Η Canon παράγει την 30ή εκατομμυριοστή μηχανή EOS

, Η Canon παράγει την 30ή εκατομμυριοστή μηχανή EOSΤο 1987 σηματοδότησε την αρχή μιας νέας εποχής για το χώρο της φωτογραφίας, με την Canon να δημιουργεί ένα πρωτοποριακό σύστημα οπτικών, το Electro Optical System (EOS) και ταυτόχρονα να εμπνέεται από την Ελληνική μυθολογία, δίνοντας το όνομα της θεότητας της αυγής, της Ηούς, στη σειρά που εγκαινιάστηκε με το μοντέλο EOS 650. Η επανάσταση στο χώρο της φωτογραφίας είχε ξεκινήσει.

Είκοσι χρόνια, 30 εκατομμύρια μηχανές, ένα όνομα: EOS. Η κορυφαία σειρά επαγγελματικών μηχανών της Canon σημειώνει ένα μεγάλο επίτευγμα: την παραγωγή περισσότερων από 30 εκατομμυρίων φωτογραφικών μηχανών που φέρουν το όνομα EOS.

Η σειρά EOS βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των επαγγελματιών φωτογράφων. Ήδη από το 2000, όταν κυκλοφόρησε στην αγορά η πρώτη ψηφιακή της μηχανή, η EOS D30, η Canon έγινε η πιο δημοφιλής ανάμεσα στους κατασκευαστές ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών SLR παγκοσμίως. Τρία χρόνια αργότερα, η Canon έκανε το χώρο της φωτογραφίας να μιλάει για αυτή, με την κυκλοφορία της EOS 300D, της πρώτης ψηφιακής SLR μηχανής που απευθύνεται στον απαιτητικό ερασιτέχνη φωτογράφο, ορίζοντας την τάση για τις επόμενες γενιές φωτογραφικών μέσων. Η έκπληξη ήταν η τιμή κυκλοφορίας της νέας μηχανής, η οποία στην κυριολεξία «έσπασε» το φράγμα των €1000, ανοίγοντας έτσι έναν καινούργιο δρόμο για την αγορά που βρέθηκε απροετοίμαστη μπροστά στην καινοτομία της Canon. Η κυκλοφορία της νέας μηχανής χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο πυροδότησε έκρηξη πωλήσεων, καθώς μία νέα γενιά καταναλωτών ανακάλυψε τη μαγεία της φωτογράφησης με εναλλασσόμενους φακούς.

Σήμερα, η Canon απολαμβάνει την πρώτη θέση με διαφορά, με μερίδιο πωλήσεων 46% στην αγορά των ψηφιακών μηχανών SLR . Η EOS 400D είναι το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο στην Ευρώπη , ενώ η σειρά επαγγελματικών μηχανών EOS-1 και οι φακοί EF αποτελούν την πρώτη επιλογή για την πλειοψηφία των φωτορεπόρτερ παγκοσμίως, τόσο του ειδησεογραφικού, όσο και του αθλητικού ρεπορτάζ.

Το ορόσημο των 30 εκατομμυρίων συμπίπτει με την 70ή επέτειο της Canon και την 20ή επέτειο του συστήματος EOS. Η πολυετής αυτή παράδοση, η τεχνογνωσία και η δέσμευση της Canon απέναντι στον καταναλωτή συμβάλλει σε νέες κατευθύνσεις που θα ορίσουν το μέλλον της φωτογραφικής έκφρασης.

Δείτε επίσης:
> Kodak | EasyShare V1237, M1033, Z1085is
> Βάσεις επίπεδων τηλεοράσεων και βιντεοπροβολέων
> Η Alpha Copy/ Nokia άνοιξε ηλεκτρονικό κατάστημα

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πάνας

Καλημέρα Κώστα.

Περιμένω, έτσι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Canon featured

Η Canon ψάχνει συνεργασία με κατασκευαστή smartphone

Μια ακόμα συνεργασία μεταξύ κατασκευαστή smartphone και κατασκευαστή φωτογραφικών μηχανών φαίνεται πως θα σκάσει στο μέλλον.

Gear Canon

H Canon δεν θα παρουσιάσει μία νέα DSLR ναυαρχίδα

Η Canon ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να παρουσιάσει κάποια νέα DSLR ναυαρχίδα στο κοντινό μέλλον.

Gear iPhone 12 Pro Max Canon

Canon EOS R5 vs iPhone 12 Pro Max: Μεγάλη κόντρα

Η συζήτηση για το αν τα smartphones έχουν φτάσει ή αν έχουν πλησιάσει σε ποιότητα τις φωτογραφικές μηχανές δεν είναι νέα. Εδώ όμως η σύγκριση είναι διαφορετική!

Business Canon

Live Webinar με την Canon EOS C70: Wedding Cinematography

Ζωντανή συζήτηση με τον επαγγελματία κινηματογραφιστή Γιάννη Σαρούκο για να ανακαλύψετε τη νέα κινηματογραφική κάμερα Canon Canon EOS C70.