Πατέντα της Microsoft δείχνει συσκευή παρόμοια με τα AirPods;

πατέντα microsoft συσκευή παρόμοια airpods, Πατέντα της Microsoft δείχνει συσκευή παρόμοια με τα AirPods;

Τα AirPods της Apple έγιναν διαθέσιμα το 2016 και φαίνεται πως ήρθε η ώρα για τη Microsoft να κατασκευάσει τα δικά της ακουστικά με τρόπο λειτουργίας παρόμοιο με αυτών της Apple, μέσω πατέντας που κατοχύρωσε το 2017.

Η πατέντα της Microsoft βασίζεται στην ίδια ιδέα με των AirPods, προσθέτοντας κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά. Η συσκευή αυτή θα μπορεί μέσω της ασύρματης σύνδεσής της με κοντινή συσκευή πληροφορικής να πραγματοποιεί εργασίες πέραν της χρήσης της σαν ακουστικό. Ο χρήστης θα μπορεί να ρωτάει πληροφορίες για τον καιρό, το χρηματιστήριο, την κίνηση στους δρόμους καθώς και να δημιουργεί υπενθυμίσεις στο ημερολόγιο και να πραγματοποιεί κλήσεις.

Από όλα αυτά καταλαβαίνουμε πως η Microsoft πιθανόν να ετοιμάζει ακουστικά τα οποία θα διαθέτουν αισθητήρα μέτρησης της θερμοκρασίας του σώματος, ασύρματη χρήση με τηλεόραση και Xbox video game consoles, εντολές για πραγματοποίηση αγορών καθώς και υπενθυμίσεις σχετικά με καταχωρήσεις ημερολογίου αλλά και ενημέρωση για λήψη νέων email.

Τα όσα περιγράφονται στην πατέντα ακούγονται πολύ ενδιαφέροντα αρκεί η συσκευή που θα κυκλοφορήσει η Microsoft, εφόσον γίνει διαθέσιμη και ενσωματώνει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, να κοστίζει λιγότερο από τα AirPods έτσι ώστε να είναι πιο προσιτό στον τελικό χρήστη και να υπάρχει πραγματικός λόγος για την κυκλοφορία μιας τέτοιας συσκευής.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.