Athens Digital Week | Ένα μοναδικό party τεχνολογιών

, Athens Digital Week | Ένα μοναδικό party τεχνολογιώνΓια πρώτη φορά, η Τεχνόπολις στο Γκάζι θα μεταμορφωθεί από την Πέμπτη 16 ως τη Κυριακή 19 Οκτωβρίου σε μία ανεπανάληπτη διαδραστική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο, προσφέροντας ψυχαγωγία και γνώσεις γύρω από τα εξαιρετικά επιτεύγματα και τις δυνατότητες της ηλεκτρονικής εποχής. Παράλληλα, από τη Δευτέρα 13 ως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου η Πλατεία Συντάγματος θα είναι το σημείο αναφοράς του Athens Digital Week με ειδικά happenings και διαδραστικές παρουσιάσεις για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της Αθήνας με σκοπό την εξοικείωση με την τεχνολογία και την ενημέρωση για την ψηφιακή Ελλάδα.

Μια σπάνια ευκαιρία για χιλιάδες κόσμου να ζήσουν κυριολεκτικά την τεχνολογία, να εκφραστούν μέσα από αυτήν, να παίξουν και να επικοινωνήσουν μαζί της, να μιλήσουν για αυτήν και να μοιραστούν την ανακάλυψη. Μια πολυδιάστατη εκδήλωση με κεντρικό άξονα την καινοτομία και τους συναρπαστικούς δρόμους που ανοίγει η τεχνολογία. Όλα αυτά, και πολλά ακόμα, είναι το Athens Digital Week (www.athensdigitalweek.gr).

Talk Zone
Στην Τεχνόπολις, το Talk Zone, θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να ενημερωθούν, να προβληματισθούν και να συζητήσουν με ειδήμονες του χώρου ή ανεξάρτητες ομάδες πάνω σε θέματα που αφορούν το διαδίκτυο και την ασφάλεια, τη δράση και το μέλλον των ψηφιακών κοινοτήτων όπως το Facebook, τις βιώσιμες λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία, την ηθική διάσταση του ελεύθερου λογισμικού, τα νέα όρια των γραφιστικών τεχνών, την ψηφιακή Ελλάδα αλλά και να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους στα αστέρια και το διάστημα.

Live Zone
Στο Live Zone, θα παρουσιαστούν ρομποτικές κατασκευές και δημιουργήματα πανεπιστημιακών ομάδων, εταιρειών και ερασιτεχνών κάθε ηλικίας, θα διαγωνιστούν μεταξύ τους σε ευρηματικότητα, ταχύτητα και λειτουργικότητα ενώ παράλληλα θα αναδειχθεί η ελληνική καινοτομία, με διαδραστικό και πρωτότυπο τρόπο. Η αφή, η όραση και η ακοή του επισκέπτη θα είναι σε συνεχή εγρήγορση σε αυτή τη ζωντανή ζώνη της Τεχνόπολις.

Event Zone
4 βράδια- 4 μεγάλα events στο Event Zone, θα βάλουν σε ρυθμούς digital όσους βρεθούν στην Τεχνόπλις τις βραδινές ώρες, με στόχο μια απόλυτα ηλεκτρονική μουσικοχορευτική εμπειρία.

GAMING
Counter-Strike, Warcraft 3 DotA, Call of Duty 4, Counter-Strike Source, Trackmania, Quake, PES 2008, FIFA 2008 και οι αγαπημένες μας κονσόλες, όλα βρίσκονται στο Athens Digital Week! Ο παράδεισος του gamer θα φιλοξενηθεί στη Τεχνόπολις δίνοντας την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να παίξουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια, να δουν πρώτοι τις νέες κυκλοφορίες όπως το Darkfall, να δοκιμάσουν νέα παιχνίδια που ακόμα βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης, να σχεδιάσουν τα δικά τους, να συναντήσουν συμπαίκτες τους από άλλα μέρη. Δυνατές αναμετρήσεις και αγωνιώδη κονταροχτυπήματα σε αγωνίσματα δρόμου, αθλητικά events, μίνι περιπέτειες και αναζητήσεις χαμένων θησαυρών. Αυτά είναι κάποια από τα πιθανά σενάρια που περιμένουν τους νέους κάθε ηλικίας που θα επιδίδονται για 4 μέρες σε όλων των ειδών τις δοκιμασίες με τους virtual χαρακτήρες του gaming. Τα φώτα της δημοσιότητας κερδίζει ο τελικός του ESWC με πλούσιο έπαθλο και πρόκριση στον τελικό των τελικών στο Sillicon Valley, για παγκόσμια διάκριση.

Και για αυτούς που παίρνουν το gaming πιο σοβαρά, το πρώτο Games Developers Conference θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Talk Zone, με περισσότερες από 20 παρουσιάσεις νέων παιχνιδιών που έχουν εκδοθεί ή είναι υπό ανάπτυξη, προτάσεις για δημιουργία συλλόγου και πιθανή συνεργασία όλων των ομάδων σε ένα κοινό project.

MODDING
Μεσαιωνικά κάστρα που υπολογίζουν spreadsheets, και πειρατικά καράβια που κρατούν τα docs του ιδιοκτήτη τους. Το modding δεν είναι μια περαστική τρέλα, είναι η τέχνη του να κάνεις έναν υπολογιστή μοναδικό τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε απόδοση. Ψύξη με υγρό άζωτο από Έλληνες modders με παγκόσμιες διακρίσεις, overclocking και διαστημικά υλικά, όλα θα συμβάλλουν στην δημιουργία των πιο πρωτότυπων και μοναδικών μηχανών που έχει δει ποτέ κανείς! Στην Τεχνόπολις θα παρουσιαστεί η άλλη όψη του υπολογιστή, που δεν είναι πλέον ένα οποιοδήποτε μηχάνημα, αλλά μεταμορφώνεται σε μπάλα, νεράιδα, κιθάρα ή ακόμα και ενυδρείο εκτελώντας όμως πιστά τις εντολές του χειριστή του. Εδώ η φαντασία και η τεχνολογία πάνε χέρι- χέρι.

DIGITAL MUSIC
Sampling και ηλεκτρονική μουσική, άνθρωποι – ορχήστρα χάρη στην χρήση των νέων τεχνολογιών και διαδικτυακό jamming, σε ένα πάρτι που δίνει ρυθμό στο Athens Digital Week.

VISUAL ART
Εργαλεία και τεχνικές, εκθέσεις, εργαστήρια και ψηφιακοί καμβάδες, περιμένουν τους καλλιτέχνες της νέας εποχής, δίνοντάς τους μια νέα συναρπαστική πλατφόρμα επικοινωνίας και δημιουργίας. Ο κόσμος αλλάζει χρώμα και σχήμα, το φεγγάρι πολλαπλασιάζεται και η θεά Κάλλι εμφανίζεται ολοζώντανη μπροστά στα μάτια των θεατών. Δουλειές φοιτητών αλλά και αξιόλογα έργα από το χώρο της αγοράς παρουσιάζονται στους επισκέπτες ως ένα υπόδειγμα συνδυασμού ταλέντου και τεχνικής κατάρτισης. Και ακόμα 3D animation, μαθήματα χρήσης ελεύθερου λογισμικού και ζωντανά εργαστήρια με έμπειρους τους είδους, πρόθυμους να απαντήσουν ερωτήσεις και να δείξουν στους πιο νέους. Το Athens Digital Week γεμίζει από εικόνες μαγικές. Το Internet παύει να είναι μια τεράστια βιβλιοθήκη και μετατρέπεται στην πιο εντυπωσιακή πινακοθήκη του κόσμου, ενώ καλλιτέχνες με …ποντίκια και πληκτρολόγια επανακαθορίζουν τον ορισμό της τέχνης, αλλά και του παραδοσιακού cartoon. Το character development, ειναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι των νέων τεχνών, με τεράστια απήχηση στους νέους καλλιτέχνες.

ROBOTICS
Η γνώση κυλάει μόνη της αρκεί να έχουμε την περιέργεια και ξεκινώντας από μια απλή κατασκευή με χρήση απλών δομικών στοιχείων όπως τουβλάκια Λέγκο, μπορούμε να δημιουργήσουμε εκπληκτικά ρομπότ. Ρομποτάκια προγραμματισμένα να παλεύουν σουμο, να ακολουθούν γραμμές, να λύνουν γρίφους, ρομποτικά λουλούδια που αντιδρούν σε εξωτερικά ερεθίσματα, ρομπότ κατσαρίδες, εξομοιωτές πτήσεων αλλά και αγωνιώδεις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις με δίποδα και τετράποδα ρομπότ με τη συμμετοχή παγκόσμιων πρωταθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό είναι μόνο μερικά από τα εντυπωσιακά εκθέματα της συγκεκριμένης θεματικής ενότητας.

TELECOM
Όλοι όσοι δεν μπορούν να ζήσουν πια χωρίς το κινητό τους στο Athens Digital Week θα βρουν χιλιάδες δικαιολογίες για να μην αποχωριστούν ποτέ ξανά το αγαπημένο τους gadget. Εφαρμογές για κινητά και μοναδικές συσκευές είναι εδώ! Απίστευτο content για δουλειά ή διασκέδαση, αλλά και ασύρματο, κινητό internet, εφαρμογές για PDA και ό,το άλλο αφορά στην κινητή τεχνολογία θα βρίσκονται στο Athens Digital Week!

Οι developers, εκείνοι που δίνουν ψυχή στους υπολογιστές, θα βρίσκονται όλοι στο Athens Digital Week για να ανταλλάξουν απόψεις και κόλπα και να εκπλήξουν όλους όσους βρουν το κουράγιο να τους παρακολουθήσουν.

Παρ’ όλες τις τεχνολογικές προόδους που έχουν οδηγήσει στην αποκρυπτογράφηση πολλών από τα μυστικά του σύμπαντος, τα αστέρια κι οι πλανήτες γοητεύουν ακόμα εκατομμύρια ανθρώπους σ΄ ολόκληρο τον κόσμο και μαγνητίζουν το βλέμμα και την σκέψη τους. Στο Athens Digital Week, οι επισκέπτες της Τεχνόπολις θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα αστέρια, να συζητήσουν γι’ αυτά και να ανακαλύψουν από λίγο κοντύτερα το σύμπαν που μας περιβάλλει.

Athens Digital Week

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business CES 2014 Huawei

Huawei, Αρκετά καλό το 2013, στόχος τα 80 εκατομμύρια συσκευές για το 2014

Στη συνέντευξη τύπου της Huawei στην έκθεση CES 2014 στο Las Vegas, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Colin Giles έκανε μια ανασκόπηση του 2013 και στάθηκε στη μετάβαση της εταιρείας, αναφορικά με τη στρατηγική της. Ανέφερε τη μετάβαση από μια εταιρεία που σχεδίαζε και κατασκεύαζε συσκευές σύμφωνα με το τι ζητούσαν άλλες εταιρείες, σε μια εταιρεία […]

Business CES 2014 Pebble Pebble smartwatch

Pebble Steel, Έξυπνο μεταλλικό ρολόι, κομψό και με App store

Φαίνεται πως η χρονιά που διανύουμε θα μας χαρίσει επιπλέον τεχνολογικές καινοτομίες αφου η εταιρεία Pebble, η οποία μετά το περσινό Pebble Smartwatch, παρουσίασε στη CES 2014 το διάδοχό του, το Pebble Steel, ένα smartwatch σε μεταλλικό σώμα, μόνο που μαζί με το ρολόι χειρός που παρουσίασε, ανακοίνωσε και το App store καθώς και νέους […]

Business CES 2014 NVIDIA NVIDIA Tegra 5

Nvidia, Ανακοίνωσε τον Tegra K1 με 192 πυρήνες GPU και αρχιτεκτονική Kepler

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Nvidia παρουσίασε το διάδοχο του Tegra 4 με την ονομασία Nvidia Tegra K1, ο οποίος θα εφοδιάσει τις φορητές συσκευές τη χρονιά που διανύουμε. Το SoC είναι εφοδιασμένο με 192 GPU cores και βασίζεται στην αρχιτεκτονική Kepler και είναι η τελική έκδοση του Nvidia Tegra 5 chip που […]

Events

SYSTEMS 2008, Διεθνής έκθεση για computers, software & τηλεπικοινωνίες στο Μόναχο

Η έκθεση SYSTEMS θα διεξαχθεί στο νέο εκθεσιακό χώρο του Μονάχου, στο παλιό αεροδρόμιο Riem, στις 21 – 24.10.2008. Είναι η δεύτερη σε μέγεθος έκθεση στον τομέα της εφαρμοσμένης πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών στη Γερμανία. Οι διοργανωτές της SYSTEMS θεωρούν ως βασικό πλεονέκτημα της έκθεσης την άμεση αποτελεσματικότητά της, αποσκοπώντας ταυτόχρονα στην αύξηση της ποιότητας […]