Ελληνική Ένωση για την Ένταξη των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση

Στη Σύρο στις 4, 5, 6 Μαΐου 2007 θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ το «4ο Πανελλήνιο Συνέδριο των εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ με θέμα την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην διδακτική πράξη», το οποίο διοργανώνουν:

•Η «Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε, www.e-diktyo.eu)
•Η Εκπαιδευτική Πύλη Ν. Αιγαίου (www.epyna.gr)
•Το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Σύρος)
•Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ν. Κυκλάδων
•Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κυκλάδων
•Η Τ.Ε.Δ.Κ. Νομού Κυκλάδων
και με συν-διοργανωτές:
•Την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση των ΤΠΕ στη Διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών «Μιχάλης Δερτούζος» (https://ekped.gr/)
•Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
•Τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κυκλάδων

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν 200 περίπου εισηγήσεις που αφορούν τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Η θεματική των εισηγήσεων αναφέρεται κυρίως στην αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη. Επιπλέον, θα γίνουν συζητήσεις σε «στρογγυλά τραπέζια» για θέματα όπως:

•Ο “Υπολογιστής των 100 δολαρίων” (O.L.P.C, One Laptop Per Child),
•Η συμμετοχή των ελληνικών σχολείων στα Ευρωπαϊκά δρώμενα
•Καινοτόμες Παρεμβάσεις στα Προγράμματα Σπουδών και στη Διδακτική Πράξη με την Αξιοποίηση των ΤΠΕ. Όρια και Προκλήσεις.
•Επιμόρφωση εξ αποστάσεως και εκπαιδευτική αξιοποίηση του διαδικτύου

Το συνέδριο μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι εκπαιδευτικοί εφόσον καταβάλουν χρηματικό ποσό εγγραφής και συμμετοχής 50€. Στο χρηματικό αυτό ποσό συμπεριλαμβάνονται μια τσάντα για φορητό υπολογιστή, οι δύο (2) τόμοι των πρακτικών (1450 σελίδες) ένα CD-rom με τα πρακτικά του 4ου Συνεδρίου της Σύρου, ένα CD-rom με open source λογισμικά, δύο CD-rom με μαθήματα Φυσικών Επιστημών, φαγητό το Σάββατο το μεσημέρι και καφέδες κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει την Παρασκευή 4-5-2007 και ώρα 17:30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης (Πλατεία Μιαούλη) με προσκεκλημένους ομιλητές. Την επόμενη ημέρα, Σάββατο και ώρα 9:30, στο Σχολικό Συγκρότημα Μάννα θα πραγματοποιηθούν 15 παράλληλες συνεδρίες για Δασκάλους, Νηπιαγωγούς, Φιλόλογους, Μαθηματικούς, εκπαιδευτικούς Φυσικών Επιστημών και Ξένων Γλωσσών, Πληροφορικούς καθώς και συνεδρίες με θέματα που ενδιαφέρουν εν γένει την εκπαιδευτική κοινότητα.

Την Κυριακή 6-5-2007 και από ώρα 9:30 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης θα υπάρχουν συζητήσεις σε «στρογγυλά τραπέζια» για θέματα που αφορούν όλους τους εκπαιδευτικούς. Ενδιάμεσα θα πραγματοποιηθεί η απονομή βραβείων για τις καλύτερες ιστοσελίδες Δημοτικών σχολείων της χώρας. Το συνέδριο θα λήξει την Κυριακή το μεσημέρι.
Στους εκπαιδευτικούς θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης του συνεδρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι το 4ο Συνέδριο της Σύρου αποτελεί συνέχεια των τριών προηγουμένων συνεδρίων τα οποία πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία:

•1ο Συνέδριο – Σύρος 2001, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με συμμετοχή 450 εκπαιδευτικών, 90 εισηγητών Β/μιας και Α/μιας εκπαίδευσης και έκδοση Πρακτικών,
•2ο Συνέδριο – Σύρος 2003, με συμμετοχή 1100 εκπαιδευτικών, 210 εισηγητών όλων των Βαθμίδων εκπαίδευσης και έκδοση δύο τόμων πρακτικών
•3ο Συνέδριο – Σύρος 2005 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με συμμετοχή 850 περίπου εκπαιδευτικών, 160 εισηγητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και έκδοση δύο τόμων πρακτικών.

Δικτυακοί Τόποι: www.e-diktyo.eu, www.epyna.gr

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business CES 2014 Huawei

Huawei, Αρκετά καλό το 2013, στόχος τα 80 εκατομμύρια συσκευές για το 2014

Στη συνέντευξη τύπου της Huawei στην έκθεση CES 2014 στο Las Vegas, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Colin Giles έκανε μια ανασκόπηση του 2013 και στάθηκε στη μετάβαση της εταιρείας, αναφορικά με τη στρατηγική της. Ανέφερε τη μετάβαση από μια εταιρεία που σχεδίαζε και κατασκεύαζε συσκευές σύμφωνα με το τι ζητούσαν άλλες εταιρείες, σε μια εταιρεία […]

Business CES 2014 Pebble Pebble smartwatch

Pebble Steel, Έξυπνο μεταλλικό ρολόι, κομψό και με App store

Φαίνεται πως η χρονιά που διανύουμε θα μας χαρίσει επιπλέον τεχνολογικές καινοτομίες αφου η εταιρεία Pebble, η οποία μετά το περσινό Pebble Smartwatch, παρουσίασε στη CES 2014 το διάδοχό του, το Pebble Steel, ένα smartwatch σε μεταλλικό σώμα, μόνο που μαζί με το ρολόι χειρός που παρουσίασε, ανακοίνωσε και το App store καθώς και νέους […]

Business CES 2014 NVIDIA NVIDIA Tegra 5

Nvidia, Ανακοίνωσε τον Tegra K1 με 192 πυρήνες GPU και αρχιτεκτονική Kepler

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Nvidia παρουσίασε το διάδοχο του Tegra 4 με την ονομασία Nvidia Tegra K1, ο οποίος θα εφοδιάσει τις φορητές συσκευές τη χρονιά που διανύουμε. Το SoC είναι εφοδιασμένο με 192 GPU cores και βασίζεται στην αρχιτεκτονική Kepler και είναι η τελική έκδοση του Nvidia Tegra 5 chip που […]

Events

SYSTEMS 2008, Διεθνής έκθεση για computers, software & τηλεπικοινωνίες στο Μόναχο

Η έκθεση SYSTEMS θα διεξαχθεί στο νέο εκθεσιακό χώρο του Μονάχου, στο παλιό αεροδρόμιο Riem, στις 21 – 24.10.2008. Είναι η δεύτερη σε μέγεθος έκθεση στον τομέα της εφαρμοσμένης πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών στη Γερμανία. Οι διοργανωτές της SYSTEMS θεωρούν ως βασικό πλεονέκτημα της έκθεσης την άμεση αποτελεσματικότητά της, αποσκοπώντας ταυτόχρονα στην αύξηση της ποιότητας […]