Windows 8.1, Ξεκίνησε η αναβάθμιση [download]

Ξεκίνησε η διάθεση της νέας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος Windows 8.1 και και όσοι κάτοχοι διαθέτουν υπολογιστή με την έκδοση Windows 8 μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν την αναβάθμιση μέσα από την εφαρμογή Windows Store. Χρήστες με παλαιότερη έκδοση του λειτουργικού όπως Windows 7, Windows Vista, Windows XP αλλά και Windows 8.1 Preview μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση εδώ και να μάθουν πως μπορούν να αποκτήσουν τα Windows 8.1.

Εμείς κατεβάζουμε αυτή τη στιγμή το update σε δύο υπολογιστές. Στον ένα κατεβαίνει η έκδοση Windows 8.1 και στο άλλο η Windows 8.1 Pro with Media. Εσείς βάλατε μπρος το update; Ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις;

Windows 8.1 αναβάθμιση, Windows 8.1, Ξεκίνησε η αναβάθμιση [download]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

64 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΓΙΩΡΓΟΣ

Τώρα ξεκινάω και γω. Ελπίζω να δούμε κάτι καλύτερο!

tsitos

Την εχω κατεβασει κ εγω, επειδη μου την δινει η micro τσαμπα απο την σχολη μου.
Οι διαφορες δν ειναι μεγαλες…αλλα η κλασσικη ερωτηση π ακουγα απ ολους, “που ειναι το start button” δν θα γινεται ποια.
Ποτε δν καταλαβα γτ το να φαινεται το κουμπι, με το να εμφανιζεται στην γωνια οταν πηγαινεις εκει το ποντικι ειναι διαφορετικο…αλλα τεσπα

VKostas

Με πήρε 10 λεπτά και κάτι ψιλά για να εγκαταστήσω τα Windows 8.1 καθαρά στο pc μου…
Τώρα κάνω update από τα 8 στα 8.1 και είμαι στις 4 ώρες κοντά(μαζί με το 3 ώρες κατέβασμα του update με 40Mbps download γραμμή και μετά ξεκίνησε η διαδικασία του update. 5 επανεκινήσεις και 1 ώρα μετά το Download, μου ζητάει πάλι κωδικό του account μου, λες και το έκανε ο γείτονας το update…

Ψιλο απαράδεκτη η διαδικασία, περίμενα κάτι καλύτερο, ειδικά όταν η καθαρή εγκατάσταση παίρνει το πολύ 10 λεπτα(από usb3 stick σε SSD)

Jimakoylis

Εμένα δεν μου την δειχνει στο Store τι να κανω?????

Xaris

Μπήκαν τα 8.1 και τώρα 4.3 στο Galaxy S 4 😉

Παναγιώτης

Έκανα αναβάθμιση. Έχει προστεθεί το Start Button, άλλαξε το μενού των ρυθμίσεων και έχουν προστεθεί κάποια καινούργια θέματα και ταπετσαρίες .

Jimakoylis

δε μου το βγαζει στο Store τι να κανω?

P@nides

Την εχω κανει ηδη και ολα καλα μεχρι στιγμης.Η διαδικασία λογική και χωρις ιδιαίτερα προβλήματα.

Nickolas

Εγώ την κατέβασα το μεσημέρι σε περίπου μισή ώρα και έκανε άλλη μισή ώρα σε 5 ετών λάπτοπ. Όλα καλά, λειτουργεί άψογα, όπως και πριν, διαφορές όχι κάτι το συγκλονιστικό, το start button στο desktop κομμάτι έτσι κι αλλιώς δεν το χρησιμοποιούσα.

P@nides

@Jimakoylis στο store ειναι στα αριστερά οπως θα μπεις.

Evripidis

Περίμενα όταν πατάς το start button να εμφανίζει κάτι ανάλογο με την αντίστοιχη ενέργεια στα παλιότερα windows. Έτσι όπως το έκαναν δεν έχει νόημα που το επανέφεραν καθώς έτσι κι αλλιώς όταν πήγαινες το ποντίκι κάτω αριστερά σου έβγαζε την start screen.

Konstantinos Ath.

Εγκατάσταση σε dell xps 10 (windows rt):
Νέος internet explorer
Νέο πληκτρολόγιο με ελληνικό spelling
Πιο μικρά αλλα και πιο μεγάλα tiles
Πιο γρήγορη απόκριση
Τα notifications απέκτησαν κουμπιά (μπορείς να απαντήσεις στο σκαιπ χωρίς να ανοίξεις την εφαρμογή)
Νέες ενσωματωμένες εφαρμογές
Και πολλά πολλά αλλά…

Γενική εντύπωση: ΤΕΛΕΙΑ!

Jimakoylis

@P@nides δεν υπαρχει και απο λινκ που δοκιμασα δεν υπαρχει πουθενα

stefancfu

Για χρήστες πλην της pro εκδοσης δεν ισχυει το κατεβασμα απο το store..

αντώνης

Αν δεν σας βγαζει την ενημερώση θα πρεπει να εχετε κανει ολες τις ενημερώσεις των windows και μετα κανεται κλικ στο λινκ που αναφερεται στο αρθρο

Jimakoylis

Windows 8 Pro εχω!

Alexboom

Tsitos, μιλάς για το preview εσύ, όχι το Enterprise..το οποίο δόθηκε προχθές στους developers/testers….

2 μέρες που το έχω…μικρές οι διαφορές…το κουμπί έναρξης απλά το βλέπεις τώρα…στο μενού έναρξης έχει αλλάξει λίγο το σύστημα ράβε ξύλωνε…λίγο οι ρυθμίσεις…

Θοδωρής Χλωρίδης

Τα έχω πάρει στο κρανίο.Δεν δέχεται το windows kay που είχα στα 8.

stavros drakoulis

τα windows 8,1 δουλεύουν πολύ σωστά για την ώρα και ομαλά, μάλιστα επιτέλους είναι πιο φιλικά στον χρήστη σε αντίθεση με τα windows 8.

Nikolakis

εκανα και εγω το update. περιπου 15 λεπταμου πηρε η εγκατασταση αφοτου το κατεβασα.
μια χαρα τα βρισκω, πολλες νεες δυνατοτητες, πιο σταθερο και απο οτι βλεπω εχουν φταχτει πολλα νεα apps.

paris

Alexboom ο tsitos αναφαίρετε στο ότι η έκδοση 8.1 υπάρχει εδώ κ λίγο καιρό στο DreamSpark και μπορούν να την κατεβάσουν οι φοιτητές που έχουν πρόσβαση σε αυτό..

mpakas

έχω τα 7 και μπορώ να βάλω τα 8 pro άλλα δεν είμαι σίγουρος ακόμα για τα 8αρια

tsitos

Alexboom ειναι η pro εκδοση, καλα τα λεει ο φιλος paris πιω πανω.
Επισης για την εναρξη, ειναι πιο βολικο να πεταγονται ολα μπροστα σου και να εχεις περισσοτερες επιλογες κατα την γνωμη μου, απο το να καθεσαι να ψαχνεις μεσα σε φακελους, οπως ειναι η εναρξη των xp/7

Dimitris

ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ 8 ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Η ΘΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΤΑ;

Κωνσταντινος

Εχω αναβαθμισει απο χθες κ ηδη φαινεται η διαφορα στο multitasking..
Εγω προσωπικα τα θεωρω μεγαλη αναβαθμιση καλυπτουν τα πιο βασικα λαθη των 8

spiros

Μετά την αναβάθμιση σε Windows 8.1 στην επιφάνεια εργασίας μου εμφανίζεται το μήνυμα:

Windows 8.1
Οι παράμετροι της ασφαλούς εκκίνησης δεν είναι σωστά ρυθμισμένες
Build 9600

Το μήνυμα εμφανίζεται κάτω δεξιά στην οθόνη πάνω από τη γραμμή εργασιών

τι ειναι αυτο?

sotiris

Έκανα και εγώ την αναβάθμιση χθες αλλά στο τέλος μου πέταξε σφάλμα BUGCODE_NDIS_DRIVER κάνει επανεκκίνηση που ζήταγε και μετά όταν ανοίγει μετά από λίγο μου το ξαναβγάζει και κλείνει.Τώρα το έκανα refresh και θα το ξαναδοκιμάσω…

Θοδωρής Χλωρίδης

@spiros: Και σ’εμένα μου βγάζει το ίδιο μήνυμα και δεν δέχεται το windows key.Μου ζητάει καινούργιο key σε γνήσια windows.

Danny

Παιδιά Καλησπέρα!!Έχω WINDOWS 8 PRO 64 BIT WITH MEDIA CENTER μη γνήσια και η ενήμερωση δεν μου έχει έρθει ακόμη !!Φταίει μήπως ότι δεν είναι αυθεντικά?Υ.Γ Οι ενημερώσεις στο windows update ειναι όλες περασμένες ακόμη και οι προαιρετικές!

AngelsVenom

Έχω το ίδιο πρόβλημα με τον Spiros και Θοδωρής Χλωρίδης. Ξέρει κανένας πως λύνεται αυτό το πρόβλημα;

AntonCh

ειχα και εγω τα προβλημα του AngelsVenom Spiros και Θοδωρής Χλωρίδης… αλλά το έλυσα 😀

AngelsVenom

Ναι δεν μας λες και πως;

AntonCh

Συγνώμη που δεν το ανάφερα πριν …ξέχασα…
Μπείτε στα settings μετά μπείτε στο update and recovery μετά Recovey μετά Advanced startup και μετά Restart now μετά Troubleshoot > Advanced Options > UEFI Firmware Settings >Restart > Access BIOS, και πατήστε “Secure Boot”και ενεργοποιήστε το αν είναι disabled..εμένα ηταν και όταν το ενεργοποίησα εφυγε το πρόβλημα.. αν έχετε απορίες ρωτήστε..

sakos

Εγώ εχθες τα έβαλα χωρίς κανένα πρόβλημα. Το μεγαλύτερο θετικό που παρατήρησα είναι η σταθερότητα που έχει πλέον το λειτουργικό κ αυτό με χαροποιει πολυ .

AntonCh

AngelsVenom, Spiros και Θοδωρής Χλωρίδης το κάνατε?

Danny

Παιδιά μπορεί σας παρακαλώ κάποιος να μου απαντήσει στο σχόλιο υπ’αριθμόν 29 αν γνωρίζει πραγματικά??

stevenk

@danny
εχουμε το ιδιο ακριβως προβλημα.υποθετω αυτο που λες φταιει.μεχρις στιγμης δεν εχω βρει λυση

AngelsVenom

Εμένα μου έχει secure boot mode:Standard και δεν μπορώ να αλλάξω αυτήν την επιλογή αλλά έψαξα λίγο και είδα οτι αυτό σημαίνει οτι το secure boot είναι ενεργοποιημένο.

Vasilis

Παιδιά μετα την αναβάθμιση απο 8 Pro σε 8.1 δεν υποστηρίζει ως γλώσσα τα ελληνικά.
Απλά ελεος…

AngelsVenom

Βρήκα την λύση στο πρόβλημα.Πρώτα πατήστε activate windows στο control panel–>System and Security–>System στο κάτω μέρος.Μετά επιλέξτε την ενεργοποίηση μέσω τηλεφώνου.Διαλέξτε Greece.Καλέστε αυτόν τον αριθμό 211 12 06500 και όχι αυτούς που δείχνει εκεί.Ακολουθήστε τις ηχογραφημένες οδηγίες.Θα σας ζητηθεί να πληκτρολογήσετε το instalation id ένα προς ένα.Αφού το κάνετε αυτό πατήστε την επιλογή στο κάτω μέρος(την αριστερή επιλογή) για να γράψετε τους αριθμούς που θα σας πουν στο τηλέφωνο.Τέλος πατήστε το finish activation, αν δεν κάνω λάθος και θα πρέπει να σας πει οτι η ενεργοποίηση έγινε επιτυχώς.

jimpap

Έκανα εγκατάσταση τα windows 8.1 και μου εμφανίζει κάτω δεξιά ότι οι παράμετροι της ασφαλούς εκκίνησης δεν είναι σωστά ρυθμισμένες. Ακολούθησα τις οδηγίες και ενεργοποίησα το secure boot αλλά το πρόβλημα παραμένει. Τι να κάνω;

Θοδωρής Χλωρίδης

@AntonCh:Το έκανα όπως το περιέγραψες αλλά δεν έγινε τίποτα.Ίσως να φταίει που δεν μου αναγνωρίζει το windows key.Θα το “σπάσω” μήπως και φτιάξει.Σ’ευχαριστώ για την βοήθεια.

AntonCh

Παιδία ίσως να μου έφυγε κάτι…
Δείτε εδώ για σιγουριά… https://www.surfacetablethelp.com/2013/09/windows-8-1-secureboot-isnt-configured-correctly-watermark.html

jimpap

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

straos_eu

παιδια εχω ενα προβλημα! δεν μου το βγαζει στο store το 8.1 τι να κανω? βοηθεια!

Jason Blackeye

@Danny και για όσους δεν εχουν βρει τη λύση ακολουθήστε το συγκεκριμένο link:
https://www.eightforums.com/installation-setup/33164-how-download-windows-8-1-iso.html

Neofitos Trapel

Για όσους δεν φαίνεται στο store η αναβάθμιση σε windows 8.1 είναι απλά επειδή κάνατε activation των 8 μέσω kms server και όχι με retail μέθοδο. Έιχα το ίδιο πρόβλημα, έκανα ένα backup, πάλι εγκατάσταση των windows 8 από untouched iso το οποίο θα το βρείτε στο thepiratebay και απλά όταν σας ζητηθεί product key βρείτε ένα ξέμπαρκο από το internet και ολοκληρώστε την εγκατάσταση. Μετά θα δείτε ότι η αναβάθμιση των windows 8.1 θα υπάρχει στο store. Αυτό που με εκνευρίζει είναι ότι δεν μπορώ να τα κάνω activate με product keys και το Microsoft toolkit δεν υποστηρίζει activation στα windows 8.1. Κανένας τρόπος για να γίνει το activation;

nikos g

Κώστα,εγώ που έχω ανάλυση οθόνης 1280×1024 δεν θα σηκώνει 8.1 ή έστω 8????

AngelsVenom

Έχω παραθέσει την λύση όσο αφορά το πρόβλημα με το activation.Κοιτάξτε παραπάνω στο σχόλιο 40.

Neofitos Trapel

AngelsVenom ο αριθμός είναι toll free;

Neofitos Trapelidis

Έχω την υποψία AnglesVenom ότι όσοι έχουν κατεβάσει πειρατικά τα windows 8 δεν πρέπει να καλέσουν αυτόν τον αριθμό. Και επίσης όσοι μπορεί να τα έχουν κατεβάσει πειρατικά και καλέσουν τον δωρεάν αριθμό που παρέχεται δεν θα μπορέσουν να τα ενεργοποιήσουν, το έχω διαβάσει και έχει συμβεί και σε άλλο άτομο.

Neofitos Trapel

Έχω την εντύπωση ότι όσοι τα έχουν κατεβάσει πειρατικά δεν πρέπει να καλέσουν εκείνον τον αριθμό για να μην μπλέξουν και επίσης αν καλέσουν τον τηλεφωνικό αριθμό που παρέχεται άνευ χρέωσης δεν θα καταφέρουν να τα ενεργοποιήσουν.

AngelsVenom

Όχι, απ’ότι βλέπω στο site.Το freephone που εμφανίζεται στην οθόνη όταν κάνεις την επιλογή”Greece” δεν λειτουργεί απ’ότι είδα και έψαξα στο internet και βρήκα αυτό https://support.microsoft.com/kb/950929/el(μέθοδος 1).

AngelsVenom

Αυτό που λες δεν το ξέρω.Αλλά όσο αφορά το freephone, όχι δεν είναι απ’ότι βλέπω στο site το οποίο μάλλον δεν μπορώ να το παραθέσω εδώ.Επίσης το freephone το οποίο εμφανίζεται στην οθόνη όταν κάνετε την επιλογή “Greece” δεν λειτουργεί και έψαξα στο internet και βρήκα αυτόν.

Neofitos Trapel

Λειτουργεί, κάλεσα εγώ 😉 Και δεν έγινε η ενεργοποίηση, άσε μην μπλέξεις τα παιδάκια…

AngelsVenom

Έκανες όσα ανέφερα στο σχόλιο 40;Μπορεί το τηλέφωνο που πήρες να μην είναι για αυτό.Απ’ότι κατάλαβα πήρες αυτό που αναφέρει ο υπολογιστής ως freephone μετά την επιλογή “Greece”.Δοκίμασε αυτό που παραθέτω εγώ.

vicky

εκανα την αναβαθμιση απο 8 σε 8.1 και για να ανοιξει το pc χρειαστηκε να κανω disable την μια εκ των δυο καρτών γραφικών (μετά από οδηγίες του τμηματος εξυπηρέτησης). μολις ανοιξε το pc, έκανα και update απο το site της lenovo ( και πάλι μετά από οδηγίες του τμηματος εξυπηρέτησης) και τώρα η δεύτερη κάρτα γραφικών καθώς και το bluetooth δεν λειτουργεί. εχει κανείς καμία ιδέα ?

Neofitos Trapel

Το ενεργοποίησα μέσω τηλεφώνου, το δωρεάν μάλιστα που αναφέρει ο υπολογιστής στο οποίο μπαίνει ηχογραφημένο μήνυμα και δεν χρειάζεται να δώσεις τα στοιχεία σου σε κάποιον υπάλληλο της MF όπως σε αυτό που έδωσες εσύ.

Nickolas187

Παταω τ εικονιδιο του store κ μολις ανοιγει με πεταει παλι στο menu…κατα τ αλλα μια χαρα ειναι… :/

kwstis

Φαινονται καλυτερα μεχρι στηγμης αλλα δεν μου δουλευουν πλεον τα bluetooth δεν μπορω να τα βρω καν δηλαδη.. εχει καποιος το αναλογο προβλμα?

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

τα windows 8.1 download ειναι στα ελληνικά?

Βασίλης

Καλησπερα και χρονια πολλα. Μετα την αναβαθμιση σε 8.1 αντιμετωπιζω ενα προβλημα, οταν ο υπολογιστης παει να μπει σε3 power save mode βγαινει μπλε οθονη με μηνυμα οτι δεν μπορει να λειτουργησει σωστα τα windows και ζητα επαναφορα σε προγουμεν ημερομηνια η επανεκινηση. Εκανα επαναφορα σε 4 διαφορετικες ημερομηνιες αλλα το προβλημα παραμενει. Μετα την επαναφορα ο υπολογιστης λειτουργει κανονικα. Τι μπορω να κανω?

@Βασίλης, Κάποιος driver κάποιας συσκευής πιθανότατα να φταίει για το πρόβλημα. Έκανες κάποιο update πρόσφατα; Άλλαξες κάποιo υποσύστημα; Αναβάθμισε τους drivers της κάρτας γραφικών καθώς και άλλων συσκευών (ήχου κ.λ.π). Δοκίμασε να επαναφέρεις τις ρυθμίσεις του BIOS της μητρικής σου στις “default” (εξ’ ορισμού). Στην συνέχεια, επανέφερε τις ρυθμίσεις για την κατανάλωση των Windows επίσης στις εξ’ ορισμού ρυθμίσεις.

nikos

Παιδιά καλημέρα! Έχω κατεβάσει τα windows 8.1 64 bit pre – activated με τα updates του Ιανουαρίου. Είναι ενεργοποιημένα όλα μια χαρά απλά ήθελα να ρωτήσω αν κάνω install μελλοντικά άλλα updates υπάρχει περίπτωση να μου κλειδώσουν το pc? Πιο Update πρέπει να αποφύγω για να μην γίνει αυτό? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Software featured Windows

Windows 11: Τo Android smartphone σας γίνεται επίσημη web κάμερα του PC

To πρόγραμμα Windows Insider προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του τηλεφώνου ή του tablet Android ως web κάμερα.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.