100 εκ. συσκευές με Alexa έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα, λέει το Amazon

100 εκατομύρια συσκευές με Alexa έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα, λέει Amazon, 100 εκ. συσκευές με Alexa έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα, λέει το Amazon

Η Amazon είναι πάντα πρόθυμη να μοιραστεί το πόσο καλά πηγαίνει το δημιούργημά τους, η ψηφιακή βοηθός “Alexa“. Σύμφωνα με συνέντευξη ενός υπαλλήλου της εταιρίας, του Dave Limp, στο περιοδικό The Verge, έχουν πουληθεί πάνω από 100 εκατομύρια συσκευές εξοπλισμένες με την εν λόγω τεχνολογία.

Αυτό που δεν διευκρινίζει στην συνέντευξή του είναι πόσες από αυτές τις συσκευές που έχουν πουληθεί, είναι συσκευές (έξυπνα ηχεία για παράδειγμα) της Amazon και πόσα απλώς αποτελούν συσκευές που είναι συμβατές με την ψηφιακή βοηθό Alexa. Επισημαίνει βέβαια πως τα ηχεία της Amazon, Echo Dots έχουν ξεπουλήσει.

Τα στατιστικά στοιχεία δεν δίνουν την πλήρη εικόνα για την Alexa. Δεν είναι σαφές πόσες από αυτές τις συσκευές υπάρχουν σε ένα συγκεκριμένο νοικοκυριό, ή πόσοι άνθρωποι χρησιμοποιούν πραγματικά τον “έξυπνο βοηθό“. Ακριβώς επειδή αγόρασε κάποιος ένα πλυντήριο ρούχων Alexa δεν σημαίνει ότι δίνει και εντολές σε αυτό – ίσως να μην γνωρίζει καν ότι η βοηθός του Amazon είναι μια επιλογή. Όταν υπάρχουν πάνω από 28.000 έξυπνες οικιακές συσκευές με δυνατότητα Alexa αυτή τη στιγμή, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι μερικές από αυτές θα υπολειτουργούν.

Επιπλέον υπάρχει και το θέμα του ανταγωνισμού. Είναι πιο δύσκολο να μετρήσει κανείς έναν αντίπαλο της Alexa, όπως το Google Assistant, δεδομένου ότι πολλά κινητά τηλέφωνα Android έχουν τον βοηθό διαθέσιμο, αλλά δεν είναι εγκατεστημένος με την λογική χρήσης, όπως τα έξυπνα ηχεία ή άλλες συνδεδεμένες οικιακές συσκευές. Μέχρι η Google να προσφέρει τα δικά της στοιχεία, θα είναι δύσκολο να γνωρίζουμε αν η Alexa κυριαρχεί ή αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό.

Στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένοι οι ψηφιακοί βοηθοί. Παρόλα αυτά όμως έχει γίνει μία προσπάθεια από την MLS με την MAIC, η οποία αναγνωρίζει με επιτυχία εντολές στην γλώσσα μας. Το πλήθος “έξυπνων συσκευών” που θα μπορούσαν να συνδεθούν μαζί της είναι προς το παρόν μικρό, και αυτό είναι κάτι που περιορίζει την χρήση της κυρίως στην ψυχαγωγία και την ενημέρωση και όχι τόσο στην διαχείριση συσκευών. Σίγουρα πάντως πρόκειται για μία τεχνολογία που έχει μέλλον μπροστά της και στη χώρα μας.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.