Microsoft Ελλάς | Εκπαιδευτικά σεμινάρια σε μετανάστες και άνεργους

, Microsoft Ελλάς | Εκπαιδευτικά σεμινάρια σε μετανάστες και άνεργουςΠραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 5 Ιουλίου στην πόλη της Ηγουμενίτσας τα εγκαίνια του Κέντρου «Απεριόριστες Δυνατότητες» της Microsoft, στο οποίο άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια πάνω στη χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, ούτως ώστε να ενισχύσουν τη θέση τους στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Το Πρόγραμμα διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Φορέα Πιστοποίησης ECDL Ελλάς, που προσφέρει τη δυνατότητα στους αποφοίτους να συμμετέχουν εντελώς δωρεάν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων πληροφορικής, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων.

Στο Κέντρο «Απεριόριστες Δυνατότητες» της Microsoft στην πόλη της Ηγουμενίτσας, θα έχουν τη δυνατότητα φοίτησης οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως οι μετανάστες και οι μακροχρόνια άνεργοι, ενώ έμφαση θα δοθεί και στις γυναίκες. Η διάρκεια των κύκλων των μαθημάτων θα ανέρχεται στις 56 διδακτικές ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες θα εκπαιδεύονται πάνω στη χρήση Η/Υ και στη διαχείριση αρχείων, στην επεξεργασία κειμένου, στα υπολογιστικά φύλλα και στις υπηρεσίες διαδικτύου.

Για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος, η Microsoft Ελλάς συνεργάζεται με το Ελληνικό Δίκτυο Επιστημόνων Πληροφορικής (ΕΔΕΠ/HEPIS, Hellenic Professional Informatics Society), το οποίο είναι μέλος του αντιστοίχου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (CEPIS, Council of European Professional Informatics Societies) και εκπρόσωπος της χώρας μας. Το ΕΔΕΠ έχει αναλάβει τη διαχείριση του προγράμματος «Απεριόριστες Δυνατότητες» της Microsoft σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα καθώς και την επέκταση της πρωτοβουλίας σε επιπλέον περιοχές της Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μultirama, το πρώτο εξειδικευμένο Δίκτυο Καταστημάτων Πληροφορικής που παρουσιάστηκε στην Ελληνική αγορά, υποστηρίζει το πρόγραμμα «Απεριόριστες Δυνατότητες» και προσφέρει όλο τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Η πρωτοβουλία σύστασης του Κέντρου «Απεριόριστες Δυνατότητες» εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του διεθνούς κοινωνικού προγράμματος της Microsoft «Unlimited Potential – Απεριόριστες Δυνατότητες», το οποίο έχει ως βασικό στόχο την προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας και επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς άξονες: τη μετεξέλιξη της εκπαίδευσης, τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους και τη στήριξη της καινοτομίας. Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε το 2003, ενώ τον Απρίλιο του 2007 ανακοινώθηκε η διεύρυνσή του.

Σημειώνεται ότι κατά την πρώτη περίοδο 2005-2007 υλοποίησης του προγράμματος στην Ελλάδα, 600 άτομα συμμετείχαν στα συγκεκριμένα σεμινάρια.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.