Epson | Πρόγραμμα ανακύκλωσης Green Pact

, Epson | Πρόγραμμα ανακύκλωσης Green PactΗ Epson λανσάρει ένα φιλόδοξο, περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο πρόγραμμα συλλογής δοχείων toner σε ολόκληρη την Ευρώπη. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλει στη μείωση απόρριψης άχρηστων υλικών και στην προστασία του περιβάλλοντος. Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε οργανισμούς όλων των μεγεθών, προσφέροντας δύο διαφορετικές επιλογές για τη διαδικασία συλλογής, προκειμένου αυτή να είναι όσο το δυνατόν ευκολότερη και αποτελεσματικότερη.

Η Valérie Riffaud-Cangelosi, Business Manager στην Epson Europe σχολίασε, “Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα της Epson παγκοσμίως και το νέο πρόγραμμα συλλογής δοχείων toner αποτελεί μια ακόμα απόδειξη. Με αυτό το νέο πρόγραμμα, αναλαμβάνουμε εξ ολοκλήρου την ανακύκλωση των δοχείων για λογαριασμό των πελατών μας. Ως εκ τούτου, βοηθάμε τους οργανισμούς να μειώσουν την απόρριψη άχρηστων υλικών σε χωματερές, χωρίς οποιοδήποτε επιπρόσθετο κόστος ή δυσκολία για αυτούς. Η ανακύκλωση είναι καταλυτική στην προσπάθεια μείωσης της συμβολής των επιχειρήσεων στην κλιματική αλλαγή και ευελπιστούμε ότι το πρόγραμμα συλλογής δοχείων toner θα συνεχίσει να επεκτείνεται επιτυχώς τα επόμενα χρόνια.”

Τα δοχεία toner της Epson για τους laser εκτυπωτές έχουν κατασκευαστεί με τη χρήση πλήρως ανακυκλώσιμων υλικών και τα δοχεία που συλλέγονται μέσα από το πρόγραμμα χρησιμοποιούνται για να δημιουργηθεί μια ευρεία γκάμα νέων προϊόντων. Όλα τα εξαρτήματα των δοχείων ανακυκλώνονται, έτσι ώστε να μην υπάρχουν υλικά που θα πεταχτούν. Πέρα από τη μείωση της απόρριψης άχρηστων υλικών, η χρήση ανακυκλωμένων υλικών κατά την παραγωγή νέων προϊόντων ελαττώνει την κατανάλωση πρώτων υλών καθώς και τη συνολική ενέργεια που καταναλώνεται κατά την παραγωγική διαδικασία.

Οι πελάτες της Epson έχουν δύο επιλογές ως προς τη διαδικασία συλλογής. Οι μεγαλύτεροι οργανισμοί, που χρησιμοποιούν περισσότερα από τριάντα δοχεία ετησίως, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Epson για να παραγγείλουν ένα επαναχρησιμοποιήσιμο κουτί, το οποίο έχει κατασκευαστεί από ανακυκλωμένα υλικά και μέσα στο οποίο μπορούν να πετούν τα χρησιμοποιημένα δοχεία. Όταν το κουτί αυτό γεμίσει, τα γραφεία των οργανισμών μπορούν να επικοινωνήσουν με την Epson μέσα από την ιστοσελίδα της και το κουτί ανακύκλωσης περισυλλέγεται και μεταφέρεται στο πλησιέστερο κέντρο ανακύκλωσης.

Μόλις φτάνουν στις εγκαταστάσεις ανακύκλωσης της Epson, τα δοχεία toner αποσυντίθενται με τη χρήση μιας διαδικασίας, μέσα από την οποία εξοικονομείται ενέργεια, και τα υλικά ξεχωρίζονται πριν χρησιμοποιηθούν ξανά για την κατασκευή νέων προϊόντων.

Η Valérie Riffaud-Cangelosi συνέχισε, “Αυτό είναι ένα πλήρες πρόγραμμα μέσα από το οποίο εμείς ανακυκλώνουμε κάθε ένα από τα εξαρτήματα από όλα τα δοχεία toner που συλλέγουμε. Κανένα μέρος του κόστους της διαδικασίας δεν επιβαρύνει τους πελάτες μας, αλλά μπορούμε όλοι να μοιραστούμε τα οφέλη που προκύπτουν για το περιβάλλον.”

Το πρόγραμμα διατίθεται στους πελάτες της Epson από το χώρο των επιχειρήσεων σε: Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Δανία, Γαλλία, Σουηδία, Ολλανδία, Γερμανία, Φιλανδία, Βέλγιο, Ισπανία, Νορβηγία, Νότιο Αφρική, Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ελβετία και Αυστρία (σύντομα ακόμα περισσότερες χώρες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό).

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Epson

Epson MOVERIO BT-200, Ένας νέος τρόπος να βλέπεις τον κόσμο

H Epson παρουσίασε τα έξυπνα γυαλιά MOVERIO BT-200 που δημιουργούν την αίσθηση ότι παρακολουθούμε μια οθόνη 320 ιντσών από απόσταση 20 μέτρων. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να βλέπει μόνο την εικόνα που θέλει σε μαύρο φόντο, π.χ. μια ταινία ακόμα και 3D ενώ οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να κάνει διάφανη την οθόνη και να δει […]

Computers Epson

EPSON εκτυπωτές, έως και 90% χαμηλότερο κόστος ανά σελίδα

Κάντε το συγκριτικό τεστ μεταξύ ενός εκτυπωτή Epson και ενός Canon/HP/Samsung και δείτε γιατί με έναν εκτυπωτή Ink Tank System, εξοικονομείτε έως και 90% χαμηλότερο κόστος ανά σελίδα σε σχέση με τους εκτυπωτές του ανταγωνισμού και έως 95% χαμηλότερη κατανάλωση ισχύος σε σχέση με τους εκτυπωτές laser του ανταγωνισμού!

Computers Epson

EPSON μονόχρωμη σειρά Ink Tank System με χαμηλό κόστος εκτύπωσης

Η μονόχρωμη σειρά Ink Tank System της Epson M200, M105 και M100 είναι ειδικά σχεδιασμένη για μικρά γραφεία και χρήστες στο σπίτι και προσφέρει εξαιρετικά χαμηλό κόστος εκτύπωσης με την ποιότητα της Epson. Αυτό οφείλεται στα δοχεία μελάνης εξαιρετικά υψηλής χωρητικότητας 140ml, που μπορούν να ξαναγεμίσουν με γνήσια μελάνη Epson, εξασφαλίζοντας υψηλή ποιότητα εκτύπωσης.

Home Cinema Epson Home cinema

Epson MG-850HD, Βιντεοπροβολέας με iPod docking station

Η Epson παρουσιάζει τον home cinema βιντεοπροβολέα MG-850HD με iPod docking station. Απλά “κουμπώστε” τη συσκευή σας iPod Touch, iPhone ή iPad στο ειδικό dock και ο Epson MG-850HD θα αναλάβει να αναπαράγει σε μεγάλη εικόνα (έως και 300 ίντσες) όλα τα βίντεο και τις φωτογραφίες χωρίς να χρειαστεί να κατεβάσετε κάποια έξτρα εφαρμογή.