Ειδική έκθεση “H2Over?” Νερό : Προβλήματα, λύσεις & προοπτικές

, Ειδική έκθεση “H2Over?” Νερό : Προβλήματα, λύσεις & προοπτικέςΣτις 04 Ιουνίου 2007 εγκαινιάζεται η ειδική έκθεση για το νερό με τίτλο «H2Over? Νερό: Προβλήματα, Λύσεις & Προοπτικές» στο Κέντρο ΓΑΙΑ του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά.

Η έκθεση αυτή δημιουργήθηκε ειδικά από το SiemensForum στο Μόναχο όπου και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά. Στην συνέχεια φιλοξενήθηκε μεταξύ άλλων και στο Deutsches Museum της Βόννης, και τώρα για πρώτη φορά εκτός Γερμανίας, στο Κέντρο ΓΑΙΑ στην Αθήνα, όπου πραγματοποιείται με την χορηγία της Siemens Ελλάδας.

Μάθετε ποιο είναι το μέλλον του νερού!
Η πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό είναι για μας στην Ευρώπη κάτι το αυτονόητο. Αυτό όμως δεν ισχύει για ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους σε άλλα μέρη της Γης. Για εκείνους το νερό σημαίνει ζωή και επιβίωση. Η έλλειψη γλυκού νερού – και σε αυτό συμφωνούν όλοι οι ειδικοί – θα γίνει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του πλανήτη τα επόμενα χρόνια. Και αυτός είναι ο λόγος που η Siemens, σε συνεργασία με το κέντρο ΓΑΙΑ, διοργανώνει την ειδική αυτή έκθεση με τον προκλητικό τίτλο «H2Over?».

Η ανθρωπότητα καλείται να λύσει πολλά περιβαλλοντικά προβλήματα τον 21ο αιώνα. Στην πρώτη θέση του καταλόγου βρίσκεται η έλλειψη πόσιμου νερού, πολύ πιο μπροστά από άλλα προβλήματα, όπως οι κλιματικές αλλαγές, η καταστροφή των τροπικών δασών και η υπεραλίευση των ωκεανών.

Η έκθεση στην Ελλάδα εντάσσεται συνεπώς στο πλαίσιο του παγκόσμιου προβληματισμού για το θέμα των υδάτινων πόρων, ενός τομέα στον οποίο η Siemens, που δημιούργησε την έκθεση αυτή, έχει ιδιαίτερη εμπειρία, έχοντας αναπτύξει πρωτοπόρες τεχνολογίες και υποδομές σε όλο τον πλανήτη για την ορθολογιστική διαχείριση των υδάτων, την μείωση της ρύπανσης και την διαχείριση των βιομηχανικών αποβλήτων, τον καθαρισμό λυμάτων, την αφαλάτωση, και πολλές άλλες σχετικές μεθόδους. Τα παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα είναι εξάλλου στο επίκεντρο των μελλοντικών δράσεων της Siemens καθώς απαιτούν νέες λύσεις, καινοτόμες τεχνολογίες και συνεργασία σε παγκόσμια κλίμακα.

Η ειδική έκθεση «H2Over?», ανοίγει τις πύλες της για το κοινό την Τρίτη, 05 Ιουνίου 2007 και θα διαρκέσει έναν ολόκληρο χρόνο. Αποτελείται από πέντε ενότητες σχετικά με την αξία του πολύτιμου αυτού για την ζωή και την φύση αγαθού, το άκρως αναγκαίο για την επιβίωση πόσιμο νερό, τη μεταφορά του που απαιτεί να καλύψει τεράστιες αποστάσεις, τη διαχείριση των βιομηχανικών αποβλήτων, των νερών της βιομηχανίας και του νερού της αποχέτευσης μέχρι την διανομή του νερού σε πολύπλοκα δίκτυα ύδρευσης.

Η έκθεση, που απευθύνεται και στους νέους, αποβλέπει μεταξύ άλλων, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του επισκέπτη στο θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Παρουσιάζει πως από τις καθημερινές μας πράξεις, χρήσεις και διεργασίες μπορούμε να αποφύγουμε τη σπατάλη και να οδηγηθούμε στην εξοικονόμηση του νερού. Το θέμα αυτό είναι καίριο και για την χώρα μας, όπου παράλληλα με βελτιωμένες πρακτικές όλων μας, μπορεί να υποστηριχθεί με σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις και υποδομές. Η έκθεση δίνει επίσης ιδιαίτερη έμφαση στην σημασία του νερού στην αρχαία Ελλάδα, καθώς και στην τεχνολογία που ανέπτυξε.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business CES 2014 Huawei

Huawei, Αρκετά καλό το 2013, στόχος τα 80 εκατομμύρια συσκευές για το 2014

Στη συνέντευξη τύπου της Huawei στην έκθεση CES 2014 στο Las Vegas, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Colin Giles έκανε μια ανασκόπηση του 2013 και στάθηκε στη μετάβαση της εταιρείας, αναφορικά με τη στρατηγική της. Ανέφερε τη μετάβαση από μια εταιρεία που σχεδίαζε και κατασκεύαζε συσκευές σύμφωνα με το τι ζητούσαν άλλες εταιρείες, σε μια εταιρεία […]

Business CES 2014 Pebble Pebble smartwatch

Pebble Steel, Έξυπνο μεταλλικό ρολόι, κομψό και με App store

Φαίνεται πως η χρονιά που διανύουμε θα μας χαρίσει επιπλέον τεχνολογικές καινοτομίες αφου η εταιρεία Pebble, η οποία μετά το περσινό Pebble Smartwatch, παρουσίασε στη CES 2014 το διάδοχό του, το Pebble Steel, ένα smartwatch σε μεταλλικό σώμα, μόνο που μαζί με το ρολόι χειρός που παρουσίασε, ανακοίνωσε και το App store καθώς και νέους […]

Business CES 2014 NVIDIA NVIDIA Tegra 5

Nvidia, Ανακοίνωσε τον Tegra K1 με 192 πυρήνες GPU και αρχιτεκτονική Kepler

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Nvidia παρουσίασε το διάδοχο του Tegra 4 με την ονομασία Nvidia Tegra K1, ο οποίος θα εφοδιάσει τις φορητές συσκευές τη χρονιά που διανύουμε. Το SoC είναι εφοδιασμένο με 192 GPU cores και βασίζεται στην αρχιτεκτονική Kepler και είναι η τελική έκδοση του Nvidia Tegra 5 chip που […]

Events

SYSTEMS 2008, Διεθνής έκθεση για computers, software & τηλεπικοινωνίες στο Μόναχο

Η έκθεση SYSTEMS θα διεξαχθεί στο νέο εκθεσιακό χώρο του Μονάχου, στο παλιό αεροδρόμιο Riem, στις 21 – 24.10.2008. Είναι η δεύτερη σε μέγεθος έκθεση στον τομέα της εφαρμοσμένης πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών στη Γερμανία. Οι διοργανωτές της SYSTEMS θεωρούν ως βασικό πλεονέκτημα της έκθεσης την άμεση αποτελεσματικότητά της, αποσκοπώντας ταυτόχρονα στην αύξηση της ποιότητας […]