Με Windows XP το 30% των υπολογιστών

Από τις 8 Απριλίου και μετά η Microsoft έχει ανακοινώσει ότι θα σταματήσει την υποστήριξη του λειτουργικού συστήματος Windows XP. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία της Net Applications το 29.23% των υπολογιστών τρέχουν Windows XP και μόλις το 10.58% Windows 8 και Windows 8.1.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το συνολικά χαμηλό ποσοστό 4.8% υπολογιστών με Linux και Mac, πίστευα ότι θα είναι μεγαλύτερο.

Όσοι χρησιμοποιείτε Windows XP θα αναβαθμίσετε σε Windows 8.1 όταν ολοκληρωθεί χρονική περίοδος υποστήριξης;

Windows XP το 30% των υπλογιστών, Με Windows XP το 30% των υπολογιστών

Windows XP το 30% των υπλογιστών, Με Windows XP το 30% των υπολογιστών

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
theo

απόλυτα αναμενόμενο το αποτέλεσμα. mocrosoft rulez. δεν το λέω αυτό υποτιμητικά για οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό το θέμα είναι ότι οι πλείστες εταιρείες/κυβερνήσεις έχουν συμφωνίες με την Microsoft για windows στους υπολογιστές που θεωρητικά πρέπει να είναι κοντά οι μισοί υπολογιστές στον κόσμο. αν προσθέσεις και τον αριθμό που αγοράζουν pc τότε είναι απόλυτα λογικό. όσο για τα apple εχτός απο τους επαγγελματίες που τα χρειάζονται πραγματικά (γιατί είναι απλα τα καλύτερα για video/audio editing και για αρχιτέκτονες) για τους υπόλοιπους είναι μόδα. μια μόδα που αν δεν στοίχιζε περισσότερα απο τους υπόλοιπους θα ήταν πολύ πιο διαδεδομένα.

Νιο

Μπααα ολοι τα 7 θα βαλουμε. Ειναι τα καλυτερα. Θα παει το ποσοστο τους 80%……

Μανος

Τα Windows 7 ειναι μακραν το καλυτερο λειτουργικο π εχω δουλεψει. Και μην λεμε ο,τι θελουμε, η Microsoft ειναι η top στους υπολογιστες.

Panos

Αναμενόμενο γιατί τα XP είναι αξιολογότατο λειτουργικό, διαδεδομένο τόσο στον οικιακό όσο και τον επαγγελματικό τομέα. Είναι τόσο καλά που ο λόγος αναβάθμισης στα 7 απλά δεν υπήρξε ποτέ. Την ίδια τύχη αναμένεται να έχουν και τα 8.
Εκτιμώ ότι οι περισσότεροι θα παραμείνουν σε XP έως ότου αλλάξουν τον εξοπλισμό τους, οπότε και ο νέος θα έρθει παντρεμένος με την όποια έκδοση Windows κυκλοφορεί τότε.
Το Linux δε, έχει ακόμα μικρή απήχηση διότι δεν είναι αρκετά ώριμο από άποψη εφαρμογών/ολοκληρωμένης εμπειρίας χρήσης στο desktop περιβάλλον. Πιθανόν αυτό να αλλάξει τα αμέσως επόμενα χρόνια, με την έλευση του SteamOS στα σαλόνια των gamers…

Εντωμεταξύ ΛΥΠΑΜΑΙ το 3.3% που χρησιμοποιεί Vista!!!

-btw, ας μας πει ο Κώστας από τα στατιστικά του techblog, τα λειτουργικά που χρησιμοποιούν οι techbloggers???!!!

theo

@Panos διαφωνώ κάθετα μαζί σου. χρησιμοποιώ linux και windows εδώ και 4-5 χρόνια. τα τελευταία 3 χρόνια τα linux και πιο συγκεκριμένα τα ubuntu έχουν δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία χρήσης, έχουν εδώ παρα πολλά χρόνια “market” να κατεβάζεισ εφαρμογές που τα τελευταία χρόνια το έκαναν πιο απλό. απλά δεν υπάρχει το απαιτούμενο marceting πίσω απο αυτά για να γίνουν γνωστά στον κόσμο. άσε που είναι το ΜΟΝΟ λειτουργεικό virus free γιατί μόλις βγει virus για linux απλά βγαίνει και ένα update για τον πυρήνα και το θέμα έλιξε τόσο απλα. όσο για εφαρμογές είναι αρκετά πλήρες σε ότι χρειαστεις, απλά κάποιες έχουν κάποια μικροπροβλληματα ακόμα (π.χ. skype με θόρυβο στα τηλεφωνήματα σε κάποια μηχανήματα), απλά δεν υπάρχει η ποικιλία που υπάρχει sta windows. το μεγαλύτερο θέμα στα linux είναι ότι δεν έχουν κάτι συγκεκριμένο να τραβήξουν ένα απλο χρήστη. τα winodws έρχονται με τον υπολογιστή όλος ο κόσμος ξέρει να τα δολευει και εχουν παιχνίδια, τα mac έχουν επαγγελματικό προσανατολισμό και μόδα, τα Linux δεν έχουν κάτι προς το παρών. είναι για ψαγμένους. ασ επλίσουμε το steam os να κάνει την διαφορά…

dionisis

Τα 7 εναι τα νέα xp όσο για linux όσο δεν υπάρχει υποστήριξη για τα δημοφιλή προγράμματα τόσο ο κόσμος θα προτιμάει την ευκολία των Windows

Stelios

Άλλο οι οικιακοί χρήστες και άλλο οι εταιρίες. Έναν οικιακός χρήστης βάζει ένα σύστημα, δεν του αρέσει περνάει μια εβδομάδα, format και αλλαγή. Για τις εταιρείες δεν είναι έτσι, το OS πρέπει να ωριμάσει πρώτα και αυτό θέλει καιρό. Εργαζόμουν σε μια τέτοια εταιρεία που έπρεπε να λαμβάνει δεδομένα από όργανα μετρήσεων (το πιο φθηνό έκανε 40.000€). Το λογισμικό και οι drivers για τα περισσότερα από αυτά ήταν συμβατό μόνο με XP (και η επεξεργασία των δεδομένων σε μερικά μέσω DOS!!). Δεν μπορείς να πει κάποιος σε αυτόν τον επιχειρηματία να δαπανήσει 250.000€ να αγοράσει νέα όργανα με την μόνη διαφορά να χρησιμοποιεί τα 7 αντί για τα XP (drivers για 8/8.1 ούτε λόγος). Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι μέχρι πριν λίγο καιρό τα περισσότερα ΑΤΜ είχαν λειτουργικό Windows 98.

Συμφωνώ με το Panos, λυπάμαι αυτούς που έχουν ακόμα Vista.

@theo
ΤΟ Ubuntu, TO Linux. Είναι ενικός διότι αναφέρεται σε ΕΝΑ λειτουργικό σύστημα. Τα Windows τα λέμε λανθασμένα σε πληθυντικό, διότι έγινε σφάλμα στην μετάφραση το 1985 και επικράτησε έτσι από τότε. Ακόμα και τα ίδια τα Windows στα αγγλικά γράφουν “Windows IS shutting down” (και όχι ‘are’) το ίδιο και το Linux.

σπυρος

Δεν νομίζω ότι θα κρατήσουν πολλοί τα xp έτσι και αλλιως έχουν περάσει 10+ χρόνια απλά το καλύτερο λειτουργικο μαζί με τα 7….

Basilis Papathanasiou

Εγώ είχα γιαι πολλά χρόνια Windows XP και μπορώ να πω ότι δεν με χαλούσαν καθόλου! Τώρα έχω Windows 7 και 8 σε έναν PC.Όλα είναι καλά ανάλογα με την χρήση που τους κάνεις και που ΘΕΛΕΙΣ να τους κάνεις!!!

tas

στην ελλαδα βαλτε 7 εσεις…!στον υπολοιπο κοσμο οι χρηστες των xp μεταναστευουν στα 8αρια:ρ

Αντώνης Καραμάνης

Όλοι λέτε για τα 7 ,εγώ πάντως απο όσο ξερω και μου έχουν πει , τα 8 δε τα προτιμούν επειδή δε μπορούν και δε ξέρουν πως να τα δουλέψουν ,αλλα τα 8/8.1 είναι πιο γρήγορα απο τα 7 χωρίς αμφυβολίες! ….έτσι ξέρω ,ίσως να ειναι και λαθος ….just saying….

Χ.

Πιστεύω πως οι πιο πολλοί θα βάλουν 7, αλλά αρκετοί θα δοκιμάσουν και τα 8, οπότε το ποσοστό θα ανέβει.

Panos

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι οι πιο πολλοί δεν θα βάλουν τίποτα και όοοταν με το καλό είναι να αλλάξουν μηχάνημα, θα πάνε σε 8.1.
H Μ$ άδειες για 7άρια δεν νομίζω να πουλάει ακόμα (με κάθε επιφύλαξη βέβαια!).

Τώρα @theo να σου κάνω ανάλυση γιατί το Ubuntu (που μου είπες) δεν είναι ώριμο λειτουργικό για ολοκληρωμένη desktop εμπειρία χρήσης δεν χρειάζεται, τα περισσότερα τα είπες μόνος σου!

Αρης

Βασικά εγώ ένα θα πώ, αν και Microsoft fanboy από το 2010 και μετά, τα 8 και 8.1 (με upgrade από τα 7 και ΟΧΙ με clean install) απλά πετάνε. Τα 7 κρασαραν πολύ περισσότερο από τα 8 στο δικό μου πισι τουλάχιστον. Επιπλέον για όσους δεν συμπαθούν (aka μισούν, απεχθάνονται, κλπ you get the idea) το tile interface των 8 μπορούν πλέον στα 8.1 (ω του θαύματος!!) να κάνουν boot to desktop οπότε κύριοι please explain τι ακριβώς είναι αυτό που δεν αρέσει στα 8;

Βαγγέλης

Άρη τα Win8 δεν ειναι δομημένα για επαγγελματική χρήση ούτε με την αναβάθμιση που έφαγαν. Να φανταστείς πόσο κατανοητά είναι έβαλαν learning mode στα 8.1 σαν τα κινητά. Επίσης σκέφτονται να προωθήσουν την αναβάθμιση μέσα απο Windows update γιατι απο το store δεν την έχει προσέξει κανείς. Τόσο success story μιλάμε! Ακόμα και Start Bar να βάλεις δεν ειναι Win7 και σε καμία περίπτωση το ίδιο λειτουργικά. Εκει που κάποτε ήθελες 2 κλικ, με τα win8 θες 3-4. Το μονο που έκοψαν χρονικά ειναι να μην σε ρωτάει στο Delete. Επίσης την καραμέλα οτι τα Win8 ειναι πιο γρήγορα, θα έπρεπε να σταματήσουν να την λένε. Απο την στιγμή που το Desktop ειναι εφαρμογή του Metro (άκουσον άκουσον) και οχι το ανάποδο τότε για τι ταχύτητα μιλάμε; Ναι μπαίνει ακαριαία στο μέτρο αλλα οταν πατήσεις ενα φορτωμένο με εφαρμογές Desktop πόσο θα κάνει; Αθροιστικά περισσότερο απο σκέτο Win7. Placebo effect λέγεται και καθαρά μαρκετίστικα κόλπα. Τα έχω δουλέψει αρκετά τα 8 και το λογικότατο συμπέρασμα είναι οτι ίσως φτάσαμε στο σημείο καμπής της MS. Τα Linux θα πάρουν μεγάλο μερίδιο της πίτας μιας και το cloud λειτουργικο με τις αδιαφάνειες είναι απλά για κλάματα. Λειτουργικό φτιαγμένο για οθόνες αφής στα… Συνέχεια »

σπυρος

Βαγγέλη συγχαρητήρια ρε φίλε που κάθησες και τα εξήγησες τόσο αναλυτικά σε κάποιους εδώ μέσα που δεν ξέρουν…

tasos

στην δουλειά (βάρια βιομηχανία) έχουμε win2000 xp και μερικά 2003 server. μετά ξεφεύγουμε με VAX/VMS για plcs και fuzzy logic. anyway. έμενα εντύπωση μου κάνει ότι το χειρότερο λειτουργικό ever τα vista έχουν περισσότερο μερίδιο απο το os x.

όσο για το Linux εχω την αίσθηση οτι το gnome 3 και το unity με τις αλλαγές στο ui πάτησαν λίγο φρένο και εκεί. οπως τα win8.x
Φαίνεται πανηγυρικά το πόσο ο ανθρωπος είναι creature of habbit.

δεν έχω δοκιμάσει win8.x για να έχω γνώμη αλλά unity που δοκίμασα έπιασα τον εαυτο μου να δυσανασχετεί με το καινούριο και δεν ξόδεψα χρόνο οπότε ούτε για το unity θα εκφέρω γνώμη.

μόνο την παραπάνω αίσθηση μπορώ να καταθεσω.

arg

μήπως το 0,001 απο το 3,3 στα βίστα ανίκει σε εμένα ? 😛

Αρης

Λοιπόν Σπύρο, Βαγγέλη κλπ να πω πώς εκφέρω άποψη αποκλειστικά και μόνο ως καθημερινός commercial ΧΡΗΣΤΗΣ των 8. Τώρα εσείς που είστε υπερτελειοι προγραμματισταραδες έχετε διαφορετικές απαιτήσεις απο το λειτουργικό σας και σας καταλαβαίνω. Α! Στείλτε και κάνα λινκ να μάθουμε και εμείς οι μη προνομιούχοι αφου υπάρχει εκ μέρους σας το ενδιαφέρον.

Panos

Τα Windows 8.1 μπορεί να είναι μια χαρά λειτουργικό…
Το θέμα είναι, ότι τα XP (αλλά και τα 7άρια) είναι ΤΟΣΟ καλά, που κανένας δεν αναβαθμίζει σε 8 παρά μόνο αν αλλάξει pc οπότε του έρχεται παντρεμένο με 8άρια.
Σε εταιρείες ωστόσο που αγοράζουν volume licences και έχουν την δυνατότητα προμήθειας χώρια τις άδειες από τα μηχανάκια, την περιέγραψε την κατάσταση ο tasos. Αυτοί επιπλέον θέλουν σταθερό περιβάλλον λειτουργίας, το οποίο ενδέχεται να μην θέλουν να αντικαταστήσουν γιατί τρέχουν συγκεκριμένες εφαρμογές, με μή δοκιμασμένη λειτουργία σε άλλα περιβάλλοντα (πχ λογισμικό για plcs).
Εν τω μεταξύ το OS X έχει τόσο μερίδιο, διότι είναι “παντρεμένο” μόνο με τα μηχανάκια της Apple, δεν έχει κάνει κανέναν άνοιγμα προς άλλους OEMs να το δούμε τι ψάρια θα πιάσει (αλλά και τι σταθερότητα θα έχει: καλά το έχει προστατευμένο μέσα στο δικό της ελεγχόμενο περιβάλλον, η Apple!!!)….

Βαγγέλης

Άρη δεν θα έπρεπε καν να απαντήσω σε ειρωνικό ποστ, ενω απο την πλευρά μου προσπάθησα να θέσω μια βάση συζήτησης γιατι τα Win8 ειναι κάκιστο λειτουργικό, χωρίς προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Σαν απλός χρήστης σχολίασα και εγώ αλλα ταυτόχρονα μίλησα για business και οχι βαριά βιομηχανία. Στην πρώτη περίπτωση θα το γυρίσουν σε Mac και στην δευτερη σε Linux ετσι οπως το πάει η MS. Αν εσυ δέχεσαι απο την MS να σου πλασάρει mobile λειτουργικό στο σταθερό σου pc εγω πάω πάσο. Αν εσυ δέχεσαι να υπάρχει αδιαφάνεια στις λειτουργίες του λογισμικού και εφόσον αυτό είναι συνδεδεμένο στο internet, πάλι πάω πάσο. Αν εσυ δέχεσαι τα μενου και οι ρυθμίσεις να κατακλύζονται απο όμορφα γραφικά αλλα μηδενικές επιλογές, πάλι πάω πάσο. Αν εσυ δέχεσαι να κουράζεις τον καρπό σου για να ανοίγεις την charm bar και να κάνεις 3 κλικ για να σβήσεις το ρημάδι πάλι πάω πάσο. (γιατι στα mobile λειτουργικά δεν κάνεις shutdown αλλα στα desktop χρειάζεται που και που) Γιατι αν χρειαστείς να μπείς στο πραγματικό control panel, system administration, power options και λοιπά χρήσιμα μενού πρέπει να λύσεις γρίφους, πραγματικά τι να πω. Ναι μπορείς να έχεις πρόσβαση αλλα με πολλά περισσότερα κλικ και χρόνο. Γιατί… Συνέχεια »

Βασιλης

Σχετικα με το σχολιο του Βαγγελη, καταλαβαινω οτι παρα πολλοι εχουν μπερδευτει (το λιγοτερο να πω) με το UI ειδικα των 8αριων. Τωρα τα 8.1 ειναι κλασεις ανωτερα σε ευκολια χρησης. Και log in με τοπικο λογαριασμο μπορεις να κανεις και τα Windows 7 βελτιωμενα ειναι κατω απο το καπο και κυριως με πολυ καλυτερους μηχανισμους συντηρησης του συστηματος.
Βεβαια να πω την αληθεια μονο στον 1 απο τους 3 χρησιμοποιω 8.1 γτι τα 7 ειναι τοσο απλα στην χρηση χωρις καμια παραμετροποιηση. Εκει πιστευω εχασε το παιχνιδι με τα 8. Ειναι δυσκολο κατι το οποιο το εχεις μαθει για χρονια να στο αλλαζει δραματικα σε μια στιγμη και ειδικα συνδυαζοντας ειδικες χειρονομιες με το ποντικι που η αληθεια ειναι πως γινοτναι κουραστικες.
Σε οποιον θελει να δουλεψει τα 8.1 ας κανει το εξης:
1) κατευθειαν να μπαινει στην επιφανεια εργασιας
2) να μεταβαινει στην επιφανεια εργασιας αντι στην εναρξη
3) να επιλεξει την εμφανιση εφαρμογων επιφανειων εργασιας πρωτα στην προβολη εφαρμογες
4) να επιλεξει την εμφανιση της προβολης εφαρμογες αυτοματα οταν μεταβαινει στην εναρξη.
Οι επιλογες αυτες βρισκονται με δεξι κλικ στην γραμμη εργασιων-> ιδιοτητες-> στην καρτελα περιηγηση.

Βασιλης

Και συγνωμη για το 2 σχολιο αν θες να κλεισεις τον υπολογιστη πλεον, δεξι κλικ στην εναρξη, τερματισμος λειτουργιας.

tasos

Τα win8 είναι κακό λειτουργικό
ή
τα win8 έχουν κακό gui?

δεν λέω οτι δεν είναι σημαντικό το gui προς θεού.

απλά η ερώτηση με διαφορετικό τρόπο είναι: win7 ή win8 με aero desktop όπως τα win7?

sokel

windows 7 ίσος το καλύτερο λειτουργικό που έφτιαξε η microsoft win 8/8,1 κλπ τα 7αρια με make over γιατί δεν τράβηξαν απλά ο κόσμος είναι αυτιστικός και φοβάται της αλλαγές αυτό φανερώνουν και τα ποσοστά του linux τι και αν είναι το καλύτερο λειτουργικό που δεν σου σπάει τα νεύρα που αλλάζεις ότι περιβάλλον εργασίας θες ακόμα και σαν τα κλασικά παράθυρα των windows που απλός ανοίγεις των υπολογιστή και δεν ασχολήσε με το λειτουργικό αλλά με της εφαρμογές σου ο κόσμος είναι αυτιστικός και δεν δέχεται ριζικές αλλαγές και για αυτό είναι ο λόγος που οι οικιακοί υπολογιστές τρέχουν windows ακόμα και ΧΡ και άλλωστε τα 7 ήταν πανάκριβο λειτουργικό δεν το πετάς εύκολα όσο για τα ΧΡ τα περισσότερα τρέχουν σε εταιρίες
και ναι τα κόστοι για μετάβαση από το ένα λειτουργικό στο άλλο συνεπάγεται πολλά πάρα πολλά λεφτά τι και αν το λειτουργικό είναι φτηνό το κόστος εξακολουθεί να είναι ψιλό καινούργιο υπολογιστή αλλά δεν θα πάνε και σε linux που και με τους ιδιους υπολογιστές θα έχουν ένα σύγχρονο περιβάλλον οι αλλαγή κοστίζει

Βαγγέλης

@Βασίλη: Προσωπικά τα γνωρίζω οσα αναφέρεις, πως όμως θα μεταφερθούν αυτά στους χρήστες; Θεωρείς ότι πολλοί έκαναν δεξί κλικ στο Start ή γνωρίζουν να πατήσουν το Win+X;
Γνωρίζουν πολλοί το Alt+tab οπως και το Alt+F4; Αλλιώς θα πρέπει να σέρνουν απο πάνω προς τα κάτω για να κλείσουν κάτι ή να πηγαίνουν αριστερα στην οθόνη να βρουν τα χαμένα tabs.
Πράγματι υπήρξαν βελτιώσεις στα 8.1 φαντάζομαι μετα την κατακραυγή του κόσμου.

@τασο: Το θέτεις πολύ σωστά. Το λειτουργικό είναι καλό γιατι πατάει στην διαχρονική του ανάπτυξη και είναι βελτιωμένο Win7 αλλα με τραγικό GUI. Δύσχρηστο για την πλειοψηφία του κόσμου. Παρόλα αυτά οι Metro εφαρμογές (mobile ουσιαστικά) δεν αρμόζουν σε σταθερά συστήματα.

Η αποτυχία του λειτουργικού μπορεί να φανεί στο γεγονός οτι έδιναν τζάμπα αναβάθμιση απο τα 7 προς 8 και δεν την πήρε κανείς. Είναι αστείο αν το σκεφτείτε.

Αρης

Να σημειώσω πάντως Βαγγέλη πώς η απάντηση μου στρεφόταν κυρίως στον Σπύρο. Δεν πρόκειται να σε πείσω ο,τι τα 8 είναι καλά – δεν είναι και ο σκοπός μου άλλωστε. Θέλω ωστόσο με απλά λόγια να μου περιγράψεις γιατί δεν είναι καλά για εσένα σε τεχνικό επίπεδο. Αν δεν μπορείς βάλε ένα λινκ. Τι εννοώ: “Αν εσυ δέχεσαι απο την MS να σου πλασάρει mobile λειτουργικό στο σταθερό σου pc εγω πάω πάσο. Αν εσυ δέχεσαι να υπάρχει αδιαφάνεια στις λειτουργίες του λογισμικού και εφόσον αυτό είναι συνδεδεμένο στο internet, πάλι πάω πάσο. Αν εσυ δέχεσαι τα μενου και οι ρυθμίσεις να κατακλύζονται απο όμορφα γραφικά αλλα μηδενικές επιλογές, πάλι πάω πάσο. Αν εσυ δέχεσαι να κουράζεις τον καρπό σου για να ανοίγεις την charm bar και να κάνεις 3 κλικ για να σβήσεις το ρημάδι πάλι πάω πάσο. (γιατι στα mobile λειτουργικά δεν κάνεις shutdown αλλα στα desktop χρειάζεται που και που)” Θές να σου απαντήσω στο καθένα; 1. Δεν μιλάμε για τα RT αλλά για τα Pro ( αρα τρέχουν κανονικά legacy apps) άρα δεν είναι λειτουργικό για mobile. Αν ήταν mobile θα ήταν windows phone ή RT. Αλλά δεν είναι. 2. Εφόσον ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ να μπεις με το… Συνέχεια »

tasos

χτες στην δουλειά φέρανε ενα ισχυρό dell μηχάνημα με win7 μετά απο μερικές ώρες το πηραν πίσω για την δεν μπορούσε να δει τον φορολογικό μηχανισμό…..

μιλάμε για παλιά os
αλλά ξεχνάμε και οτι υπάρχουν ακόμα εκτυπωτές και άλλα περιφερειακά στις δουλείες μας στις βιομηχανίες κλπ οπού η σεριακη και η παραλληλη θύρα ζει και βασιλεύει…

Just saying…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Microsoft Windows XP

Windows XP: Έσπασαν τον αλγόριθμο ενεργοποίησης 21 χρόνια μετά

Ο πραγματικός κρυπτογραφημένος αλγόριθμος ενεργοποίησης των Windows XP δεν είχε σπάσει ποτέ πραγματικά όντας σε offline κατάσταση.

Software Windows XP ransomware

Πιο δύσκολη η επίθεση ransomware στα Windows XP

Tα Windows XP δυσκολεύουν λίγο περισσότερο τη ζωή όσων θέλουν να ολοκληρώσουν μία επίθεση ransomware.

Software featured Microsoft Windows

Διέρρευσε ο πηγαίος κώδικας των Windows XP και άλλων εκδόσεων;

Ένα περίεργο torrent 43GB ανέβηκε σήμερα, με το δημιουργό του torrent να ισχυρίζεται ότι μέσα βρίσκεται ο πηγαίος κώδικας πολλών εκδόσεων Windows.

Software Hackers Kaspersky ransomware

WannaCry: Τα Windows 7 κι όχι τα XP “φταίνε” για τη διάδοση

Τα Windows 7 φαίνεται ότι αποτέλεσαν τον βασικό λόγο της διάδοσης του WannaCry μια εβδομάδα νωρίτερα, αντί για τα Windows XP, σύμφωνα με την Kaspersky.