Windows XP έως και τις 30 Ιουνίου 2008 για OEM

, Windows XP έως και τις 30 Ιουνίου 2008 για OEMΠροκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες πελατών και συνεργατών της, η Microsoft παρατείνει τη διαθεσιμότητα των Windows XP μεταξύ των κατασκευαστών υπολογιστών (OEM), και των καναλιών μεταπώλησης για πέντε επιπλέον μήνες, δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουνίου 2008.

H κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στο αίτημα πελατών της Microsoft, κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων με περιορισμένους πόρους, για επιπλέον χρόνο προκειμένου να μεταβούν στα Windows Vista, το ασφαλέστερο και πλέον αξιόπιστο λειτουργικό σύστημα.

Μία επιπλέον εναλλακτική που η Microsoft παρέχει για την ομαλή μετάβαση των επιχειρήσεων στο νέο λειτουργικό σύστημα είναι τα downgrade rights, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να προμηθευτούν τις τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος (Windows Vista Business ή Windows Vista Ultimate), έχοντας την δυνατότητα να τρέχουν, νόμιμα, προηγούμενες εκδόσεις στον υπολογιστή τους διατηρώντας το δικαίωμα να αναβαθμίσουν όταν θα είναι έτοιμοι.

Ενημερωτικά, η διάθεση των Windows Vista συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως. Με περισσότερες από 60 εκατομμύρια άδειες να έχουν πωληθεί μέχρι το καλοκαίρι, τα Windows Vista αποτελούν το ταχύτερα αναπτυσσόμενο λειτουργικό σύστημα στην ιστορία της Microsoft. Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, το καλοκαίρι που πέρασε, 9 στους 10 οικιακούς υπολογιστές που αγοράζονταν είχαν εγκατεστημένα τα Windows Vista, ενώ ο συνολικός μέσος όρος ήταν 7 στους 10. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με την ταχύτερη υιοθέτηση των Windows Vista στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tasosvel

Πριν κανένα τριμηνο αν θυμάμαι καλα η ισως και λιγο παραπανω μια έρευνα που είχε γινει ανέφερε οτι το 80 % των υπολογιστών που πωλόύνται στην Ελλάδα με τα βίστα πάνω , είναι ακατάλληλα για να τα τρέξουν καλά!! Πάντως ακόμα και σήμερα πάρα πολλές εφαρμογές που δουλεύουν οι εταιρίες και διάφοροι επαγγελματίες δεν έχουν βγάλει αναβαθμίσεις συμβατές με τα βίστα.

Κώστας Βλαχάκης

Το γνωρίζω πολύ καλά αυτό Τάσο. Έκανα καθαρή αναβάθμιση σε Vista Ultimate και ένα σωρό προγράμματα δεν τρέχουν, ενώ όπως επισημαίνεις δεν υπάρχουν αναβαθμίσεις.
Πάντως σε ότι αφορά τους drivers βρήκα για όλα τα περιφερειακά.

tasosvel

Ομολογώ οτι με τους drivers Οι περισσότερες εταιρίες έχουν κάνει αρκετά καλη δουλεια και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Microsoft Windows XP

Windows XP: Έσπασαν τον αλγόριθμο ενεργοποίησης 21 χρόνια μετά

Ο πραγματικός κρυπτογραφημένος αλγόριθμος ενεργοποίησης των Windows XP δεν είχε σπάσει ποτέ πραγματικά όντας σε offline κατάσταση.

Software Windows XP ransomware

Πιο δύσκολη η επίθεση ransomware στα Windows XP

Tα Windows XP δυσκολεύουν λίγο περισσότερο τη ζωή όσων θέλουν να ολοκληρώσουν μία επίθεση ransomware.

Software featured Microsoft Windows

Διέρρευσε ο πηγαίος κώδικας των Windows XP και άλλων εκδόσεων;

Ένα περίεργο torrent 43GB ανέβηκε σήμερα, με το δημιουργό του torrent να ισχυρίζεται ότι μέσα βρίσκεται ο πηγαίος κώδικας πολλών εκδόσεων Windows.

Software Hackers Kaspersky ransomware

WannaCry: Τα Windows 7 κι όχι τα XP “φταίνε” για τη διάδοση

Τα Windows 7 φαίνεται ότι αποτέλεσαν τον βασικό λόγο της διάδοσης του WannaCry μια εβδομάδα νωρίτερα, αντί για τα Windows XP, σύμφωνα με την Kaspersky.