H Apple ετοίμαζε το A11 Bionic chipset επί 3 χρόνια

a11 bionic chipset, H Apple ετοίμαζε το A11 Bionic chipset επί 3 χρόνια

Με την ανακοίνωση των iPhone X, iPhone 8 και iPhone 8 Plus, η Apple έφερε και το νέο A11 Bionic chipset. Πρόκειται για το πρώτο chipset της Apple στο οποίο βλέπουμε έξι πυρήνες και το πρώτο με ειδικό neural engine για το Face ID.

Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσαν στο Mashable, ο Phil Schiller, Apple SVP of Worldwide Marketing και ο SVP of Hardware Technology Johny Srouji, αποκάλυψαν ότι το A11 Bionic chipset βρισκόταν για τρία χρόνια στην ανάπτυξη.

Άρα, η Apple είχε στα σκαριά τον A11, όταν κυκλοφόρησε το iPhone 6, το 2014. Ο Srouji δήλωσε πως η ενσωμάτωση neural engine, ήταν ένα στοίχημα που έβαλαν πριν από 3 χρόνια.

Φαίνεται πως ο χρόνος που αφιέρωσε η Apple στον νέο επεξεργαστή απέδωσε καρπούς, αφού είδαμε πρόσφατα στο Geekbench ότι άφησε πίσω τον ανταγωνισμό και αναφέρεται ότι η απόδοσή του είναι αντάξια με κάποια MacBook Pro.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παπαροκας tiamat

Η αλήθεια ειναι οτι την εχει ξεφτυλισει τη Qualcomm που τροφοδοτεί ολόκληρο το Android…

Κώστας. Ζ

@παπαροκας όντως…

Off topic:πήρα το bezelo-φωνο, όπως λέτε στα sites, το X Compact με την προσφορά που μου είπες… Πετάει φίλε…

NtinosMD

κακα τα ψεμματα … γλενταει μεχρι και το note 8 αλλα και τον ιδιο της τον εαυτο ( iphone 7plus ) σε single – and multicore ! αυτα για τους geeks …. για εμας τους κοινους θνητους απλα θα ειναι ενα τσιπσετ που θα κραταει τις συσκευες για καμια 3-4ετια ακομα μια χαρα ομαλες. Αυτα ….
Παντως φετος απο μπαταρια ολες οι εταιρειες απογοητευση σκετη. Καμια δεν καταφερε να ξεπερασει την αυτονομια του s7 Edge ουτε η ιδια η σαμσουνγκ. Καλα χρυσα ολα τα ποστ αλλα σαν την περσινη ναυαρχιδα της κορεατικης εταιρειας δεν εχει φετος …. Απο αποψη ολοκληρωμενου πακετου μενουμε ουσιαστικα παλι με τα περσινα ξινα σταφυλλια ….

Φωτης

Ναι ειναι τουμπανο ναι τους γλενταει αλλα αν εχεις ενα note 8 η ενα V30 ειναι αργο;Σε καθημερινη χρηση ειναι τι θελει ο καθενας..Note 8 πενακι οθοναρα,V30 καμερα,κορυφαιος ηχος..

Τhe only one...

Για το 98% των χρηστών iPhones η πρωτιά η συγκεκριμένη στο επεξεργαστή του iPhone X όχι μόνο δεν έχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμία σημασία, αλλά στην πραγματικότητα οι περισσότεροι δεν θα την έπαιρναν ποτέ καν χαμπάρι εαν κάποιος δεν τους την ανέφερε. Σας φαίνεται απίστευτο; Και όμως. Ετσι είναι η πραγματικότητα. Οποιος αμφιβάλλει ακόμα, ας πληκτρολογήσει στο YouTube: «First look: iPhone7». Δείτε αυτό το βίντεο το οποίο έχει πάνω από 3.500.000 προβολές. Είναι ένα κοινωνικό πείραμα που έγινε στην Νέα Υόρκη στις Η.Π.Α στους χρήστες του iPhone την εποχή που μόλις είχε κυκλοφορήσει το iPhone7. Από το πείραμα αυτό προκύπτουν σαφή και χρήσιμα συμπεράσματα για το ποιοί είναι οι αγοραστές και χρήστες των iPhones. Επίσης αποδεικνύεται πέρα από κάθε αμφιβολία οτι οι χρήστες iPhones απλά αγοράζουν ό,τι (και με όποια τιμή) τους πασάρει απλά η Apple χωρίς να ψάχνουν και πολλά πολλά. Δείτε το και θα μείνετε πραγματικά ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΚΤΟ!!

Παπαροκας tiamat

Xaxa kostas z δεν εχεις z5?
Ειδες καμία διαφορα σε οθονη καμερα?
Εμενα αυριο θα μουρθει και αν ειναι καλο θα χαρίσω το s6 edge που το χω γρατζουνισει πολυ μπροστα πισω…

Απορω δλδ με το gorilla glass…μουφα προστασία προσφερει αλλα δε θελω ρε γμτ να βαζω τεμπερντ και θηκες στα κινητά!!

@NtinosMD

@NtinosMD: Δεν θα συμφωνήσω ότι δεν υπάρχουν smartphone συσκευές με ικανοποιητική διάρκεια μπαταρίας. Εχω το lenovo p2 αγορασμένο 180 ευρώ από εξωτερικό κσι το κινητό πραγματικά ΤΑ ΣΠΑΕΙ σε όλα. Ειδικά η μπαταρία του είναι εξωπραγματική. Αφήστε τα iPhones για αυτούς που έχουν λεφτά για πέταμα. Κάπου εξάλλου διάβασα οτι η Apple δεν θα προλαβαίνει να καλύπτει την ζήτηση του iPhone X ούτε το 2018. Ας μην το στερήσουμε από κάποιον συνάνθρωπο μας που το χρειάζεται (ή τουλάχιστον έτσι τον έχουν πείσει) περισσότερο .

giannis

Εξελίσει επί 3 χρόνια το Α11, ενώ ταυτόχρονα εξελίσει και τα Α9-Α10 κλπ…
Οι υπολοιποι περιμένουν την QC.

Και μετά μου λένε για R&D.

Κώστας. Ζ

@παπαροκας όχι φιλε είχα z3 compact…
Είναι πολυ πιο γρήγορο σε ο,τι και να κάνω, τρομερή διαφορά στο βίντεο, και στην οθόνη!!! Μπαταρία στις 2 μερες που το έχω φαίνεται να πέφτει πιο αργά.

Τα μόνα “κακα”
1)μολις έκανα την τελευταία αναβάθμιση Σεπτεμβρίου (θα κανεις περίπου 10 αναβαθμίσεις ΟΤΑ, δοκίμασε καλύτερα με Xperia Companion μήπως σε πάει κατευθείαν στην τελευταία), μειώθηκε κατα πολύ η ένταση στα ακουστικά! Πράγμα το οποίο ειχα το κάνει και με το προηγούμενο μου. Δεν ξέρω το γιατί.
2) κάνει κάμποση ώρα να αναλύσει τις εικόνες στο Album (στις δικές μου φωτο 3-4 δευτερόλεπτα, και σε αυτές που είχε η sony μέσα μπορεί και 20(!)

Μικρά τα κακά όμως το κινητό είναι πύραυλος και δεν το περίμενα τόσο καλό…θα δεις οτι δεν θα σου λείψει το s6 edge, εκτός και αν δεν σου αρέσουν τα μικρά κινητα.

Gvirginia

@Τhe only one…

Θα το γράφεις σε κάθε άρθρο αυτό?
Το ίδιο κάνει ο Kimmel σε κάθε κυκλοφορία νέου iPhone (επειδή “πουλάει”). Είναι σα τα σατυρικά βίντεο του “Ότι να’ναι” που απλά δείχνουν τις κουλές απαντήσεις και κόβουν τις σωστές…
Μάλιστα δεν αποδεικνύει τίποτα πέρα του ότι η πλειοψηφία του κόσμου δεν ασχολείται γενικά με τα τεχνολογικά νέα.

Πιστεύεις δηλαδή ότι αν έπαιρναν ένα Galaxy S5 και ρωτούσαν τους περαστικούς “Πώς σας φαίνεται το νέο Galaxy S9?”, θα βλέπαμε διαφορετικές απαντήσεις?
Εδώ με το φιάσκο με το Note 7, ο κόσμος νόμιζε ότι παίρνουν φωτιά όλα τα Samsung…

Τουλάχιστον δεν έβαλες βίντεο από τους Α.Μ.Α.Ν. ως “κοινωνικό πείραμα”…

Παπαροκας tiamat

Κωστα γι αυτο πεφτει κραξιμο στη σονι. Ακου να μην ανοιγει τις φωτο ακαριαια με επεξεργαστη αναλογης υποδυναμης του 808!
Δοκιμασε να τις ανοιγεις με google photos! Οχι με τη μαμα εφαρμογη…
Επισης η καμερα ενω εχει softaware σταθεροποιησης 5 αξονων ,αυτη χρησιμοποιει μονο τις 3 ενω δεν υποστηρίζεται το 4k παρόλο που υποστηριζεται απο τον επεξεργαστη
Γενικα αυτη η εταιρεία ειναι της πλακας
Τεσπα με γειες!…

Κώστας. Ζ

@παπαροκας,ακαριαια τις ανοίγει φίλε απλα αργεί λίγο το analyze… Στο google photos δεν ξέρω αν λειτουργεί το X reality, και ίσως το x reality να είναι ο λόγος που αργεί να τις κάνει analyze στο άλμπουμ.
Όσο για τη σταθεροποιηση στα βίντεο μη σε απασχολεί καν. Επειδή ο φίλος μου έχει το s8, σου λεω με ασφάλεια πως είναι ακριβώς τα ιδια.
Το 4Κ όντως ειναι παράλογο, αλλά δε με ενδιαφέρει καν. Ούτε τράβαγα, ούτε θα τραβήξω 4Κ.
Εν τέλη δεν την κράζω, μόνο θετικά έχω να πω για το κινητό…. Τα μικρο-bugs ξεπερνιουνται πάρα πολύ εύκολα.
Thanks φίλε, θα το χαρείς κι εσύ.

Παπαροκας tiamat

Χαχα κωστας δεν ειναι οτι κοιτάω στα δοντια το γαιδαρο που χάρισαν απλα σκεφτομαι βαση της αρχικης τιμης της sony και αυτο με κανει αυστηρο

Κώστας. Ζ

@παπαροκας, αρχική είχε 450; Εγω και πάλι τα δικαιολογώ. Στα 200 που το πηρα(με) πολύ απλά δεν υπάρχει αντίπαλος. Κανένας μα κανένας, θα το δεις κι εσύ!
Μιλώντας για 450 αρχική, ποιο άλλο υπήρχε εκείνο τον καιρό να το συγκρίνουμε; δεν τα πολυ-παρακολουθω

Agnostos13

@Τhe only one…:
Το οτι πολλοι εχουν τα λεφτα και δεν εχουν την αναγκη ενος (hi-end) iphone και πολλοι εχουν την αναγκη και δεν εχουν τα λεφτα ειναι προφανες. Αυτοι που εχουν και τα λεφτα και την αναγκη ειναι η μειοψηφια και δεν ειναι σιγουρα αυτοι στο video!

pitsi

το πιο σημαντικό νομίζω για την σωστή λειτουργία του κινητού ειναι ο επεξεργαστής. βέβαια το θεμα ειναι να λειτουργεί οπως την πρώτη μέρα και μετα απο 3-4 χρονια και ακομα περισσότερο.
οσο για την Qualcomm εγω πιστεύω πως δεν αγχώνεται ιδιαίτερα να φτάσει καν την apple επειδή ειναι σίγουρη οτι θα πουλήσει τους επεξεργαστές της σε τοσες πολλες συσκευές σε ολο το κόσμο οποτε το κέρδος της είναι σίγουρο…γιατί να επενδύσει περισσότερα ώστε να φτάσει η να ξεπεράσει μια συσκευή. κακο για εμάς βέβαια που θελουμε να αγοράσουμε καποια android συσκευή. αν και πιστεύω πως τα ειδικά οι σημερινές ναυαρχίδες ειναι πολυ καλες σε απόδοση…

Dimitrinho

Τα λέμε στις 16 Οκτωβρίου χαρείτε όσο προλαβενετε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.