Sony Cyber-Shot T500 | Με 10,1Megapixel και video HD

, Sony Cyber-Shot T500 | Με 10,1Megapixel και video HDΜέχρι σήμερα οι επιλογές ανάμεσα σε ψηφιακές μηχανές που ισχυρίζονται ότι λειτουργούν και ως βιντεοκάμερες ήταν άφθονες, αλλά τα αποτελέσματα τους αμφιλεγόμενα. Η κυκλοφορία, όμως, της λεπτής και εξαιρετικά κομψής, νέας Cyber-shot T500 της Sony αλλάζει τα δεδομένα, καθώς καθιστά πανεύκολη την καταγραφή των αγαπημένων σας στιγμών σε ποιοτικές φωτογραφίες ή σε HD clips.

Εκτός από την υψηλή ποιότητα των 10,1Megapixel για τις φωτογραφίες, είναι η πρώτη Cyber-shot, που έχει τη δυνατότητα να καταγράψει ολοκάθαρα HD βίντεο με στερεοφωνικό ήχο. Τα αρχεία video εγγράφονται στο εύχρηστο format MPEG4 AVC/H.264 το οποίο προσφέρει καταπληκτική ποιότητα εικόνας HD διατηρώντας το μέγεθος των αρχείων χαμηλά για εύκολη αναπαραγωγή, αρχειοθέτηση και μοίρασμα μέσω web ή e-mail.

Ο κορυφαίος Carl Zeiss φακός ενσωματώνει ένα νέο πλήκτρο-δακτύλιο για την εστίαση (Zoom), επιτρέποντας την εύκολη ρύθμιση στο πλαίσιο της 5x εμβέλειας, ενώ τραβάτε βίντεο.

Απολαύστε κάθε λεπτομέρεια στις φωτογραφίες και τα video clips στην πολύ μεγάλη, ευρεία LCD οθόνη αφής των 3,5 ιντσών. Εκτός από την ιδιαίτερα ευχάριστη δυνατότητα προβολής των εικόνων σας, η οθόνη αφής καθιστά πανεύκολο το χειρισμό των διάφορων λειτουργιών της μηχανής. Αγγίζοντας σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης, ενώ προετοιμάζετε μια λήψη, η εστίαση «κλειδώνει» στο συγκεκριμένο σημείο της σκηνής.

Αγγίζοντας ένα πρόσωπο ενεργοποιείται η λειτουργία Face Detection (Αναγνώριση Προσώπων), η οποία διασφαλίζει ότι τα πρόσωπα απεικονίζονται με σωστή εστίαση και τέλεια έκθεση, με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση των «άχρηστων» φωτογραφιών. Σε κάθε λήψη μπορούν να «εντοπιστούν» έως και οκτώ πρόσωπα, καθιστώντας την Sony T500 ιδανική για να φωτογραφίζετε μεγάλες παρέες φίλων και συγγενών.

Η φωτογράφηση χωρίς τρίποδο ή φλας συχνά συνεπάγεται θολές εικόνες, ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή σε λήψεις με τηλεφακό. Ο οπτικός σταθεροποιητής εικόνας (Optical SteadyShot) συνεργάζεται με τη βελτιωμένη λειτουργία Υψηλής Ευαισθησίας, επιτρέποντας υψηλότερες ταχύτητες κλείστρου. Το σύστημα Dual Anti-blur συμπληρώνεται από το Clear RAW Noise Reduction (Σύστημα Μείωσης Θορύβου) για καθαρές, φυσικές εικόνες, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, όπως πάρτι ή κατά τη διάρκεια του σούρουπου.

Μόλις ολοκληρώσετε τις λήψεις σας, η λειτουργία HD Slide Show, προσθέτει μια επιπλέον διάσταση στην απόλαυση των ψηφιακών σας φωτογραφιών και βίντεο. Επιλέξτε ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα μουσικών κομματιών για υπόκρουση ή προσθέστε το αγαπημένο σας τραγούδι από ένα συνδεδεμένο PC.

Η Sony DSC-T500 θα είναι διαθέσιμη τον Οκτώβριο του 2008.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostask11

ΚΑΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥΤΟΥ?

Kostask11

Και ‘γω για αυτόν τον λόγο ρώτησα. Πρώτον Sony, δεύτερον 10.1 και videoHD, 3,5 ίντες οθόνη…αχχ πάει ένας μισθός!!!

spyros

όταν λέμε hd τι εννοούμε ακριβώς πόσα megapixels το video?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.