Η HTCI χορηγός στο Διεθνές Συνέδριο «International Electronics 2007»

, Η HTCI χορηγός στο Διεθνές Συνέδριο «International Electronics 2007»Η Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών (HTCI) συμμετέχει ως χορηγός, στο Διεθνές Συνέδριο «16th Annual International Electronics Forum», που πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 4 Μαΐου 2007 στο Ξενοδοχείο Plaza Resort, στην Ανάβυσσο, με την υποστήριξη της Ένωσης Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ΕΝ.Ε.Β.Η).

Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει ο καθηγητής Ιωάννης Τσουκαλάς, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ ομιλητές θα είναι ο καθηγητής Βασίλειος Μακιός Γενικός Διευθυντής του HTCI και ο Θεόδωρος Βαρελάς, εκπρόσωπος της EN.E.B.H, μεταξύ άλλων.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων (ΕΛΚΕ). Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις από στελέχη της παγκόσμιας βιομηχανίας μικροηλεκτρονικής και ημιαγωγών, όπως είναι οι Renesas Technology, Oberthur Card Systems Corp, Indesit Company, STMicroelectronics, LSI Corporation και Mentor Graphics Corporation. Επίσης θα συμμετάσχουν με εισηγήσεις και εκπρόσωποι σημαντικών φορέων, όπως οι Optoelectronics Industry Development Association, India Semiconductor Association και University of California, ενώ έχουν προγραμματιστεί επιπλέον δραστηριότητες, με στόχο τη δικτύωση μεταξύ των συνέδρων και την ανάληψη πρωτοβουλιών, που θα λειτουργήσουν ως καταλύτης για τις μελλοντικές εξελίξεις και την ανάπτυξη του τομέα της μικροηλεκτρονικής.

«Η αγορά των Ημιαγωγών και Ενσωματωμένων Συστημάτων, μια αγορά της τάξης των $300 δισ. ετησίως παγκοσμίως, παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες και για τις ελληνικές εταιρίες που αναπτύσσουν και διαθέτουν καινοτόμα προϊόντα στη διεθνή αγορά. Το γεγονός ότι μια διεθνής διοργάνωση, όπως το International Electronics Forum πραγματοποιείται την Αθήνα αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για την Ελλάδα να αναδείξει ότι διαθέτει μια σημαντική παρουσία στο χώρο, με ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρίες, καινοτόμα προϊόντα και σημαντικές πρωτοβουλίες, λειτουργώντας παράλληλα ως σταυροδρόμι για την προώθηση της ανάπτυξης του τομέα της μικροηλεκτρονικής στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων», δήλωσε ο Βασίλειος Μακιός, Γενικός Διευθυντής του HTCI. «Είμαστε περήφανοι που στους τρεις πρώτους μήνες λειτουργίας του το Κέντρο Μικροηλεκτρονικής στην Αθήνα προσέλκυσε άλλες πέντε εταιρίες μέλη του cluster, εξέλιξη που αποδεικνύει τη δυναμική αυτής της πρωτοβουλίας για την προώθηση της καινοτομίας και της ανάπτυξης της αγοράς αλλά και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα», προσέθεσε.

Η επίσημη παρουσίαση του HTCI έγινε τον Ιανουάριο του 2007, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό και ιδιαίτερα φιλόδοξο εγχείρημα, που υποστηρίζεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, και έχει ως στόχο την προώθηση της καινοτομίας και την ανάδειξη νέων επιχειρήσεων και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, μέσα από την ανάπτυξη τεχνολογικών συνεργατικών σχηματισμών, σε περιοχές που υπάρχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, υψηλή τεχνολογία και δυνατότητα προώθησης εξαγωγών.

Μία από τις πρώτες ενέργειες που έχει αναλάβει το HTCI σε συνεργασία με την ΕΝ.Ε.Β.Η είναι η λειτουργία του Κέντρου Καινοτομίας Μικροηλεκτρονικής στο Μαρούσι, που αποτελεί σημείο αναφοράς για πάνω από 20 εταιρίες που δραστηριοποιούνται στους Ημιαγωγούς και τα Ενσωματωμένα Συστήματα με περισσότερους από 500 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα. Μεταξύ των εταιριών συγκαταλέγονται οι: 4Plus, Alma Technologies, Analogies, Antcor, Atmel, BlueDev, Bytemobile, Diaplous, GDT, Globetech, Helic, inAccess Networks, Micrelec, Sciencis, Theon, Theta και Unibrain.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Events HTCI

Μικροηλεκτρονική και Ενσωματωμένα Συστήματα: Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη

Η Ένωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ΕΝΕΒΗ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών (HTCI) διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα «Μικροηλεκτρονική & Ενσωματωμένα Συστήματα», στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 30 Νοεμβρίου 2007.

Τεχνολογία HTCI

Τεχνολογίες “Made in Greece”

Με θέμα «Re-discover Greece: Technology-Innovation-Business», η Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών (HTCI) θα πραγματοποιήσει σειρά εκδηλώσεων στη Βοστώνη και τη Νέα Υόρκη μεταξύ 17 και 19 Οκτωβρίου. Βασικός στόχος είναι η προσέλκυση φοιτητών, ερευνητών, επιστημόνων και υψηλόβαθμων στελεχών από το χώρο της υψηλής τεχνολογίας, καθώς και επιχειρηματιών και ιδιωτικών κεφαλαίων, ακολουθώντας τα παραδείγματα της Κορέας […]

Events HTCI

Η HTCI συμμετείχε ως χορηγός στο διεθνές συνέδριο «International Electronics 2007»

Η Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών (HTCI) συμμετείχε ως χορηγός, στο Διεθνές Συνέδριο «16th Annual International Electronics Forum», που πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 4 Μαΐου 2007 στο Ξενοδοχείο Plaza Resort, στην Ανάβυσσο, με την υποστήριξη της Ένωσης Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ΕΝ.Ε.Β.Η).

Τεχνολογία HTCI

Η Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών στη CeBIT

Η Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών (Hellenic Technology Clusters Initiative – ΗTCI) συμμετέχει στη φετινή CeBIT, την μεγαλύτερη έκθεση πληροφορικής στον κόσμο, που θα πραγματοποιηθεί στο Ανόβερο, από τις 15 έως τις 21 Μαρτίου 2007. Στο πλαίσιο αυτό, το HTCI θα παρουσιάσει, τις δραστηριότητες, τους στόχους και τις καινοτομίες των εταιρειών που συμμετέχουν στο πρώτο […]