Public | Φεστιβάλ ψηφιακών ταινιών μικρού μήκους

, Public | Φεστιβάλ ψηφιακών ταινιών μικρού μήκουςΤα καταστήματα Public υποδέχονται το πιο δυναμικό φεστιβάλ ψηφιακών ταινιών, μια πρωτοποριακή διοργάνωση που πραγματοποιείται με επιτυχία σε διάφορες χώρες του εξωτερικού. Το Public Digital Film Festival έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την υποστήριξη της Sony Handycam και θα αποτελέσει μια πρώτης τάξεως αφορμή για τους απανταχού λάτρεις της 7ης τέχνης να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες, χρησιμοποιώντας απλά το κινητό τηλέφωνο, τη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή τη ψηφιακή τους βιντεοκάμερα.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που τα Public θέλουν να καταστήσουν ως θεσμό, καθώς απευθύνεται σε όλους και στοχεύει στην ανάδειξη της δημιουργικότητας των συμμετεχόντων. Τη μοναδικότητα του διαγωνισμού επικυρώνουν με τη σειρά τους και τα μέλη της κριτικής επιτροπής η οποία απαρτίζεται από γνωστές προσωπικότητες του κινηματογράφου και της τηλεόρασης με εξέχοντα το Λάκη Λαζόπουλο ως Πρόεδρο της Επιτροπής, ενώ για την επιλογή των νικητών ενεργό ρόλο θα έχει και το κοινό μέσω on line ψηφοφορίας το οποίο ανάμεσα σε άλλα θα αναδείξει και το βραβείο κοινού.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επιστρατεύσουν τον ενθουσιασμό τους και να δημιουργήσουν videos (ταινίες μικρού μήκους) με κάθε μορφής ψηφιακή συσκευή (κινητό τηλέφωνο, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ψηφιακή κάμερα), βασισμένα στις ακόλουθες κατηγορίες:

– “Βιβλίο Μικρού Μήκους” (Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εμπνευστούν από το αγαπημένο τους βιβλίο και να δώσουν να εικόνα στη διήγηση).
-“Video clip στα μέτρα σου” (Οι συμμετέχοντες δημιουργούν τα δικά τους video επιλέγοντας το αγαπημένο τους soundtrack).
– “Κάντο όπως θες” (Το εικαστικό θέμα αυτής της κατηγορίας είναι ελεύθερο επιτρέποντας στο συμμετέχοντα να αντλήσει έμπνευση από το αντικείμενο ενδιαφέροντός του).

Κι αν κάποιος δεν διαθέτει κανένα από τα παραπάνω ψηφιακά μέσα ή αυτό που διαθέτει δεν συναντά τους καλλιτεχνικούς του στόχους, μια επίσκεψη στα Public μπορεί να δώσει τη λύση. Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο σημείο του καταστήματος, το Sony Handycam Shooting Corner, ο υποψήφιος μπορεί να δανειστεί τον εξοπλισμό και να κάνει γύρισμα μέσα στα Public αξιοποιώντας το location και τους διερχόμενους ως στοιχεία της παραγωγής.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν μέσω του ειδικά διαμορφωμένου site www.publicdff.gr να δηλώσουν συμμετοχή και να ανεβάσουν το δικό τους video από τις 10 Ιουλίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2008.

H βράβευση των νικητών θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο μεγάλου πάρτι τον Οκτώβριο 2008 κατά τη διάρκεια του Athens Digital Week, που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, και έχει στόχο την προβολή των νέων τεχνολογιών και του ψηφιακού πολιτισμού στη χώρα μας.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business featured Public Vodafone

Vodafone-Public: Ανοίγουν παράθυρο στο αγοραστικό μοντέλο του μέλλοντος

Πυρήνας της συνεργασίας δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των νέων αναγκών του καταναλωτή, φιλοδοξώντας να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ολοκληρωμένη εμπειρία αγορών τεχνολογίας.

Business Vodafone Public

Vodafone Ελλάδας και Public μαζί: Νέα στρατηγική συνεργασία με shop-in-shop

Με τη νέα συνεργασία Vodafone Ελλάδας και Public, δημιουργείται για τον καταναλωτή ένα νέο οικοσύστημα με στόχο να καλύψει τις συνολικές του ανάγκες μέσα από μοναδικές προσφορές.

Business Public

Public Group: Αύξηση κερδοφορίας για το #1 Omni-Retail οικοσύστημα

Επιτυχημένη συγχώνευση με τη MediaMarkt και τη δημιουργία του πρωτοποριακού concept “Public + home”, με τις πωλήσεις των οικιακών συσκευών να ξεπερνούν το 20% του συνολικού τζίρου.

Business Public

Public: Η απάντηση μετά το πρόστιμο για τις πλασματικές εκπτώσεις

Σε συνέχεια του πρόστιμου που επιβλήφθηκε στα Public ύψους 520.000 ευρώ για πλασματικές τιμές στις εκπτώσεις η εταιρεία εξέδωσε την ανακοίνωση που ακολουθεί.