Kodak | Η Ένωση TIPA βραβεύει τα καινοτόμα προϊόντα της

, Kodak | Η Ένωση TIPA βραβεύει τα καινοτόμα προϊόντα τηςΗ Eastman Kodak διακρίθηκε για μια ακόμη φορά από την TIPA (Technical Image Press Association), επιβεβαιώνοντας τον ηγετικό της ρόλο στη βιομηχανία της φωτογραφίας και της απεικόνισης. Η κριτική επιτροπή της TIPA ανακοίνωσε δύο βραβεία για τα νέα προϊόντα της Kodak. Το βραβείο Best Retail Finishing έλαβε το KODAK Adaptive Picture Exchange (APEX) – ένα νέο, ισχυρό, αρθρωτό θερμικό σύστημα ξηρού εργαστηρίου – το οποίο αναγνωρίστηκε ως το καλύτερο σύστημα λιανικής στην Ευρώπη.

Επιπλέον, στην κατηγορία των παραδοσιακών προϊόντων φιλμ, η Kodak έλαβε το βραβείο Best Film για το νέο βελτιωμένο ασπρόμαυρο φιλμ PROFESSIONAL T-MAX 400.

«Μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών της, η Kodak προσπαθεί να παρέχει σε όλους τους πελάτες της – από τους καταναλωτές ως τους επαγγελματίες φωτογράφους και τους επιχειρηματίες – τις καλύτερες λύσεις για να φωτογραφήσουν και να πουν την ιστορία τους», δήλωσε ο John O’Grady, Managing Director, Europe, Africa and Middle East, and Vice President, Eastman Kodak Company. «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που ένας οργανισμός με το κύρος της TIPA αναγνωρίζει την αξία των προϊόντων μας και απονέμει στο σύστημα APEX και στο φιλμ T-MAX τα ξεχωριστά αυτά βραβεία».

Αξίζει να σημειωθεί πως το βραβείο TIPA αποτελεί συνέχεια της καταξίωσης του συστήματος APEX, το οποίο έλαβε νωρίτερα αυτό το χρόνο το βραβείο Καινοτομίας Ψηφιακού Προϊόντος (Innovative Digital Product Award) από την Ένωση Digital Imaging Marketing Association (DIMA).

«Το σύστημα Adaptive Picture Exchange της Kodak παρέχει στους επιχειρηματίες πρωτοφανή προσαρμοστικότητα, ευχρηστία και ευελιξία, ώστε να δημιουργούν γρήγορα και εύκολα κερδοφόρα, υψηλής ποιότητας φωτογραφικά προϊόντα, μειώνοντας παράλληλα αισθητά την πολυπλοκότητα και το κόστος», τόνισε η κριτική επιτροπή της TIPA. «Το σύστημα APEX αποτελεί ένα εντελώς νέο σχεδιασμό στα συστήματα ξηρού εργαστηρίου, σχεδιασμένο να ικανοποιεί τις εξελισσόμενες ανάγκες των επιχειρηματιών λιανικής οποιουδήποτε μεγέθους. Οι πωλητές λιανικής μπορούν να συνδέσουν από τα KODAK Κiosk Order Stations με το APEX προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις παραγγελίες εκτύπωσης των καταναλωτών αλλά και να αποδεχτούν, να διαχειριστούν και να παράγουν παραγγελίες ειδικών προϊόντων όπως αφίσες, άλμπουμ μονής ή διπλής εκτύπωσης, ημερολόγια, κολάζ, ευχητήριες κάρτες καθώς και KODAK Picture Movie DVD’s».

Παράλληλα, στην κατηγορία των προϊόντων φιλμ η TIPA βράβευσε το νέο βελτιωμένο ασπρόμαυρο 400-speed φιλμ της Kodak, το T-MAX 400 το οποίο προσφέρει στους φωτογράφους ποιότητα εικόνας που έως τώρα μόνο ένα 100-speed φιλμ μπορούσε να πετύχει. Το βραβείο της TIPA αποτελεί το δεύτερο βραβείο για το νέο φιλμ T-MAX, το οποίο επίσης έλαβε στις αρχές του 2008 το βραβείο HOT ONE από το Professional Photographer. «Η πιο πρόσφατη έκδοση του διάσημου ασπρόμαυρου εμουλσιόν της Kodak αποδεικνύει ότι το παραδοσιακό φιλμ έχει πολλά ακόμη να προσφέρει στους φωτογράφους», τόνισε η κριτική επιτροπή της TIPA.

Η απονομή των βραβείων TIPA – των σημαντικότερων ευρωπαϊκών βραβείων στο χώρο της φωτογραφίας και του imaging – θα πραγματοποιηθεί την ημέρα έναρξης του Photokina 2008 στην Κολωνία.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Kodak

KODAK EKTRA: Φωτογραφικό smartphone με τιμή 649 ευρώ

Στην καρδιά του KODAK EKTRA υπάρχει ένας ταχείας εστίασης αισθητήρας κάμερας 21 Megapixel, με διάφραγμα f2.0 και μπροστινή κάμερα 13 Megapixel με αυτόματη εστίαση PDAF και διάφραγμα f2.2.

Smartphones Kodak Kodak android smartphones Kodak smartphones

Kodak Ektra: Ξεκινά η διάθεση σε Ευρωπαϊκές χώρες με τιμή 499 ευρώ

Η Kodak είναι η εταιρεία που έκανε τεράστιο όνομα στις φωτογραφικές μηχανές, αλλά τα τελευταία χρόνια επιχειρεί επίσης να μπει και στην αγορά των smartphones. Η νέα της προσπάθεια είναι το Kodak Ektra smartphone.

Smartphones Kodak Kodak android smartphones Kodak smartphones

Kodak Ektra: Το νέο smartphone της Kodak με στυλ από το παρελθόν

Η Kodak δεν χάνει ευκαιρία να μας θυμίσει το ένδοξο παρελθόν της, κυκλοφορώντας ένα νέο smartphone με την ονομασία Kodak Ektra. Το όνομα Ektra μας πάει αρκετά πίσω, και συγκεκριμένα το 1941, όταν και κυκλοφόρησε την γνωστή 35 mm κάμερά της.

Smartphones Kodak Kodak smartphones

Kodak: Teaser για ανακοίνωση smartphone 20 Οκτωβρίου

Όπως πολλές άλλες εταιρείες, έτσι και η Kodak αποφάσισε να εισέλθει στην αγορά των smartphones. Το πρώτο βήμα έγινε πέρσι τον Ιανουάριο στην CES 2015 με το Kodak IM5, ένα smartphone με οθόνη 5 ιντσών, κάμερα 13 Megapixel, οκταπύρηνο επεξεργαστή MediaTek και τιμή 249 δολάρια.