Γαλλία: Προειδοποιητική επιστολή στη Microsoft για κρυφές τακτικές

Οι γαλλικές αρχές έστειλαν στην Microsoft μια επίσημη προειδοποίηση να διακόψουν τη συλλογή πληροφοριών των χρηστών του λειτουργικού Windows 10. Η επιστολή αυτή αφορούσε ξεκάθαρα την τακτική της Microsoft να συλλέγει πληροφορίες για στοχευμένες διαφημίσεις και ίσως άλλους σκοπούς.

Γαλλία: Προειδοποιητική επιστολή στη Microsoft για κρυφές τακτικές, Γαλλία: Προειδοποιητική επιστολή στη Microsoft για κρυφές τακτικές

Σύμφωνα με την προειδοποιητική επιστολή, από τον διευθυντή της Κομισιόν Προστασίας Διεθνών Δεδομένων (ΚΠΔΔ), το πρόσφατο λειτουργικό σύστημα της Microsoft παραβιάζει το νόμο περί προστασίας των γαλλικών δεδομένων με την τακτική να συλλέγει πληροφορίες και δεδομένα για τις συνήθειες αναζήτησης στο ίντερνετ χωρίς καμία συγκατάθεση.

Πιο συγκεκριμένα η ΚΠΔΔ ανακάλυψε πως η συλλογή πληροφοριών και διαγνωστικών γινόταν μέσω της τηλεμετρικής υπηρεσίας του λειτουργικού, η οποία χρησιμοποιεί τέτοια δεδομένα, μαζί με άλλα, για να αναγνωρίζει προβλήματα και να βελτιώνει προϊόντα. Με αυτόν τρόπο μέσα από το Windows store και διάφορες εφαρμογές του, συλλέγει δεδομένα για το ποιες εφαρμογές έχουν εγκατασταθεί, για τον τρόπο χρήσης τους και τη διάρκεια χρήσης τους για να προτείνει στον χρήστη μέσω διαφήμισης τα προϊόντα της. Κι αυτός ο μηχανισμός είναι κάθε άλλο παρά νόμιμος.

Η κοινοποίηση της επιστολής έγινε με σκοπό οι πολίτες της χώρας και γενικότερα όλοι οι χρήστες να γνωρίσουν το πρόβλημα και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, καθώς και να αντιληφθούν τη σημαντικότητα αυτής της προσωπικής παραβίασης. Ειδικότερα στη Γαλλία, οι χρήστες ξεπερνούν τα 10.000.000.

Η προειδοποιητική αυτή επιστολή δεν είναι νομικού επιπέδου, δίνει διορία στην Microsoft τρεις μήνες να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις των γαλλικών αρχών, ειδάλλως θα προχωρήσει σε περαιτέρω νομικές τακτικές.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Ας μπει πρωτα προστιμακι στην google και μετα ας παρει το ποταμι ολα τα λαμογια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.