονή μέχρι τις 11 Μαρτίου που όπως έχει ανακοινωθεί από την Microsoft θα βγει επίσημα το update!

, Windows 8.1 Update 1

, Windows 8.1 Update 1

, Windows 8.1 Update 1

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ανώνυμος Σχολιαστής

Επιτέλους ρε Microsoft! Kάν’ το κι αυτό να δω μετά τι αρνητικό θα μπορούνε να βρω στα Windows 8…

Nicko

Παιδιά τα Windows 8 είναι κακά… Σε tablet τα σπάνε δεν λέω αλλά σε PC και laptop που δεν υπάρχει οθόνη αφής αλλά ποντίκι και πληκτρολόγιο είναι αρκετά μάπα… Windows 7 και μόνο… Θέλω να αγοράσω τώρα ένα καινούριο laptop και το πρώτο πράγμα που ψάχνω μετά τα χαρακτηριστικά και την τιμή είναι αν υπάρχουν drivers για windows 7… καλύτερα να χάσω την εγγύηση παρά να το σπάσω την πρώτη βδομάδα!!!

Τάσος

Έχω πύργο κ χρησιμοποιώ windows 8.1 pro.. είναι υπέροχα.. αν μάθεις να τα χρησιμοποιείς, είναι μια βελτιωμένη έκδοση των 7.. πιο όμορφα, πολύ πιο γρήγορα(είχα στον ίδιο πύργο που είναι τούμπανο κ τα 7άρια).. από τις διαρροές, το μόνο που μου άρεσε, είναι τα κουμπάκια πάνω δεξιά.. είναι πιο βολικό μάλλον..το να έχει κουμπάκι “Χ” η εφαρμογή κ αυτός ο τρόπος του δεξιού κλικ σε εικονίδιο της έναρξης, είναι ένα βήμα πίσω..

Junkermann

Nicko, με πολύ αγάπη θα σου πω… πάρε κάτι άλλο. Mac, chromebook, Linux. Αν δεν μπορείς, ή μάλλον δε θέλεις, γιατί εσύ απλά δεν θέλεις, να χρησιμοποιήσεις αυτά τα Windows των οποίων το UI και το UX έχει φτάσει σε άλλα επίπεδα, πάρε κάτι άλλο. Δες και το iPad. Μια χαρά ταμπλέτα είναι με άπειρες εφαρμογές.

_Junkermann

Πασχάλης

Τα 8 είναι το καλύτερο λειτουργικό της.. Όποιος δεν συμφωνεί δε ξέρει τι του γίνεται.. Έχει το μετρό.. Ε και??? Το παραβλέπεις και τέλος

VasiliSIII

Εγω έχω Laptop 950€ με 8Gb ram και ένα έχω να πω….τα Windows κολλάνε!!! Πόλλές φορές περιμένω και 10 λεπτά απο την ώρα που θα ανοίξω το laptop απο Standby Mode. Ότι και να φτιάξουν, η εμπειρία χρήσης δεν φτιάχνει ουτε ο Steve Jobs (θεός σχωρέστον) να ήταν CEO της Microsoft.

Sot11

Vasilisiii μάλλον εχει πολλούς ιούς το λάπτοπ σου! Έχω πισί με χαμηλότερα specs και win7 και δεν εχει κολλήσει ποτέ!

giorg

@VasiliSIII έχω κάνει εγκατάσταση τα 8αρια σε πάνω από 10 laptotp 5τιας και netbook(δεν το συνιστώ καλύτερα linux) και κανένα μα κανένα δεν κόλλαγε αντίθετα θα σου πω αυτό που μου είπαν όλοι “είναι πολυ πιο γρήγορα απο τα 7 ,ανοίγουν αμέσως κτλπ” άρα δεν φταίνε τα 8αρια αλλά μάλλον έχεις αγοράσει προβληματικό laptop…..

Sot11

Και επίσης τα λάπτοπ θέλουν ποτέ ποτέ ένα καθάρισμα απο μέσα ειδικά στο ανεμιστηρακι του επεξαργαστη

Eaglos

Τόσος ντόρος για ένα αποτυχημένο λειτουργικό με μόλις 10% μερίδιο στην αγορά
και αυτό επειδή έρχεται προεγκατεστημένο στα laptop και επειδή βγήκαν εφαρμο-
γές τύπου classic shell και starisback…. Άλλη μια πατάτα στη λίστα με τα
Millenium και τα Vista.

https://cdn0.tnwcdn.com/wp-content/blogs.dir/1/files/2014/02/windows_share_january_2014.png

Χρήστος Π

Χρησιμοποιώ windows 8.1 pro x64 το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι με τα drivers στα windows 8 τα περισσότερα drivers ήταν OK όμως με τα 8.1 είναι λες και ξαναρχίζεις από το μηδέν κατατάλα είναι αρκετά καλύτερα από τα 8 σε επίδοσης και εμφάνιση και το πιο θετικό από όλα είναι ότι είναι μικρότερα σε μέγεθος από τα 8 και ιδικά αυτή που έχουν SSD στο PC τους θα δουν μεγάλη διάφορα στον ελεύθερο χώρο!!!

tolkien

Πως γινεται ρε ανθρωπε @VasiliSIII να εχεις παρει ακριβο λαπτοπ και να μην ξερεις πως λειτουργει? Εκτος και αν κατεβαζεις ποιος ξερει τι και εχεις γεμισει με ιους, ή αν ησουνα ατυχος και ειναι ελαττωματικο. Τα Windows 8.1 απλα πετανε.
Εγω τα εχω και σε desktop pc και σε ultraboοk touchscreen και απλα πανε σφαιρα.

ΥΓ
+ Οτι θα δειτε τεραστιες διαφορες στην συμπεριφορα του υπολογιστη σας αμα αγορασετε και ssd guys.

Dami

Κανενα link να τα κατεβασω γιατι ουτως η αλλως πρεπει να κανω format,εχουμε? πατησα στο google αλλα με πεταει στης microsoft το οποιο πρεπει να τσεκαρει πρωτα τα δικα μου και καλα κρασια μιας και ειναι σπασμενα.

vasiliSIII

Παιδιά αγόρασα μετά τα σχόλιά σας antivirus για πρώτη φορά στην ζωή μου απο τότε που είχα windows 3.1!! Αν ξανα κολλήσει το καταπληκτηκό μου μηχάνημα των 950 θα σας χρεώσω την συνδρομή! Όπως και να έχει απο τότε που έμπλεξα με το Android τα windows μου φαίνονται πολύ βαρια και ….αβάλωτα !

xristos p
Sot11

Vasilisiii βάλτο να κάνει πλήρη έλεγχο του υπολογιστή γτ τον απλό έλεγχο δεν βρίσκει όλους τους ιούς 😉

virus

Ρε παιδια αν σας ενοχλει τόσο το metro ui (που ενοχλει και εμενα) κατεβαστε start8 και/ή modernmix της stardock…

nikos

Παιδιά καλημέρα! Έχω κατεβάσει τα windows 8.1 64 bit pre – activated με τα updates του Ιανουαρίου. Είναι ενεργοποιημένα όλα μια χαρά απλά ήθελα να ρωτήσω αν κάνω install μελλοντικά άλλα updates υπάρχει περίπτωση να μου κλειδώσουν το pc? Πιο Update πρέπει να αποφύγω για να μην γίνει αυτό? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.